Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 797
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря, момичета. Не мога да преживея пак това и не искам. Май ще се запиша отново за преглед. 5ти Юни ми дадоха час. С тия часове е ужас. Ще си пусна една типизация на вируса този Петък, че ужасна история. Много се натъжих, имам си и други здравословни проблеми и това не се издържа. Sad Cry

А на колпоскоп виждаше ли се нещо при вас?
Моят е добър, докторът казва перфектна шийка.
Имах изменения на колпоскопията, да.
Понеже и аз бях с нискорисков(или още съм, не знам), ми дадоха Нупавир за 3м.По едно саше на ден.
2б не е притеснително, както казах хора ги гледат и малко е субективно какво виждат и как описват.Според мен лекарят ще изчака следващата цитонамазка и колпоскопия, не бих се тревожила от резултата.🤗

# 256
Много ви благодаря. Една приятелка и тя ходи при д-р Димитров и нейните HPV щамове са отрицателни, а иначе като резлутат е отбелязано същото - атипични, с hpv. Трудно е след толкова преживяно да се отпуснеш и довериш, знаете. Затова съм благодарна, че мога да споделя тук и че ще получа подкрепа.
Нямам деца и не зная дали някога ще имам, но е хубаво да имам тази възможност. Бъдете здрави и се пазете.

# 257
Здрравейте, това са резултати от биопсия, чакам все още теста за хпв.
Какво значат, ако може някой да ги. Разчете.
Докторката е утре на работа. А аз ще се побъркам

# 258
Спокойно, няма нищо на живот и смърт в резултата.На колко сте години?
Вероятно възрастта Ви, наличието или не на ЧПВ, ще наклони дали да се чака или не за някаква манипулация.Има голяма вероятност или да Ви проследят, или да се направи пробно абразио на канала.Цин 1 е начало на клетъчни промени.Лекарят, на база на своя опит, ще прецени как да постъпи, но дотук няма място за страх.( макар че знам какво коства човек да не се страхува).🥰

# 259
На 35, всяка година следене,, цитонамазка и колскоп, даже мин. Година бях първа група.
Имам раничка на повеече от 10 г, която до този момент си беше в спокойствие. Незмаммм
Направо се учудих, че стигнах до тук, при положение че следя нещата от години. Цитоназките до сега си бяха наред.

# 260
О, раничка на 10г- нормално да се стигне дотук.Вероятно ще махнат образуванието.Натам клоня.

# 261
  • София
Много ви благодаря. Една приятелка и тя ходи при д-р Димитров и нейните HPV щамове са отрицателни, а иначе като резлутат е отбелязано същото - атипични, с hpv. Трудно е след толкова преживяно да се отпуснеш и довериш, знаете. Затова съм благодарна, че мога да споделя тук и че ще получа подкрепа.
Нямам деца и не зная дали някога ще имам, но е хубаво да имам тази възможност. Бъдете здрави и се пазете.

Щом сте си запазили час, не го мислете сега. Лекарят Ви ще прецени как да действа занапред, с оглед и евентуална бъдеща бременност. Аз се загледах в атипичните клетки, това е, но докторите знаят най-добре.
Стискам палци и на другата потребителка.
И двете сте млади, всичко ще е ок.

# 262
Здравейте качвам цитонамазката понеже имам питане.Това което ме притеснява са клетки с реактивни промени и неутрофилни левкоцити. Миналата година отново пишеше реактивни промени. Тогава гинеколога при който бях каза че всичко е ок,но ето че отново са там.Правен е колпоскопия миналата година беше наред,тази година имах малък йод негативен участък. Взета ми беше проба за ЧПВ 16-18 и още 12 типа негативни са. Изпратих ги на гинеколога само супер написа,да но от какво може да са и да не изчезват толкова време? И другото което ме притеснява е че събота последно слагах Миковаг крем понеже на микробиология имах гъбички, неделя нищо не слагах и понеделник се измих вътре в случай че имаше от крема останало и сряда ми беше прегледа,дали може да съм измила част от клетките и за това да не е отчело ако имам ЧПВ според вас и да съм се успокоила че са негатив,а да са фалшиво отрицателни

# 263
Здравейте първата контрола след LLETZ ,след 3 цикъла ли се прави или трябва да минат 3 календарни месеца че по време на процедурата ми беше много притеснено и не го уточних с лекаря.

При мен първата контрола беше месец след LLETZ, при която колпоскопът беше чист. Гинеколожката каза втора контрола пак 5 месеца след първата контрола. При мен януари беше диагностициран HPV 16, ПАП 3Б, ЦИН 2, последва LLETZ средата на февруари. Сега провеждам терапия с AHCC и Papilocare гел. Много се бях гипсирала, но тук в групата, следейки и други подобни случаи, се поуспокоих и започнах да разсъждавам по друг начин.
Въпросът ми е към всички патили, възможно ли е до следващия преглед август, когато ще пускам нови изследвания, HPV-то вече да е изхвърлено?!
Силно се надявам.

# 264
  • Варна
Твърде е кратък периодът. Аз през 3 месеца пусках (по лекарско предписание, не на своя глава) изследвания, вирусът си беше активен и доц. Карагьозов ми каза, че само съм си давала парите. Аз Ви разбирам, че искате да проверите, но вероятността да дава активен е голяма. Ако решите да го направите и видите положителен резултат, не унивайте.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 23:23 от gallizia

# 265
Бих изчакала година за нов тест.

# 266
Здравейте момичета,
Тъй като наближава времето за този Лийтз, спрях се на Карагьозов без пълна упойка и се моля всичко да е наред и да не боли, но умирам от страх и пак ме хванаха лудите.
Нали няма как да излезе, че имам рак, ако на биопсията ми е излязло Цин 2 и дотук всички цитонамазки са ми били пап1.
Мнооого ме е страх и не спирам да чета и онзи ден стигнах чак до спешното от притеснения и стрес.

# 267
Аз бях с цин 2 и цитонамазка 3А. След lletz излезе дисплазия 1 към 2 степен. Не се притеснявайте излишно.

# 268
Милата, не се тревожи. Карагьозов е правил стотици, ако не и хиляди такива процедури и няма да я усетиш. После ще се прибереш вкъщи, ще си легнеш и ще гледаш някое филмче. Цин не е страшен и всичко е хванато на време. 😊
Преживява се. Стискам ти палци и да пишеш, когато се прибереш след процедурата. 🍀🤞
Всичко ще е наред.

# 269
Здравейте,моя мн близка излезе с ПАП 3Б група. Преди 10 дни направи биопсия в Ст Загора,а зерулатат е HSIL/CIN 3,като пише 32% засегнат участък ох шийката Доктора от там и е казал,че трябва максимално бързо да се реагира и да се отреже шийката. Сериозно ли е положението. На 46 год е с две дечица. Изпаднала е в голям шок и само реве. Искам да и вдъхна кураж. На края на месеца ще посети онколог във Варна за още едно мнение,но до тогава ми се иска да и вдъхна кураж.

Общи условия

Активация на акаунт