IMI.BG - всички имоти на една карта. Включете се в дискусията!

• 3 794
  • 163
  •   1
Отговори
# 45
Сами намерихме и в последствие закупихме апартамент ново строителство, но не сме доволни и сякаш предпочитаме за бъдеще да почваме услугите на агенция при търсене на по-голям апартамент или къща.
Определено предпочитам хол и кухня заедно, а не в отделни стаи и пак такъв вариант бихме търсили в бъдеще.
В интервент ще търсим, защото чрез познати е трудно. Порталите ми харесват, защото всички обяви са на едно място и може да се филтрира самата информация при търсене.

# 46
  • Враца
Харесват ми отворени планове, да има много светлина и задължително гледка!

# 47
  • гр. Кюстендил
Наложи ни се преди 2 години да търсим имот, в не много голям областен град и околността.
Предпочитахме къща с двор. За съжаление в ценовия ни диапазон, не открихме подходящ имот, предимно стари къщи, неподдържани. Търсихме и в интернет, но предимно едни и същи обяви са по всички сайтове,  търсихме и чрез познати и чрез кметовете на различните села, защото те са запознати горе-долу кой има желание да продаде имота си.
Порталите са удобни, но както и други са споменали - едно и също е навсякъде, цените са завишени нарочно, понякога и снимките не са актуални.

# 48
Определено предпочитам отделно хол и кухня, факт е, че в панелните блокове пространството е по-добре оползотворено. Имаме си доверен брокер, който ни представлява и с когото действаме при покупка и продажба. Той търси основно когато искахме да купим и при продажба единствен той продаваше нашият имот.

# 49
В момента търсим ваканционен имот ,държим на локацията и квадратура ,разглеждаме няколко сайта за имоти и се надявам скоро да сме готови за оглед.  За вида на строителството нямаме претенции стига да е това което търсим.

# 50
Предпочитам ново строителство, защото хола и кухнята са на едно и така е доста по удобно.
Иначе за имоти предпочитам да търся онлайн - им доста по-голям достъп до информация. Това което не ми харесва, че понякога има доста фалшиви обяви с цел набиране на клиенти и предлагане на подобни имоти.

# 51
Предпочитам общо помещение за хол и кухня. По-просторно ми е. За сайта нямам претенции, реално намерихме каквото търсихме, чрез познати

# 52
  • София
Споделете вашия опит с търсенето на имоти!
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно?
Предпочитам новите по широки помещения

В интернет или чрез познати предпочитате да ги откриете?
Винаги досега в интернет. Не ми се е случвало чрез познат да търся, но предполагам, че би ми било по - сигурно.
Какво ви харесва и какво не в порталите за недвижими имоти?
Не ми харесва, че информацията е доста оскъдна, снимките крайно недостатъчни и се луташ, какво се предлага. Бих искала да има подробна информация освен за имота, така и за инфраструктурата - послания от рода на "..близо е до ....център, магазин, училище..." винаги е много специфична с цел по -добра продажна цена, но за мен е много важно като информация  и за взимане на решение, когато тя е вярна и точна. Когато открия, че търсеният имот е в задънена улица, без инфраструктра, ток, вода, училището е в друго населено място и т.н., ми се струва подвеждащо и губене на време.

# 53
Ако трябваше да избирам, бих предпочела тухлен апартамент с отделени хол и кухня. Тухлените жилища обикновено имат по-добра шумо- и топлоизолация, по-здрави стени и по-дълъг живот от панелните.

Отново бих търсила основно в интернет, но и чрез познати, за да намеря по-добри оферти.

Основните ми забележки към порталите за имоти са подвеждащите снимки, липсата на точна информация и дублирането на обяви с различни цени от различни агенции.

# 54
Споделете вашия опит с търсенето на имоти!
Опитът ми е, че имот се търси чрез познати.
Кое предпочитате -  старите панелни блокове с отделени хол и кухня или новите с хол и бокс в едно?
Предпочитам новите - хол с кухня в едно.
И двете са възможни, макат че опитът ми показва, че чрез познати става по- бързо.
Харесва ми, че мога да филтрирам предложенията и май до там се изчерпва всичко...
Не ми харесва, че имотите се предлагат уж, а всъщност са пуснати само за да се обадиш и да ти предложат друг;
Всички брокери предлагат едни и същи имоти, които и сам можеш да видиш в интернет, но всъщност ти искат комисион за тях - неразбираемо за мен защо, след като аз съм наерила, харесала и уговорила огледа...
Снимките в повечето случаи са нереални и се използват за повече от един имот.

# 55
  • Пловдив
Купували сме два имота - и двата пъти без изобщо да сме го планували в обозримо бъдеще.
Първият път случайно разбрахме, че се продава апартамент във входа, в който живяхме под наем. Свързахме се със собствениците, които пък ни прехвърлиха към агенция за недвижими имоти. Понатрупахме горчив опит Rolling Eyes
Вторият път тръгнахме просто на разходка из селата в региона, за да видим на място как вървят цените. Е, десетина дни по-късно вече бяхме собственици на селски имот.
Относно апартамента - определено предпочитам старото строителство, но не и т. нар. панелки. Монолит или ЕПК задължително, без преходни стаи, с отделна кухня и достатъчно голям коридор.
Нямам претенции относно начина на търсене на имот - дали обява в Интернет, дали чрез познат, важното е имотът да ни хареса и да е на подходяща цена.
Честно казано нямам кой знае какъв опит с портали за недвижими имоти, но мисля, че биха били много полезни, за да се ориентираш в океана от обяви, ако предлаганото от тях е действително.

# 56
Моят опит с търсенето на имоти е доста разнообразен. Лично предпочитам новите апартаменти с хол и бокс, тъй като те предлагат по-съвременен дизайн и по-добра функционалност. Отворените пространства създават уютна атмосфера и дават възможност за по-добра социализация, особено когато имам гости.
Когато търся имоти, обикновено предпочитам да използвам интернет платформи. Те предлагат много удобства, като филтриране по цена, местоположение и други критерии. Въпреки това, също така ценя информацията, която мога да получа от познати и приятели.
В порталите за недвижими имоти харесвам, че имам достъп до много оферти на едно място и мога лесно да сравнявам различни варианти. В същото време, не ми харесва, когато информацията не е актуална или когато обявите са неясни.

# 57
Предпочитам варианта на новото строителство, а именно хол с бокс. За търсенето на имоти предпочитам интернет платформи.

# 58
Нямам предпочитания, но! В новото строителство се набляга на твърде малките спални (по западен модел), а това не ми харесва. Иначе нямам проблем с общо помещение за хол+кухненски бокс. Когато е имало необходимост, търсенето е било или през платформа или през брокер. През частно лице може да се спести таксата за брокера, но има подводни камъни и човек трябва да е наясно, за да не остане неприятно изненадан. Не ми харесва, когато съм пускала доста запитвания за имоти към различни фирми или брокери не е имало никакъв отговор.

# 59
Предпочитам хол и кухненски бокс заедно.

И двата варианта са пробвала: и чрез Интернет и чрез познати. По- лесно и удобно е с Интернет платформите.

Харесва ми, че мога да получа бързо информация от там за имотите, които ме интересуват, снимки, квадратура, местоположение, цена. Лошото е когато има невалидни, изтекли обяви.

Общи условия

Активация на акаунт