В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 28 823
  • 765
  •   1
Отговори
# 60
Анра, аз от самото начало съм все с тях. Естествено, те никога не ме забелязват, макар от време на време да им правя по някоя шегичка, докато си лафят. Joy

Ренкооо,то туй ясно, очите скоро нема да и ги видиш, черни ли са, кафеви ли са.
Браво на нашето момиче и на целия отбор, все така блестящи да са. Ама как нема да притърчаш да ги храниш, ако не си ти, горките гладни ша останат. И те трябва да имат сили. Мааалееее, колко коне само, свят ми се зави.

Мойта грам не учи, стана, хапна, игра, в момента запя пак в тела, а за къпане хич дума няма да казвам. Да видим последното кога ще го направи, като гледам ще е по пепеляшкено време.Дано само душа не се превърне в тиква.

# 61
Моята е много активна в социалния живот - редовно на кафе с приятели и молове. Как да върви ученето?! Иначе ми е добро и разбрано детето, но напоследък       никакъв интетес към учебният процес. Веднъж говорихме, но явно нищо не е "поела" от разговора.

# 62
  • Бургас
Рениии, разкошна е девойката! Коня също! Много успехи й желая!

Моя и той няма време за учене. Едвам дописва едни планове за история, вече трета седмица.... Има още план и половина за утре! Иначе направи единият тест, да видим какво ще е оценяването! Има още един да прави. Нали отсъства няколко часа по история, сега ще наваксва.
По другите предмети - нищо не е погледнал.
Как ще завърши идея си нямам! Много ми е притеснено!

# 63
Ох, Тони, много колоритен изказ! Живо и детайлно, радвам ти се от сърце!

# 64
  • Някъде по Дунава
Krasi78, ние с ММ бяхме на срещата, но наистина загуба на време и 200 излишни километра. Надявах се в класната стая да се отчете първия срок и да се получи конструктивен диалог, но не. Имах въпрос относно материала за третото ДЗИ по избор, но не успяха да ми отговорят. Както и да е. До матурите има време.

# 65
Витка, успокой се, ще потръгнат нещата, а социалния живот е част от нас, по - добре него, отколкото да върши глупости.

Сарзче, неспасяем случай, ноооо, споко, нали знаеш, че един ден ще си кажеш - какъв беше, какъв стана. Не се напрягай отсега.

Анра, ма тъй де, едната я щипна, другата я гъделичкам, на третата и останалите им кроя номера, ама къде ти, хич не се сещат кой го прави. То затуй и този път ша ги бъзна, че да е по - забавно.

Гуинес, то да ти кажа, най - добре щеше да е, да я направят онлайн. Както и при кой беше още, при Красито май. Поне на този етап.

Аз споменах, че на нашата среща, незнайно защо, повечето учители явно си мислеха, че децата ще изберат някой от техния предмет. Те горките ги мързи да гледат, с нетърпение чакат да станат 11 клас. Ще се оттърват от тези предмети, и ще си отдъхнат. Всяка година гледам програмата, има деца от същия профил, които са избрали друг предмет от АЕ, но се съмнявам от нашия клас да има такива. Има време, ще се разбере. Само се надявам, като настъпи времето, озвучаването да е добро, иначе язък за труда на децата ни.
Мойта поне се изкъпа, влезна около 10 - тина мин. след като го писах. Изненада ме. Обачеее, от вчера повтаря, как иска вече да дойде ваканцията, мноу съ преумориха, най вече мойта.

Вампирчето ми се губи от екрана. Скоро не съ е мяркала. Я кажи дзак.

А снимката одеве я пропуснах, реших, че е няква реклама, но се загледах и кво да видя, една красота, едно чудо, направо разкош. Рениии, топ тандем са си.

# 66
  • Майничка
Гинес, какво те интересува за материала за ДЗИ по желание? Може да имам инфо.

Рени, супер е близначката!👍

# 67
  • Някъде по Дунава
gargamela, по принцип наборката искаше да се яви на второ ДЗИ по английски език. Аз я убеждавам да е по география, защото при кандидатстване географията е с по - висок коефициент. В крайна сметка може да се яви и на двете като английският ще е трето ДЗИ. Въпросът ми е има ли разлика в трудността и вида на  материала/ теста, ако ДЗИ- то е второ или трето?

# 68
  • Майничка
Кой език й е английски?

П.П. Видях в списъка, втори, нали? Значи, независимо дали матурата е втора или трета, материалът е на В1.1.
Обаче, ако иска, може да се яви на изпит за валидиране на компетентности върху материал за В2, в същия ден като трета матура по АЕ, само че е платено (ок 30лв.). Получава отделно удостоверение от МОН.

Последна редакция: нд, 23 мар 2025, 21:59 от gargamela

# 69
  • Някъде по Дунава
Учи в езикова гимназия с френски и английски, тоест английският е втори.

# 70
На нашата РС май казаха, че третото ДЗИ има по-нисък коефициент от второто.
Но то и ти същото пишеш, нали?
Т. Е пак трябва да се гледат условията за прием на университетите...

# 71
  • Майничка
Защо да е с по-нисък коефициент? Няма логика, ако става дума все за материал от профил. Виж, ако се сравняват ДЗИ в/у  материал от профил (второ или трето) и такова в/у материал от ООП, което няма как да е второ и да е в/у предмет, изучаван като профил, тогава е възможно коефициентът да е различен.

# 72
  • Някъде по Дунава
Благодаря, gargamela. И аз така си мислех.
a blue - eyed girl, именно в университета гледам. За желаната специалност в Стопански факултет в СУ се кандидатства с ДЗИ по математика, география или ИТ, чиято оценка се утроява или с ДЗИ по останалите предмети, чиято оценка се удвоява. За университета във Варна обаче предпочитаме английски език, защото има шанс да изкара по - висока оценка. Там всички ДЗИ-та са равнопоставени.
 Ако пък ще  учи специалност на английски език, ще трябва сертификат по езика поне B2. Абе покрай тези профили започнах да се ровя в сайтовете на университетите и ме заболя главата.

# 73
  • София
За среща май сме 4 засега - Нинка, Мамзел (евентуално), Роузи и аз. Пропускам ли някого? Само кажете къде да е и запазвам маса.

Ханна, браво на девойката! Моята пропуска националния по английски - 86 точки има. Здраве да е. Голямо браво и на другия ни представител на темата ни на национален кръг - по география, особено за резултата.

Здравейте, има ли опция за още едно допълнително място за срещата, да се присъединя евентуално?

# 74
  • София
Добро утро!

Обмислям и аз да дойда на срещата, стига да не изникне нещо непредвидено.

Поздравления за щерката на Рени, че успява да съчетае толкова много ангажименти, че и награди печели!
Стискам палци и на класираните девойки за националните  олимпиади по АЕ и география! Дори фактът, че са стигнали до последния кръг е повод за гордост и удовлетворение за положените усилия!  А некласираните да не се ядосват, догодина пак ще се явят! Така моето момиче стигна до последния кръг на олимпиадата по ФЕ в 8 и 10 клас, но в 9 я размина една точка и много се ядосваше. Тази година постигна приличен резултат, но отново не беше доволна, искаше да бъде на челните места. По принцип по-амбициозните деца са така, все искат да имат най-добрите резултати.
Вчера мина и изпита по втори модул на програмата на МОН за ИТ обучение, засега е доволна и не мисли  да се отказва. И да я похваля, че получи поощрителна награда в националния конкурс за макети на архитектурни паметници за ето тази часовникова кула:

Доволна е от това си представяне, тъй като предната година не спечели нищо, но пък беше и за първи път. А дипломата пристигна и с парична награда, за която нямахме представа, че се дава. Simple Smile

Остава да довърши рисунка за още един международен конкурс и приключва с допълнителните активности за тази година.

Днес ще подаде заявление за профилите, избрала е математика и ИТ. Не вярвам да не се класира за тях, но като резервни е посочила химия и физика.

Хубав ден и извинения за дългия пост, но нали не пиша редовно, та компенсирам отвреме - навреме с повече инфо.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 06:50 от eternity

Общи условия

Активация на акаунт