Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 797
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
# 226
А дали е ефективно ?
Също така, със сигурност много от вас са проучили достатъчно, за да имат адекватна позиция - на каква възраст трябва да се постави първата и в годините има ли реваксинация ? Дали има достатъчно проучвания относно ефективността й ? И последно - колко има на пазара и на коя се доверявате ?

# 227
Момичета, как ви е изписван АНСС, на какви дози? Двама лекари ми казаха, че няма нужда да пия нищо, само да се следя, но нещо взе да ме дострашава.
.
[/quot

Първият месец 3 пъти по 2таблетки. Втори и трети месец 2пъти по 2таблетки. Карагьозов го назначи.

# 228
  • София
Lana, това е ваксината и предписанията на производителя:
https://apteka.framar.bg/30108824/%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B0 … D0%B3%D0%BB%D0%B8
 Поставих на дъщеря си на 13 год., след дълго лаишко проучване.

# 229
Мисля, че тя е за девствени момичета, които още не са се сблъсквали с вируса. Мислила съм дали да ваксинирам дъщеря ми. Някой ден трябва да питам доктора.

Ваксина може да се сложи до 45годишна възраст. С тази разлика,че дозите са три. За девойки до 14 години са две дози. Не е необходимо да се тествате предварително за положителни HPV. Гардазил 9 сложихме ние,покрива 9 високо рискови щама.

# 230
Момичета, аз съм на 24 години в момента, а  когато бях на 12 моята майка ме ваксинира, но тогава нямаше в България ваксина за всички високорискови, а за 16 и 18 или 16,18, 6 и 11 тип. Не знам дали е, заради ваксината да нямам другите, но 31 щам си нося вече 2 години. Ако някоя, която се е ваксинирала, въпреки, че е заразена и активна с някой щам- ще и бъда много благодарна да разясни във времето как и се е отразило и какви са и наблюденията.
Все пак ще се обърна другият път, като отида при моят АГ да го питам дали има смисъл да се ваксинирам отново, но за 31, 33 и така нататък.

# 231
  • Sofia
Мисля, че тя е за девствени момичета, които още не са се сблъсквали с вируса. Мислила съм дали да ваксинирам дъщеря ми. Някой ден трябва да питам доктора.

Ваксина може да се сложи до 45годишна възраст. С тази разлика,че дозите са три. За девойки до 14 години са две дози. Не е необходимо да се тествате предварително за положителни HPV. Гардазил 9 сложихме ние,покрива 9 високо рискови щама.
От тази година добавиха и момчетата.
Някой знае ли кога влиза в сила новата програма?

Синът ми е на 12г и искам да го ваксинирам (разбира се по възможност по програмата). Когато попитах АГ какво мисли за тази ваксина, каза че си е направо задължителна и изобщо да не се колебая, ами да я слагаме на младежа.

# 232
Един тъп въпрос - а кой я слага ваксината? За дъщеря ми питам. Личният лекар, гинеколог, купува се и се носи на някой лекар за поставяне?

# 233
  • Sofia
Ако е по програмата - ЛЛ на детето.
Ако не е, навсякъде може - педиатър на частно или частна болница. При педиатър на частно си носите ваксината. Ако е в болница, питайте първо дали те не могат да я осигурят.

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз лично записах часове във Вита за ваксините през Супердок. Удобно ми е така.

# 235
  • Варна
Аз също смятам да ваксинирам сина ми, който е на 11 г. Като питах личната му лекарка, тя каза да изчакам малко да стане безплатна (дали вече е станала, трябва да проверя). Тя ще му я сложи.

# 236
  • Sofia
Аз също смятам да ваксинирам сина ми, който е на 11 г. Като питах личната му лекарка, тя каза да изчакам малко да стане безплатна (дали вече е станала, трябва да проверя). Тя ще му я сложи.
Вече е приета новата програма, която ще обхваща и момчетата. Но още не е влязла в сила. Мен точно това ме интересува - дали някой знае кога вече ще е "в сила".

Иначе и във Вита ваксинират, и в Токуда.
Но за да се ваксинира дете във Вита, трябва задължително да мине и преглед (близо 100лв), който не минава нито по каса, нито по фонд.

# 237
Един тъп въпрос - а кой я слага ваксината? За дъщеря ми питам. Личният лекар, гинеколог, купува се и се носи на някой лекар за поставяне?

Личния лекар при нас я постави. Иначе и гениколога  ( Д-р Венелин Иванов)предложи ако решим може да я сложи. Транспортира се в хладилна чанта от аптеката до кабинета. Карагьозов ни поздрави за решението да сложим ваксина. Да си призная ,че навремето  отказах Церварикс на дъщеря ми 2002 набор. Сега не се замислих. Вярвам,че е за добро,след всичко през което преминахме.

# 238
Здравейтее, колко време отнема при вас резултат от цитонамазка. Досега в години, включително миналата, беше около 10 дни. Правила съм ги винаги при определена докторката в Св. София, последните 10 години.
Тази година, в средата на април, си пуснах цитонамазката, профилактика за тази година, и резултата беше готов за 4 дни. Патолог д-р Борислав Русев. Го е проверил. Мнения за него. Учудих се за бързия резултат, и дали няма нещо съмнително? Благодаря

# 239
Здравейтее, колко време отнема при вас резултат от цитонамазка. Досега в години, включително миналата, беше около 10 дни. Правила съм ги винаги при определена докторката в Св. София, последните 10 години.
Тази година, в средата на април, си пуснах цитонамазката, профилактика за тази година, и резултата беше готов за 4 дни. Патолог д-р Борислав Русев. Го е проверил. Мнения за него. Учудих се за бързия резултат, и дали няма нещо съмнително? Благодаря

Аз се следя при д-р Валери Иванов, който работи в Майчин дом и резултатите ги гледа д-р Майнхард. За един ден са готови. До сега се е случвало само веднъж да се забави повече от ден.

Общи условия

Активация на акаунт