В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 837
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
  • Mars Hotel
Браво на момичето, СС1!
Стискаме силно палци на съучениците на моята, които също са на финала там, особено на малкия Нелс-чо!

# 211
Хайде Нелс-чо да се похвали с добро класиране.

# 212
Рени, възхищавам се на упоритостта на твоята девойка.

Какво да разкажа за олимпиадата. Светлица, ти сигурно вече си разбрала. Изключително разочарована съм. Не, по - скоро бясна съм. На първият етап в събота им дадоха два изключително лесни теста на ниво общински кръг. Иначе казано, 8 годишната ми дъщеря можеше да отговори правилно на половината въпроси.  Естествено, това се прави, за да се избутат на предни позиции определени кандидати с нисък резултат от областния кръг, а на други им взимат точки. За какво точно, никой не знае, защото по регламент нямаме право да изискваме разглеждане на работата. Двама приятели на моя син имат едни и същи отговори (и двамата са състезатели, едното момче спечели медал от европейската олимпиада, а другото от международната), накрая на теста имат 15 точки разлика. Е, как става това? Стандартно варненските математици имат много добра подготовка по география, по - добри са от нашите. Техният кандидат взима първите места на предходните кръгове, международен състезател е (3 точки не са достигнали, за да вземе медал от международната олимпиада) , а на националния кръг е изхвърлен в дъното. Младежът от ПЧМГ, който е най - големия конкурент на моя човек, беше изхвърлен извън първите 10. Миналата година и той се прибра с медал от международната олимпиада. На вторият етап в неделя трябвало да пишат теза от сорта на - може ли да се развива международен туризъм в България и пет реда за отговор на въпроса. Първо и второ място предварително са били определени кой ще ги вземе, а третото на лотария. Явно нашите са били толкова добри, че от комисията са се засрамили и дадоха на нашите момчета по един бронзов медал във всяка възрастова група. Тези бронзови медали се оказаха по - стойностни и от златните. От 2 - 3 години, от както председателството на комисията го взе една баба от изключително "престижния" Югозападен университет, гаврата с децата на националния кръг е голяма.
За утеха ми останаха две неща - първото е, че въпросите за областния кръг са правени от господин, който е доказал професионализма си в Географията и резултатите от този областен кръг показват точно и ясно какво е нивото на всеки участник. И второто е, че моят човек влиза в разширения национален отбор. От тук нататък се надявам да няма повече простотии и да се оценят правилно знанията на всеки участник.

# 213
Nells , честито на младежа ,че все пак се е преборил.Пожелавам му още много успехи.
За жалост тези състезания и олимпиади стават все по комерсиални.По математика е същата работа , много нерви сме хвърлили със синът ми как умишлено са го ощетявали и единственото ,което ни успокоява е това ,че е уверен в себе си и знае на какво е способен.

# 214
  • Бургас
Нелс,браво на набора!
Моя днес е с 5 по биология. Имаше една 2ка.
Сега го натискам да си оправя другите двойки дето е натрупал - математика,немски,... Все мъки!

# 215
Nelss, честито за влизането в отбора. Другото не го мисли.
Дъщеря ми очакваше по-висок резултат от този, който има. Но за нея географията е просто хоби. Между двата модула квесторите са си говорили с тях, и много се учудили, като казала, че е с профил биология и химия. И каза, че е доволна, че не се е класирала на финален кръг, защото казус е писала само един.
Тя тази сутрин замина на лагер в Габрово, че и започва състезателния сезон.

# 216
  • в очите на дъщеря ми
Почерпете се девойки, за 17 "сете" на прекрасната!

# 217
  • Mars Hotel
Честита да е Прекрасната, Мамзелче! Да е много щастлива, усмихната и здрава, и да продължава да те радва все така.

# 218
Мммм, каква вкусотия.
Мамзелче, да ти е жива и здрава, все тъй прекрасна, нека да сияе и да пръска красота.

# 219
Честита да е и успешна прекрасната! ☺️

# 220
  • София
Честита да е девойката! С лекота да постига мечтите си!

# 221
Честита да е рожденичката! Много здраве и сбъднати мечти!

# 222
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Мамзелчеее и тук, да ти е жива и здрава прекрасната! Много да е щастлива, късметлиика и да се радва на живота!

# 223
Прекрасната да е още по-прекрасна!
Да е здрава, късметлийка и в добра среда за цял живот!

# 224
  • София
Честита да е рожденичката! Здрава, щастлива и все така Прекрасна! Да й върви по-вода и да сбъдва с лекота мечтите си!

Малеййй, ама само как лети времето! Кога бяха на 7, кога станаха на 17.
При нас имаше семейна драма за ходене на море, самостоятелно с набори . Казах му, че като стане на 17, може. За мой късмет е роден октомври. Joy

Общи условия

Активация на акаунт