Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 818
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
Всичко е наред. Догодина пак Simple Smile

# 286
Здравейте, днес преминах и аз през годишен преглед, родих преди 1г и половина, като цяла бременност бях с уреаплазма която не се повлия от нищо, съответно и раничка имах. Миналата година пак си беше там, поисках тест за уреаплазма - докторката ми каза “няма смисъл”, направо биопсия ама не е спешно, така си и остана във времето и ето ме една година по-късно отидох при друг специалист, защото за мен уреаплазмата трябва да се лекува, пуснах днес цитонамазка, уреа+микоплазми, биопсия и чпв. На Колпоскопията се видя код негативен участък, който според лекарката не изглежда опасен, написала ми е това в репорта:

Резултатът от колпоскопията адекватна TZ1 переофициално WE остана J(-) neg.

Някой със сходна ситуация, тресе ме паниката, последните 2 г - по време на бременност и кърмене бях 2 гр, клетки в норма и възпаление

# 287
Здравейте, пак съм аз. Днес говорих с доктора, тя ми назначи някакъв спрей за 3 месеца. И после да ида пак на преглед и за нова цитонамазка. Теста за hpv,излезе отрицателен. Някой чувал ли го, и се чудя дали да не търся о второ мнение.

# 288
Tinydevil, имах сходна ситуация, но не съм раждала. За уреаплазмата, лекувай я задължително. В една от другите теми писах за схема за нея, която е успешна, понеже не се излекувах от първия път. 12 дни вибрамицин + 3 дни азитромицин. Изговори го с лекаря си, поне според мен се лекува с втори антибиотик за опашка. Обикновено уреаплазмата върви и с друга инфекция, при мен беше гарднерела, после и кандида се появи.
Аз също имам ектопия (раничка) от години. Отидох на преглед заради инфекцията и също имах йод негативен участък за пръв път. Започнах лечение за гарднерелата + кандида и след това веднага отидох при Иван Крумов във Вита за второ мнение. Колпоскопията беше без изменения и не ми взеха биопсия, в крайна сметка. Не казвам, че е задължително да е от инфекцията този резултат от колпоскопията ти, но поне при мен беше точно заради това. Със сигурност не неглижирай и двата проблема, а отиди при читав АГ за още едно мнение. Не се паникьосвай, но потърси още едно мнение.

# 289
То аз вчера бях при друга АГ именно за 2-ро мнение, не, че нямам вяра на 1-вата с която следих бременност, но не ми хареса това неглижиране на уреаплазмата след това, а и факта, че всички пъти в които се тъпках бременна с АБ тя казваше, че за партньора нямало нужда.. Вчерашния преглед беше при др.Оручева от Вита, екипа на др.Карагьозов, тя беше потресена как само аз ще пия АБ, доволна съм от прегледа при нея, сега чакам вече да излизат резултатите, и се надявам да няма нищо по-тегаво от уреаплазмата

# 290
Здравейте! Показвам ви цитонамазката си, какво означава плоскоклетъчна метаплазия. Докторката ми казва, че всичко е наред, но виждам, че на предните цитонамазки не е имало такова нещо и се притеснявам🥺

# 291
Момичета, а вие пушите ли цигари и наистина ли е толкова пагубно при ХПВ както пише в интернет.
Поради целия стрес напоследък, не успявам да ги спра, дори пуша повече..
Започнах да пия и пробиотик, витамин ц, витамин Д+К, синкванон, много плодове и по 4 ахцц на ден.. дали ще успея да премахна тази гадост и имате ли някакви съвети как по-бързо/лесно да се изчисти?

# 292
Пуша. Имах го, имах лиийц, махна се. По междувременно намали цигарите по др. Причина Но пак позитивирах

# 293
Аз пуших допреди да разбера че го имам след като разбрах че имам вирус спрях цигарите и вече 4м не пуша.

# 294
Цигарите влияят зле на имунитета генерално,дали ще е този вирус или друг не мисля, че е от значение. Пушачите са с намален имунитет, предразположени към инфекции и разбира се,че е по-добре да не се пуши. Но не мисля,че е основна причина за тези проблеми.

# 295
Значии искам да се оплача много сериозно от Геника. Вчера отивам при гинеколожката, взима ми секрет, нося го в Геника в Изток и давам попълнения формуляр, където е отбелязано какво изследване искам и й казвам на тази на касата, че искам HPV типизиране на високорискови и казвам - 5 дни ли отнема и тя - да. И днес отварям случайно системата и какво да видя пише - резултат готов. Отварям с изненада и гледам съвсем други изследвания - уреаплазма, хламидии, микоплазма и т.н. всичко отрицателно.
Побеснях, защото си платих 135 лв. А преди мен имаше човек, който се върна, за да каже на касиерката, че са му взели 260 лв, а на бележката пише 160. Ясно е, че тази е била страшно разсеяна, че да допуска такива грешки.
Но на мен сега кой ще ми върне нервите и времето, ако трябва да ходя да давам нова проба. Аз втори тест няма да им плащам. Звйнях, но са приключили телефонните оператори. Писах имейл. Утре пак ще звъня. Просто съм потресена от безхаберието и немарливостта. Мтого се изнервих. Единственото хубаво е, че тези тестове показват отрицателен резултат, ама може ли такова нещо!?

# 296
  • София
Неприятно наистина. То не е лошо и тези изследвания да ги имате иначе, за да изключите инфекция. Иначе типизирането на ЧПВ е 190 лв ако не се лъжа.

# 297
За високорисковите е 120. Благодаря за съчувствието.

# 298
  • София
Да, вярно, аз пусках 33 щама.

# 299
Здравейте! Пак съм аз.
Излезе, че съм положителна за високорисков тип HPV-52. Назначена ми е терапия 3м с Папилокеър и Микоменд.

Общи условия

Активация на акаунт