Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 706
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
По принцип да, но зависи какво р казал лекарят.

# 511
Ами Карагьозов каза месец май по спомен ама аз нали съм си паника. Днес и за първи път се осмелих да бъда интимна с партньора...
Минаха 45 дни някъде от Летз. Малко съм притеснена, нали няма нищо опасно? Те лекарите казват, че няма но тук сякаш намирам по смислени отговори винаги.

# 512
  • София
Няма нищо опасно, ограниченията са един месец.

# 513
Мина ли контролен преглед?
Обикновено тези неща е добре да се изговорят с лекаря при проследяването. Аз лично не бих ползвала тампони поне 2-3 месеца. За контакт с партньора бих се доверила на преценката на лекаря.

# 514
Необходимо ли е да се прави типизация за ЧПВ, ако резултатите от цитонамазката са в 1-ва група? И още нещо - възможно ли е човек да се зарази с ЧПВ чрез френска целувка или да зарази някой от домакинството по битов път, без сексуален контакт?

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 14:38 от mariamp28

# 515
  • София
Необходимо ли е да се прави типизация за ЧПВ, ако резултатите от цитонамазката са в 1-ва група? Да, това са две различни допълващи се изследвания
И още нещо - възможно ли е човек да се зарази с ЧПВ чрез френска целувка или да зарази някой от домакинството по битов път, без сексуален контакт?
Предаването на hpv става предимно по полов път, но понякога може да се пренесе и при контакт кожа в кожа при наличие на лезии по кожата.

# 516
Мина ли контролен преглед?
Обикновено тези неща е добре да се изговорят с лекаря при проследяването. Аз лично не бих ползвала тампони поне 2-3 месеца. За контакт с партньора бих се доверила на преценката на лекаря.

Бях на преглед на ден 30, взеха и микробиология - добри резултати, на колпоскопа се видя, че е зарастнало, но още си стой червено там където е рязано.
Тогава не питах за тампони, но вчера сложих за няколко часа тъй като бях на кръщане с рокля и просто.....нямаше как.
За контакт - питах я, тя каза уж може внимателно, но все пак да внимавам.
След летз Карагьозов ми каза да се пазя месец и едно листче ми дадоха на което така и пишеше, но все пак ми се иска да обменя опит и тук с вас.
Изминали са 45 дни някъде и вчера за първи път опитахме, нямаше кървене или болка или нещо странно, но все пак си се притеснявам.
Вие колко време чакахте?

Също много ми се иска да отида на море като нормалните хора....месеци наред изкарах в притеснения, лекари и прочие и в края на месеца запазих почивка в Гърция, според доц.Щърбанова, море може, басейн не, но ми се иска и вашето мнение да чуя, нали няма проблем да влизам в морето за по мъничко след ден 50-55 някъде? Минаха и 2 цикъла от Летз насам.

# 517
Всичко звучи добре. Щом всичко е ок на контрола… Simple Smile Без груби сексове и (поне за мен) без тампони.
Море при минали 2 цикъла звучи също ок. Ако се появи дискомфорт - пак на лекар.

Тоя живот е да го живеем 🙂

# 518
Ползвай менструална чашка, Тъга, ако решиш.На мен 2,5м ми бяха забранили секс, тампони, спорт във вид на тичане и танци.Но аз бях с обширна конизация и кюретаж на матката.

# 519
  • София
Здравейте, дами! Преди месец и нещо ми махаха папилом плюс фоликуларен цервицит, това показа биопсията. ЧПВ за рисковите е отрицателен.
Лекарката иска след още една менструация да направи колпоскопия отново, за да види дали всичко е махнато. След биопсия плюс премахване с електрически нож имах белезникаво зацапване, бях предупредена.

Това, което ме притеснява е, че ако има нещо пак ще се обработва с ел нож шийката и то ще са минали 3 месеца. Всъщност няма ли да е прекалено за шийката толкова скоро? Не че мрънкам, но това течение беше отвратително, включително и воднисто беше.

# 520
За съжаление понякога се налага, стискам палци сега да не трябва реконизация.

# 521
  • София
То беше много минимален участък, но усещането без упойка и димът, ми дойдоха повече. Дано не се налага, силно се надявам. Благодаря ти, ДХЗ!

# 522
Без упойка 😳

# 523
  • София
Беше наистина много малък участък, а и кърмя.

# 524
Огромен шок! Биопсия Цин 1, след ЛЕТЦ Цин 2 и накрая след ревизия на хистологията ми излезе фрагменти от високо диференциран аденокарцином! Някой с подобни резултати! Мнения и към кой да се насоча в София

Общи условия

Активация на акаунт