Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 819
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от мен, днес получих изследванията за уреаплазма - позитивни естествено, защото бременна не успях да я излекувам след което тогавашната ми АГ каза “няма смисъл да пускаме за нея, то вече не си бременна тя живее в тялото” Възможно ли е според вас затова да има йод негативен участък на колпоскопията? Вече над 2г. се влача с тази бактерия, а бременна пих няколко АБ, не минава, мм не пи защото според лекарката нямало нужда, ама повече от явно си има..

# 301
Здравейте,  за първи път се сблъсквам с проблем с цитоназката.. Но дойде и моят ред..  На 38 г съм с две дечица. Излезе ПАП 3 б. Естествено съпроводен с много страх и стрес. От около 2 месеца имам непостоянен сърбеж и парене , даже и подуване на срамните устни.. Днес бях на лекар ,но понеже съм в цикъл ми насрочиха абразио за другата седмица за взимане на биопсия. Микробиология не ми е взимане все още и не мога да си обясня от какво е този доскомфорт долу, но явно е свързан с групата от цитонамазката. Случвало ли се е това на някоя от вас? Благодаря предварително!

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 23:00 от Ivy_wants_you

# 302
А защо не ви взеха?Това е абсурдно.

# 303
Този сърбеж ми е непостоянен , когато ми взимаха цитонамазка изобщо го нямах и аз съм виновна , че не го споменах. Лекарката каза, че всичко ми е наред и аз с усмивка си тръгнах от кабинета. Но сега след този ПАП 3 б започнах да го обмислям, казах и на доктора днес, вече не ми се струва маловажно.  По принцип ми ставаше така , когато съм в цикъл и мислех, че има раздразнение от превръзките.  Отделно ходя и на лазерна епилация и след процедура ми се е получавало. Отдавах го на това.. Много съм зле.  Другата седмица ще се разбере от какво е живот и здраве..

# 304
Ivy, аз бих пуснала микробиология и високорискови hpv. И аз наскоро имах 3а група, досега винаги бях 2. И ми откриха гъбички, не помня да съм имала досега. Не знам дали има връзка, но определено пуснете още изследвания за пълната картина.

# 305
Ivy, аз бих пуснала микробиология и високорискови hpv. И аз наскоро имах 3а група, досега винаги бях 2. И ми откриха гъбички, не помня да съм имала досега. Не знам дали има връзка, но определено пуснете още изследвания за пълната картина.

Да, всичко ще пусна със сигурност.. Сега вече мисля, че поне малко трябва да има връзка с групата..

# 306
Извинявам се, че отново повдигам темата, но някой може ли да ми обясни какво означава Плоскоклетъчна метаплазия в резултат от цетонамазка 2ра група?

# 307
Метаплазията е нормална находка и няма какво да я мислите. Втора група е ок, живеете си живота.
Ivy, защо директно ви записват за абразио след 3Б резултат? Колпоскопия правена ли е? Има ли нещо? Малко ми е странно това чегъртане на база на какво са го решили? Другите оплаквания са най-вероятно от гъбички или някаква бактериална вагиноза и трябва микробиология за да се види какво е и да се лекува адекватно. Може и да е някаква реакция от лазера, ако се появява само и единствено след процедура? Няма връзка с цитонамазката.

# 308
Метаплазията е нормална находка и няма какво да я мислите. Втора група е ок, живеете си живота.
Ivy, защо директно ви записват за абразио след 3Б резултат? Колпоскопия правена ли е? Има ли нещо? Малко ми е странно това чегъртане на база на какво са го решили? Другите оплаквания са най-вероятно от гъбички или някаква бактериална вагиноза и трябва микробиология за да се види какво е и да се лекува адекватно. Може и да е някаква реакция от лазера, ако се появява само и единствено след процедура? Няма връзка с цитонамазката.
Здравейте, обадиха ми се по телефона с новината и казаха да направя абразиото с приоритет и да се тествам за папиломавирус. Колпоскопия сигурно ще ми направят непосредствено преди абразиото, така си го представям аз , но не знам. Нямам представа какво ме очаква. Доктора се опита да ме прегледа, но бях в цикъл и нищо не успя да направи, макар, че все пак опита... Каза, че групата 3б хич ме е ок, пита ме дали имам деца, и ми насрочи за вторник (понеже имах направление) абразио. Каза, че биопсията е най- важна. Може преди абразиото да ми направи всичко друго необходимо, но не знам ... Притеснено ми е много, ще пиша какво става. Благодаря на всички!

# 309
На мен ми правиха абразио, защото измененията навлизаха в канала и трябвало да се види. После доц. Карагьозов каза, че е било излишно, летц е било достатъчно.

# 310
  • София
Какъв е смисъла от биопсия, ако ще правят абразио?

# 311
Може да са от различни места.Абразиото влиза навътре в канала, където биопсия не може да се вземе.А биопсия може да се налага да се щипне от друго място от шийката.

# 312
Смисълът от всичко понякога е да се вземат едни пари. На мой близък искаха да му направят биопсия на простатата, обаче нещо ни усъмни лекарят, потърсихме второ мнение, оказа се, че не било нужно. Повториха се едни изследвания, направиха се и други, дори беше в болница за повторните изследвания и накрая го намериха здрав и без биопсия.
Търсете второ мнение, ако трябва и трето. Аз минах прегледи при три хирурга, преди да си избера четвъртия. Почти се бях отчаяла от лекарското съсловие. Laughing

# 313
На мен са ми правили точно това- биопсия, последващо абразио и Летз изрязване на заразения участък, не конизация.

# 314
Здравейте,

На мен, след 3А ПАП м. юли и 3Б през януари, февруари ми направиха биопсия, плюс проба от канала и навсякъде показа тежка дисплазия и нито следа от рак. Последва кръвоизлив след 10 дни ( това ги наведе на мисълта, че нещата може да са и по-сериозни), конизация през март, която показа инвазивен плоскоклетъчен карцином и в двата конуса, както и в канала. Пиша всичко това, за да Ви уверя, че нито едно изследване не е излишно.

Общи условия

Активация на акаунт