Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 810
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Има голям шанс да се размине само с ампутация на шийката. Но всичко зависи от резултата след конизацията. Аз бях с Цин 3 при биопсията, но след процедурата изследваният участък се оказа карцинома ин ситу. Всичко хванато много навреме. Тъй че да не губи надежда, ще пребори гадината. Simple Smile Успех й желая!

# 271
Малко офтопик, но някои лекари хич не могат да поднесат информация. Както писах бях с 3А цитонамазка и на колпоскопа лекарят каза - 30% шанс за рак. Не знам имаше за цел да ме сплаши или какво, действително веднага се задействах с абразио и после биопсия и после летц, но тия думи бяха ужасно стряскащи.

# 272
Така е. На мен след първата конизация д-р Константинов от Онкологията ми казва по телефона докато вървя към кабинета му, че съм имала била карцинома ин ситу и това практически било рак. Казал е сигурно и други неща, които не помня конкретно, но помня как се сковах и изпитах ужасно безсилие, страх и самота. Повече не се върнах там. Ужасна болница и ужасен доктор.

# 273
  • Ланкър, планините Овнерог
Е, мен жива ме ожалиха по телефона, като звъннах да си разбера резултата от биопсията. "О, миличка, много съжалявам, много лош резултат". И това преди въобще да са ми го казали още.

# 274
Здравейте, бях писала преди време за резултат от цитонамазка ПАП 2б, без данни за злокачествени процеси, секретъограничен от кървене. Бях насочена за колпоскопия и HPV тест.
Днес бях на колпоскопия и тест.
Пише следното:” колпоскопия: добре видима ГПЦЕ, малък участък на нежна левкоплакия”
Пусна ми всички рискови типа
Малко ми е притеснено. Каза само, че ще я следим през 6м

# 275
  • София
nikilova, в резултатите няма нищо притеснително, изчакайте си hpv теста и не се вълнувайте излишно!
Тъга, прекрасно те разбирам, но няма кой да ти върне нервите и притесненията. Всичко ще е наред при теб, нищо няма да излезе, повярвай!

# 276
Здравейте, след цитонамазка 2c група, биопсия cin1, отрицателен тест за hpv високо рискови, и раничка на 10тина години. Какво би следвало, според вас. Теста за hpv излезе вчера след обяд, докторката при която се следя, след биопсията каза, чакаме теста и после ще го решаваме. В понеделник ще и звъня. И се  чудя сега, да я махам ли тази прочутата. И да чакам още, знам ли.

# 277
Е.Т.P.B, микробиология пускали ли сте?

# 278
Не, според докторката нямаше нужда, каза ми че ако има нещо, то щяло да излезе и на цитонамазката? Знам ли. Преди на всяка цитонамазка пусках и микробиология. Сега и аз се учудих? Знам ли?

# 279
Здравейте, след цитонамазка 2c група, биопсия cin1, отрицателен тест за hpv високо рискови, и раничка на 10тина години. Какво би следвало, според вас. Теста за hpv излезе вчера след обяд, докторката при която се следя, след биопсията каза, чакаме теста и после ще го решаваме. В понеделник ще и звъня. И се  чудя сега, да я махам ли тази прочутата. И да чакам още, знам ли.
Аз съм така, плюс ужасно течение
Според Крумов и Карагьозов само проследяване, но течението ме влудява. Очаквам резултат от биопсия, трета.

# 280
Ами скоро си правих цитонаназка, беше 3а, направих хпв тест за високорискови - отрицателен. Колкоскоп- ок, микробиология - гъбичка non albicans. Аз бих пуснала на Ваше място.

# 281
Колпоскоп правен ли е? На каква възраст сте? При млади жени е възможно самоизлекуване или с някакви лекарства. Може да не се наложи махане.

# 282
Жената каза каква е историята преди 2 стр.Тази раничка ѝ е от 10г, така че не е нещо ново, но щом има развитие последни време, аз бих я махнала.Рак на шийката не се развива само от ЧПВ.
Тайна, аз бях с Цин3 от биопсия, хистологията след операцията показа Цин2, така че не се панирай излишно.

# 283
Определено да се казват подобни неща (резултати) по телефона не е ок. Не знам в някоя нормална държава да има подобна малоумна практика. Дори не знам как бих реагирала.
Спомням си като си видях цитонамазката 3Б и се вледених, после деня буквално ми се губи. Докато стигна до Карагьозов, докато вземе биопсия, докато я чакам… писала съм й преди, живеех на магия, пушех по 2 кутии цигари на ден, въобще не знаех къде се намирам. Бях на 27, без деца. После резултатът лично при него - бях готова да пукна на стола, докато отворят и принтират. Имам чувството, че лекциите за етика и как да се отнасят с пациентите повечето лекари са я проспали. Че дори човещина. Знам, че за тях е ежедневие, поредно име в списъка, и все пак…

# 284

В понеделник ще я изкоментирам с доктора , но е съвсем ок според мен , нали ? Колпоскопа и микробиологията също са чисти.

Общи условия

Активация на акаунт