В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 829
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Честито, Мамзелче! Само хубави неща да ти се случват и да те радва само Прекрасната!

# 181
  • София
Жива и здрава да си! Много успехи ти желая! Весел празник!

# 182
  • Майничка
Честито, Мамзел! Зло да те не пипва!🍀😉

# 183
  • София
Честита да си Мамзелче! Да си жива и здрава,  щастлива и все така усмихната! Както се казва "Да илядиш!"!
Не съм писала отдавна, но ви чета отвреме-навреме. Преди празниците работа, а през празниците на някъде или нещо в къщи да се посвърши.
Празниците минаха и пак на тръстиката. При нас имаше големи софри на фамилията, срещи с приятели , та всички бяхме доволни.  Младежът и той с приятели до късно навън, сутрин късно ставане, никакво учене. Дано, после не стане късно за оправяне на шарениите в Школо. А като го гледам как го е налазил мързела, ще трябва да се въоръжа с голяма доза търпение и здрави нерви.
За профилите са ги "облъчвали" да изберат три, вместо четири. Ако стане така,  ще трябва да се помисли сериозно върху избора им.
И друго, се сетих - Ако си избрал сега в края на 10 кл. един профил, възможно ли е в началото на 11 кл. да го смениш с друг?

СС1, Рени, много се радвам на момичетата ви. Да са здрави и все така устремени.

# 184
  • Майничка
Имс, зависи от училището. Принципно програмата на преподавателите, в т.ч. групите по профил, се приключват преди края на учебната година. Ако няколко души решат да променят избор, може да падне цяла група, поради намален обем, а това си е кофти, така че директорът решава според ситуацията.
Според мен, 3 профила е по-добре от 4. Остават някакви часове за ИУЧ, които могат да са различни в 11 и 12 клас и да се използват за увеличен хорариум или за позготовка на ДЗИ.

# 185
Ние сме с три профила. И големият е така. Аз съм доволна. При основни математика и информатика, избират трети английски и приключват. То просто няма и какъв друг предмет да изберат за четвърти. Така имат по 6 часа седмично за всеки профил и 2 часа им остават за РП по БЕЛ. За младежа е перфектно. Тръпна да видя кой ще им преподава догодина по математика. Тази, с която са в момента, би трябвало да се пенсионира. Тя води профил и на баткото. Още една учителка има, която води профил и се надявам да не е пред пенсия и тя. По английски също се надявам да си остане с учителката, с която са от осми клас досега. Тя се старае да направи всичко, което зависи от нея, за да им е и по-разнообразен учебният процес. Пишат доста есета и съчинения, играят разни игри от рода на асоциации и подобни.

# 186
  • София
Не мисля, че в наредбата за ПП има споменат минимален брой ученици за сформиране на група.

# 187
  • София
Мамзел, както е казано по горе "да илядиш", здрава и щастлива, априлка и ти като мен, хубав месец сме избрали!
Трите профила са ок точно в комбинация математика информатика/физика, каквито са нашите първи, но ако искаш нещо от типа на медицинските науки не е ок, защото трябва да избираш като трети или биология, или химия, не може и двата, освен ако не си примерно в НПМГ такава паралелка. Иначе комбинацията математика, информатика/физика с език си е супер за децата, ориентирали се към ФМИ, ТУ и подобни. Право, психология, че даже икономика и от този род пък се обезпечава от усърден БЕЛ, който така или иначе всички учат.
Имс, за смяната на профили помня, че при баткото бяха дали някакъв много кратък срок септември на 11 клас и ако има възможност за преместване из групите и профилите, с молба до директора, сега дали ще е така не знам.

# 188
  • Бургас
Мамзелче, честита да си! Здрава, щастлива и много обичана! Да те слуша наборката!

При нас нищо за сега. От снощи не съм виждала набора. Сутрин, като тръгвам за работа, той спи. Сега си е дал малко почивка от плуването и не става в 7ч. Сега е на бокс и още не са се прибрали с брат си. А на мен вече ми се спи.... А искам да си го гушна и да ми разкаже, как е минало днес..

# 189
  • Mars Hotel
Честита да си, Мамзелче! Да си здрава, щастлива и заобиколена от любимите ти хора!

Аз боря някакъв вирус от Великден насам. Много неприятен, с температура, и се чувствам като парцал.

# 190
  • при моите любими
Днес имаше родителска среща. Аз не можах да отида, но ММ ме отмени. Профилите са обсъждали. Нищо ново, което не знам, не са казали. Най-вече добре да се обмисли заради хорариум за чуждите университети. Това което мен ме вълнуваше беше, дали се знаят преподавателите, които ще поемат профилите. Е не се знаят от сега, само за профил Физика, защото ще е нашият класен. Нас ни вълнуваше по Биология и Химия. Ще разберем явно на по-късен етап. Оплакал се е от общата мотивация на класа, по-конкретно от липсата и и от много отсъствия. Това е в общи линии. И хубаво и лошо е имало, дано да се стягат децата, че и матури ги чакат.

# 191
  • Някъде по Дунава
Мамзел, честит рожден ден!
Девойката има 4 профила - френски, английски, география и предприемачество. Вече знаем кои ще са учителите.

# 192
  • София
Честита да си, Мамзел! Здраве, щастие и благоденствие ти желая!

# 193
Честит празник, Мамзел! Да си здрава и щастлива!

Светлица, бързо оздравяване!

# 194
Мамзелче, честита да си, много здраве, здраве и пак здраве, още дълги години да го посрещаш.

Светлица, бързо оздравяване, дано скоро се похвалиш, че си оздравяла.

Имсче, споко, има време, ще ги оправи, всички ще са във високия диапазон.

Мойто си остана у нас, вчера отиде за първия час за да направи отложения тест от мин. седмица. Приключили по - рано и господина ги пуснал. Дано до другата седмица се оправи, ако ли не, ще си ходи кашляща. Броях ги дните аз, като съм изключила тези от тази седмица, но не съм изключила тези които ще ги дадат от училището. Та на нея и остават всичко на всичко още 39 уч. дни. Ако изключим пък последната пълна седмица и онзи последен ден от юни, направо не остана. Може да се каже, че около един пълен месец и остава. Види му се края, дано и успеха да и се запази, тогава вече ще е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт