Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 790
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
  • Ланкър, планините Овнерог
В МЦ Фемина също работят с д-р Майнхард и миналата година цитонамазката ми излезе за 2 дена, а биопсията за 10

# 241
Момичета, как ви е изписван АНСС, на какви дози? Двама лекари ми казаха, че няма нужда да пия нищо, само да се следя, но нещо взе да ме дострашава.
.
[/quot

Първият месец 3 пъти по 2таблетки. Втори и трети месец 2пъти по 2таблетки. Карагьозов го назначи.

Мисля, че зависи от съдържанието на активното вещество (варира в зависимост от производителя/ марката) - пише отзад на опаковката какво е съдържанието на активното вещество. Аз пих AHCC на Quality of Life, една доза е 2 капсули, които съдържат общо 1.5 g. AHCC. Четох в медицински журнал препоръка за 3 g. на ден за 6 месеца. Аз пих 1.5 g. на ден за 8 месеца (в моя случай не изчистих hpv, но поне е само CIN1).

# 242
Доколкото съм чела, Майнхард е много добра. Може да се доверите.
Патологът на Вита (понеже се следя при Карагьозов) също е добър, там отнема около 2 седмици за резултат.
В Токуда - месец. Може и повече. Какво е това чудо там нямам идея. Или са адски претоварени или нямат патолози, което пък звучи несериозно.

# 243
То патолози по принцип няма.

# 244
Патолози няма от доста време. Изключително трудна специалност, а ужасно неоценена и лошо заплатена години, години наред. Като и проблемите с мед. сестри и акушерки, например, тепърва предстой да се сблъскаме с последиците от ужасната ни здравна система.

# 245
Здравейте ! Вторник съм на преглед при Крумов . Понеже в нашият край не са чували за колпоскоп , реших да изчакам и успях да запазя час . Имам обаче друго питане , някоя от вас прави ли си от домашните тестосте за hpv , които се предлагат в Цибалаб , тъй като мисля да се възползвам . За колко време ви стана резултата ?

# 246
Една дама по-нагоре беше писала, че си е правила.

# 247
Щерката си прави тест, предложих го на приятелка, тя също си направи. Аз си правих пълния пакет в Геника и за това не го направих.

# 248
Привет, момичета!

Излезе ми резултат от HPV теста, който си направих в домашни условия от Кампанията на Цибалаб.
16ти и 18ти тип отрицателни, а някой от другите високорискови е положителен. Ходя два пъти годишно на цитонамазка и колпоскоп. Сега чакам резлутат от последното изследване, но на колпоскоп д-р Димитров е доволен, няма изменения.
За справка - през 2019та година имам два ЛЕТЦ-а, през 2023 се ваксинирах за HPV.

Имам нисък имунитет и последния месец пих вече два пъти антибиотик, а сега ми се налага отново, заради една кашлица. Трябва ли да се притеснявам според вас и да ходя ли да гледам кой ми е активният щам?

Поздрави на всички и хубави резултати!

Излезе цитонамазката, но все пак мисля да отида на типизация ма вируса, защото се притеснявам.

# 249
  • София
Аз имах атипични клетки в канала и излезе CIN1 след конизация. Вие имате атипични клетки също. Обадете се на лекаря си за мнение. Пак написана втора група цитонамазка с атипични клетки, а са взаимоизключващи се. Че и с HPV. За патолога на Майчин дом наличието на атипични клетки прави цитонамазката 3 А група.

# 250
  • Ланкър, планините Овнерог
И моята цитонамазка беше 2 група в деня, в който ми взеха и биопсията.

# 251
А моята първа 😱.

# 252
Благодаря, момичета. Не мога да преживея пак това и не искам. Май ще се запиша отново за преглед. 5ти Юни ми дадоха час. С тия часове е ужас. Ще си пусна една типизация на вируса този Петък, че ужасна история. Много се натъжих, имам си и други здравословни проблеми и това не се издържа. Sad Cry

А на колпоскоп виждаше ли се нещо при вас?
Моят е добър, докторът казва перфектна шийка.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:01 от black_meri

# 253
  • София
CC е в канала, затова не се вижда. Поправете ме ако греша обозначението. DX3 може да каже какво е хубаво да се направи в такъв случай. На колко години сте? При мен се виждаше малко и отвън. Не се шашкайте, може и възпаление да е, някаква бактерия, но трябва да се уточни.

Допълвам - ще ви кажа какво лечение препоръчва моя лекар, преди да повтори цитонамазката - курс с Гинексид овули за вагинална чистота.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 11:25 от Maidenly

# 254
CC е в канала, затова не се вижда. Поправете ме ако греша обозначението. DX3 може да каже какво е хубаво да се направи в такъв случай. На колко години сте? При мен се виждаше малко и отвън.

На 38 съм.

Общи условия

Активация на акаунт