В ДЕСЕТИ клас ще съм добре, щом изборът на профил спре!

• 29 296
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
За Математиката въобще нямам очаквания. Всяка година са с нова учителка, която не си върши работата и се оправдава с предишната колежка. Ако не ходи на уроци положението ще е трагично.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 23:09 от vita

# 541
  • Някъде по Дунава
И мойта не е доволна от Странник...

Дано да са се справили!
И моята. И както на тренировъчните тестове изкарваше 80 и повече , сега се надяваме на 70.

# 542
Каран, добре че поне сега сте попаднали на свястна, и са успели да наваксат повечето пропуски.

Аз и за Мат. много не се впрягам, не че по БЕЛ се бях впрегнала де. Като се знае, че за никъде и нищо няма да потрябват, нема нужда от напрежение. Щях да изчакам още накой и друг ден, но се отказах, та завчера минала шефката и намекнала, ако може да преписват да го направят. Като си тръгнала, таз по БЕЛ им казала в прав текст да преписват. Добре де, освен за високи резултати, реноме и слава, за какво друго става туй упражнение. В края на краищата, рано или късно ще се види и разбере, на какво ниво са тез деца. Луда работа.
Мойта гледа в тик тока разни клипчета, масово се оплакват децата, а коментарите им са трепач. Част от тях ми ги прочете, ми ко да кажа, децата са с дар слово, но пък доста са омотали въпросите.

# 543
Тезата била свързана със стихотворението, според нея - да бъдеш (велик идеал) или да имаш (познатата мизерия), та нещо такова била писала. Според нея тезата винаги била обвързана с някакво произведение и понеже не се сетила какво друго може да е, решила, че е това, пък и пасвало.
И сина каза, че за тезата писал по стихотворението.

Аз мислех, че това НВО ще е лесно. Уж, тенденциите са за занижаване на нивото. Ама, нашите изтеглиха късата клечка.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 11:54 от krasi78

# 544
  • Пловдив
Моята развила тезата в друга посока, по-скоро в днешно време - за капана на материалността, за алчността, за това къде е щастието, къде е границата, изборите, които правим и т. н. Според нея подобни неща искали да прочетат проверяващите, а не по стихотворението.
Аз смятам, че няма значение как ще се разтълкува, важното е да е обосновано.

# 545
Аз усещам, как българичката вместо резюмета, ще почне да ги кара тези да пишат. А не мога да си представя в 12 клас ако им се падне няква автобиография или CV. Не са трудни, но и там си има тънкости.
Да мине и Мат., пък после шапка на тояга, ще чакаме резултатите, да видим какво са сътворили. Дано поне това лято се накани да прочете нещо, че Дзи 12 клас не е като НВО 4 и 10 клас. Обаче много дълъг срок имат за тез проверки, пишат до 01.07., и ако чакат до края на месеца, ще забравя, че изобщо е била на тези НВО - та.

# 546
Каран, добре че поне сега сте попаднали на свястна, и са успели да наваксат повечето пропуски.

Да много се надявам да им я оставят за 11 и 12 клас. Така ще ги подготви за матурата много добре. Цял късмет е да попаднеш на добър и отдаден преподавател. Дано и по мат някой ден стане. Че там вече се смениха 7-8 за три години.

# 547
  • Майничка
Девойката не е доволна от себе се (заради "Странника", изобщо не го била отразила), но можело и по-зле, Радичков, например, когото не са взели още. Объркала една метонимия, изобщо не помни имена на тропи.Очаква ок.70-75 точки. Иначе темата за теза й харесала, за резюмето също си мисли, че се е справила.
Аз съм доволна, че тя е недоволна, защото нищо не погледна предварително, а май ще й трябва висока оценка от ДЗИ БЕЛ. Сега подкара уж един сборник по математика, с идея поне 65 точки да хване там.
Мисля, че догодина ще узрее за идеята за уроци по БЕЛ. Иначе има мерак да се готви за изпит за сертификат по френски след 11 клас и естествено, визира мен, но аз малко се съмнявам, че ще се спогодим.
За CV, заявление и мотивационно писмо не се притеснява - писала е поне десетина докато търсеше работа. С настоящата нещата се разсъхнаха заради ИТ, трябвало след 2 смени да има 24ч. почивка, няма как да й предложат такъв график, а хората държат да си спазват регулациите. Щели да я чакат догодина през юни. Сега е напускала пак документи, за другата седмица има две интервюта. Изпроси си един ден по семейни причини, за да мине БЧК, цените се вдигали, а държала да си го финансира сама.

# 548
Ханна, според мен точно което е писала дъщеря ти е смисъла на темата.

# 549
Моята десетокласничка оценява себе на следното ниво: Ако хвана 50 точки, ще е добре.
 В такива случаи аз очаквам 20.
Ами ще чакам. Аз, щото на нея не й пука.
За математиката в понеделник не ми се мисли.
А за черните химикали прочетох тук в темата, и то днес, че от работа не знам кой ден е.
Стресната я питам:
- Ти беше ли с черни химикали вчера?
- Е,да! - отговаря тя.
- А откъде ги взе?
- Намерих тук някакви.
Кой знае колко са стари, но поне единия е пишел.
Оффф, да свършва тоя 10 клас!

# 550
Той, десети клас ще свърши, на финала сме. Ама и 11-и и 12-и идат 🤣 Рано е още за оттърване.

# 551
  • Пловдив
Настигнах ви, но съвсем нямам какво да кажа по въпросите ,които се обсъждат.
Нито знам какво се е паднало, нито пък какво е направила. По безпредметно ходене на изпит или там каквото и да е, не съм виждала.  Оставила съм я да се оправя. Квото беше до 7 клас беше.
Сега ме вълнува как ще се справи само в Испания. Полетът е сменен от сутринта в 10 вечерта в 10. В Мадрид ще е след полунощ. Как ще стигне до Валядолит.... мислим го още. Връщането пак ще е драма, тъй като полета е ранен.
Ще й пиша бележка за последните 2-3 дни, тъй като лети на 29.

# 552
Гери, наборката има опит, след толкова кандидатстване. Дано скоро пак да и се обадят с добри новини.

Рениии, да иде, да си прекара чудесно, и да се върне жива и здрава. Ти си най - добре от нас. Все едно нямаш ученичка, радвай се на живота и тва е. А я кажи как е малката принцеса, сигурно вече доста е пораснала. То годинка направи ли вече, или скоро ще стане. Сигурно е голяма красавица.

Анра, недей тъй, ако може да се оцени приблизително, значи ще хване толкова, а може би и повече. Ама и ти, как ще изтървеш такова важно нещо, баш черните химикали. Ся оди да и накупиш, да не съ мъчи да си търси из къщата, да не се окаже накрая, че не пишат.

# 553
  • Бургас
Той, десети клас ще свърши, на финала сме. Ама и 11-и и 12-и идат 🤣 Рано е още за оттърване.
Искам да броя до 12 !!!
Аз ще се чувам най-силно!
А има още 2 години!...
Оммммм!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 554
  • Майничка
Рени, като е сменен полетът, няма ли опция да го откажете? България еър имат директен сутрешен, хваща си после рейс от летището и за2 часа и нещо е във Валядолид. Сама ли е или с група?
П.П. Другана опция - пие дълго кафе на летището, хваща такси до гарата и оттам с първия влак е около час.

Общи условия

Активация на акаунт