Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 664
  • 745
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Престои ми конизация и препоръката е да е в болнична среда. Реших да я направя при д-р Делчев, но той вече не работи в Доверие, а май само в частен кабинет.
 Бихте ли ми препоръчали друг специалист за конизацията в София в болнична среда?
Карагьозов не ми е вариант, предвид че следващият свободен час за него е март 2026 година Astonished

# 31
Цветан Тончев във ВМА.Оперира ме там с колежката му Гановска,тя беше шеф на отделението.На операцията бяха двамата.

# 32
  • София
Моето абразио с Lletz мина днес, сега ще чакам хистология, което май е по-неприятно, но ще се настройвам положително.
На моята 3А група имаше отбелязани атипични клетки и те бяха причината за последващите действия. Напоследък изчетох доста теми тук и се сетих, че съм срещала отбелязани атипични клетки като 2 група, което за мен сега изглежда странно.

# 33
За Карагьозов може да се обадите във Вита и да питате дали няма да ви вземе по-рано, особено щом случаят е спешен. Преди години така процедирах, вмести ме за след седмица, но сега не знам дали все още имат тази практика.

# 34
  • Ланкър, планините Овнерог
Д-р Крумов във Вита също е добра опция.
Maidenly, странно или не, факт. Бях втора група според цитонамазката и рак.

# 35
Аз бях 1 група с Цин3 от биопсия.Добре, че направихме колпоскоп.

# 36
Здравейте,
през януари бях на гинекологичен преглед. Взеха ми цитонамазка и резултатът беше IA група, при положение, че изследването на влагалищен секрет показа наличие на Кандида. Лекувах се, но реших да се прегледам отново при гинеколога, който посещавам вече 11г.
Направи ми нови изследвания и тезултстът е IIA и II група, но адекватността на цитонамазката е ограничена от кръв и наличие на левкоцити. Няма данни за бактериален процес. Имам препоръка за колпоскопия и тест за HPV. Имах брадавици през втората бременност, но изчезнаха сами, без да ги горим.
Притесни ме тази колпоскопия и си фантазирам някакви филми 😞
Има ли някоя дама с подобни резултати?

# 37
Нищо не индикира да има проблем реално (и двете групи са ок). Направете си колпоскопския преглед, контролна микробиология за гъбите, и си живейте живота Simple Smile

# 38
Някоя от Вас поставяла ли си е HPV ваксина на 30г?

# 39
  • София
Някоя от Вас поставяла ли си е HPV ваксина на 30г?

Аз се ваксинирах на 35г. Тъй като направих и HPV тест и беше отрицателен за всички изследвани щамове, Карагьозов се шегуваше, че е все едно съм си сложила ваксината на 15г.
Но дори без HPV тест ваксинацията се препоръчва до към 45-годишна възраст.

# 40
Здравейте, момичета.
Лекарят ми даде да занеса материал от биопсия на малък участък от шийката за хистология в Геника. Изменението от 2020 г. само се наблюдаваше, като 2021г. имам правена биопсия и резултатът от хистологията (в Рамус) беше доста дълъг и подробен, с пояснение, че има огнища на CIN 1. Сега направихме актуална биопсия, за да видим дали има промяна в развитието и съответно степента на CIN, но в резултат пише единствено "фрагмент от плосък епител с папиломатоза и дегенеративни промени" и нищо повече.. Това ми звучи несериозно. Няма никакви подробности и степен на дизплазия..
Някой получавал ли е подобен резултат?
Как да е ясно какво е положението на този етап и какво ще трябва да се предприеме, като знаем, че в зависимост от степента, третирането е различно?
Аз ще изпратя резултатите на лекаря, но няма никаква яснота.
Дали мога да се свържа с лабораторията и да помоля за по-подробен анализ? Към кого трябва да се обърна?
Ако някой има подобен случай, моля нека да сподели.
Благодаря!🙏

# 41
  • София
Понякога шийката успява да се възстанови напълно и измененията да изчезнат. Възможно е няма дисплазия, както и да е взета проба от участък, в който няма никакви изменения. Аз съм имала резултат от биопсия - без данни за дисплазия.

# 42
Не се е самоизчистило. Измененият участък си е там и точно затова се прави актуална биопсия за да се предприеме вече третиране. И преди години не изчезна от само себе си и прибегнахме до горене. Общото ми здравословно състояние също не предразполага към самоизчистване.
Дегеративни промени и папиломатоза също говорят за изменение, но без конкретика... Дори като изключим данните конкретнио за CIN, всички предишни биопсии досега са били много подробни, такова нещо не бях виждала.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 19:32 от Steffy_J

# 43
Момичета, при 3а цитонамазка, добра колкоскопия и hpv тест за високорискови щамове отрицателен, как се процедира? Имам гъбичка за лекуване, мисля след нея да пусна контролна цитонамазка. Биопсия кога се налага?

# 44
Изменението си стои, но няма дисплазия, тоест няма ЦИН. Аз съм по същия начин. Ако се притеснявате, може да вземете материала от биопсията и да го занесете на друг патолог за второ мнение. При прегледа с колпоскоп какво казва лекарят? То по самия вид на изменението също се съди колко е сериозно положението.

Общи условия

Активация на акаунт