Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 62

• 31 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Здравейте,
Моля за препоръка на съвестен и опитен АГ за София.
Важно ми е да преглежда и с колпоскоп.

# 571
  • София
Погледнете предишните страници..

# 572
Цветан Тончев, супердок

# 573
  • София
Хора, след двумесечно ''ходене по мъките'' май му се вижда края Simple Smile Или не точно, но поне така ми се иска да е. Днес се срещнах с доктор Пламен Димов, беше ми препоръчан от моята АГ, за извършване на операцията. Той също направи пълен преглед с колпоскоп и ехограф. Радвам се, че и той каза, че имам чисти яйчници, че преди време ме бяха диагностицирали грешно с поликистоза, че даже ме и лекуваха половин година от нещо несъществуващо. Лекарят ми  изглежда врял и кипял в професията си. Имам доверие на АГ, съответно и на избора й. В понеделник предстои конизация с лазер. Притеснено ми е малко, от толкова притеснение днес забравих да питам супер важни неща като това дали упойката е локална и дали ще си ходя на същия ден..

# 574
Петенце, поликистозата в един момент се скрива при някои жени.Аз имах, но отдавна не съм правила кистички.Възможно е да е имало при теб.Успех на конизацията!

# 575
Здравейте на всички!
Чували ли сте за рак на вулвата и биопсия на вулвата? Никъде не намирам информация, а съм много притеснена. Говори се само за маточната шийка, но не и за външните полови органи.
Аз съм на 31 години и съм бременна в 7 месец. Вчера забелязах, че отвора на вагината ми е бял, като левкоплакия, много се стреснах. Моят доктор всеки месец ме качва на магарето за вагинална проверка, но не ми е споменал за това. Явно не е забелязал. Някой има ли опит с бели петна по външните полови органи?

# 576
Да не са гъбички?

# 577
Нямам бяло течение, само вагинален дискомфорт. И как гъбички? Гъбичките нали се остъргва това бялото, което същност е течение.

# 578
Ако сте толкова притеснена, вървете максимално скоро на преглед, за да го отметнете като опасно, да се успокоите. Може да е нещо безобидно, не се подготвяйте за най-страшното. Нямате оплаквания, нали?

# 579
Здравейте! Извинявам се предварително ако въпросът ми е не е за тази тема, но исках да ви попитам дали има сред вас някои, които са раждали с папилома вирус? На мен каза доктора, че ще е по - добре да е секцио в този случай, за да не се предаде на бебето нещо от вируса. На мен и първото раждане преди 5 години ми беше със секцио, така че поне сега ще съм подготвена. Но моля пак за съвет и мнение, мерси:)

# 580
Ако сте толкова притеснена, вървете максимално скоро на преглед, за да го отметнете като опасно, да се успокоите. Може да е нещо безобидно, не се подготвяйте за най-страшното. Нямате оплаквания, нали?
Същност... допреди 2 дни нямах, но усетих дискомфорт, като протриване, леко по-суха кожа, без сърбеж и течение, щипане много леко и като цяло всякакво бельо ме дразни.Затова й реших да се погледна, но дали тези неща са вследствие на оплакванията ми, или независими едно от друго състояния, не мога да кажа. Не знам как док не е забелязал, като всеки месец ме гледа на магарето......

# 581
Същност... допреди 2 дни нямах, но усетих дискомфорт, като протриване, леко по-суха кожа, без сърбеж и течение, щипане много леко и като цяло всякакво бельо ме дразни.Затова й реших да се погледна, но дали тези неща са вследствие на оплакванията ми, или независими едно от друго състояния, не мога да кажа. Не знам как док не е забелязал, като всеки месец ме гледа на магарето......

Според мен са гъбички, в следствие на отслабения имунитет по време на бременността. Докато бях бременна и аз имах такъв дискомфорт. Отидете на лекар за ваше спокойствие, но не четете в интернет, защото рискувате да бръмнете. Там всяка втора болежка е рак. Съмнявам се лекаря ви да е видял нещо и да не го е споменал.

# 582
Antoniq9999, рак на вулвата съществува, но е изключително рядък, и си има симптоматика. Ако ви гледат всеки месец, рана, лезия или атипия ще се видят. При микробиологичмо изследване пак би се видяла атипия на клетки под микроскоп, което ще наведе на допълнително изследване.
Аз доскоро бях с киста на вулвата 4на3см, която беше оперативно отстранена и е доброкачествена. Дажи родих нормално с нея преди 3г. Тя изглеждаше така - като бяло топче на входа на влагалището при оглеждане. И е изключително рядка находка.

Гледайте си бременността, и се доверете на лекаря. Споделете си притесненията и симптомите. Няма нищо, което не са чували.

# 583
Здравейте,момичета! Как се справяте психически след всички тези изпитания? Имах дисплазия до ка ин ситу гландуларна и епителна форма и съм изключително зле психически... Минах през 2 конизации и след втората всичко е изчистено до здраво, първата цитонамазка мина и е 2б група. Доцент Карагьозов ми направи и абразио на канала при първият преглед след конизацията, което е с добри резултати. Но аз не мога да се успокоя, изпитвам панически страх от всичко. Постоянно се питам дали всичко е изчистено до здраво Sad Не издържам вече на това напрежение, дори започнах да ходя на терапия. Да допълня, че не съм оперирана от доцента. Постоянно се ровя из разни теми и сайтове и чета и се панирам още повече. Дори отидох и на преглед при доктор Крумов и директно го попитах за махане на матка, а той ми се засмя и ми каза няколко пъти "НЕ СИ МАХАЙТЕ МАТКАТА". Много ме е страх, имам две дечица и искам да съм до тях 😢

# 584
Мishon, щом лекарят казва, че всичко е наред, още
повече, че имате и абразио след това, доверете се и си следвайте профилактиката.Притеснението Ви влошава целият организъм, това го знаете.На този етап приемете, че сте здрава и нещата са под контрол!❤

Общи условия

Активация на акаунт