Любители на кучета - 150

• 21 642
  • 720
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Здравейте 🙂 Пред блока се намърда един малък уличен кучо (предполагам бебешор накакъв), не съм ама грам запозната)... От хвърлена филийка  от децата миналата седмица, до обилна трапеза от всички комшии до ден днешен, даже вече е и с предпочитания  😁  В малко градче сме и информираността не е голяма... По препоръка във ветеринарна аптека днес му сложихме Nobivac parvo, след 8 дни Canidon, както и капки за вредители fipron. После се замислих, дали трябваше да не слагаме ваксината (Ами ако е било домашно и някой вече я е слагал...). И така, Роки се оказа че е Роксана 😁 Мисля да видя в околията място за кастрация, защото блаженно си е избрала място при нас на блоковете, а на комшиите не им пречи. Ще чета темата с интерес.

Случайно прочетох коментара на Кардю и върнах назад... Четях, гледах снимката и плачех... Не съм от острите защитници на животни, но ги обичам и.... Върна ме назад във времето когато кученцето с което изкарах доживя до близо 20 години, а беше смеска от булонка с улично ... Беше преживяло едно прибиране от приют, 10 години гледане като бебе в апартамент и още толкова свобода на село 🙂

Ето го блоковия любимец

# 151
  • Пловдив
Многото акане значи, че не усвоява добре храната. Много като количество и като бройка.
Пробвай да намалиш храната.

Елза е кастрирана в "Байрон", нямам оплаквания, но станахме пациенти друга клиника - "Бургас вет" до хотел "България". Не ми допада конвейрът, в който се превърна "Байрон".

Скрит текст:
Младежите в "Бургас вет" ме спечелиха с отношението си, търсеха кръводарител за болно куче - това е единствената клиника в Бургас, за която съм чувала да се занимава с кръвопреливане. "Байрон" никога няма да се захване с толкова тежка и пипкава работа - ако оцелее с лекарства оцелее, ако не - да влиза следващият. Елза стана дарител, не искаха да я упояват, държахме я пет човека 40 минути, всички бяхме в пот, косми и лиги. Истински им се възхитих. Болното куче оцеля.

По Скоро да пробва да смени храната,и едва ако не се получи да намалява количеството.

Sunrise90,
Няма проблем дублирането на "бебешката" ваксина.Само тоя "Канидон: нещо не ми вдъхва доверие,а и трябваше ваксината да е след обезпаразитяването ,защото е ако е тежко опаразитено ще му е паднал имунитета(занимава се с друго имунната с-ма) и може и да не изгради имунитет от ваксинацията. Кучето е дребно ,не е съвсем бебе.

За Кардю не искам да пиша - живот ,тъжно е , болка е  ... Дано ви спести сам мораланата дилема .

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:30 от whitefang

# 152
  • под тепетата
Между другото забелязвам , че срещам страшно много кафяви пуделчета напоследък.

# 153
  • Бургас
Цитат на: mar4ela

MeMyselfI, може ли името на групата, защото и аз се интересувам?
Момата ви е много красива. Heart
Групата е “Питайте мама Еми”.

Хубавела ми е Ева, но страшен дивак.
Днес направо ми скъса нервичките, но и тя не знае на кой свят е, та и е простено. Тъкмо се  запрятам за пиш разходка, че пие много вода и да не се стиска до утре.

В Бургас вече 3-4 кафеви бебешора видях и двойка възрастни (на изложбени прически). Обаче не зная дали не е било винаги така и просто сега да съм обърнала внимание.

Добермани не бях виждала с години, а сега са 4 само в нашия район.

# 154
  • под тепетата
Мне, определено само днес видях 7-8.

# 155
  • Бургас
Мне, определено само днес видях 7-8.
Поне грумърите да имат работа Stuck Out Tongue Winking Eye Че може да са малки, но и те имат вълна за чепкане.
Ох, отивам, че ще демона ще се опикае.

# 156
  • под тепетата
Аз точно това си мислих, знаят ли стопаните колко грижи и поддръжка искат тези красавци!

# 157
  • Варна
Водят се червени тези пуделчета, които виждате навсякъде. Кафевите са много по-редки.
И не, в 90% от случаите стопаните нямат представа колко грижи и поддръжка искат красавците.
Някаква истерия е в момента да имаш пудел червено тойче, в прическа "мече". Всяка втора мацка с пари е с такова. По груминг салоните няма часове месеци напред. Не мога да се оплача от липса на работа. Но наистина масово стопаните не знаят с какво се захващат. Масово това им е първо куче. Знаят само, че не пуска косми и до там. За всичко останало им обясняваме в движение. И не говоря само за козина и прически. Налага ми се да обяснявам на клиенти елементарни неща като например, че кучето трябва да се разхожда на собствен ход, че не е добре 2 кг куче да яде гранули с размер на сливи, че е опасно да ражда на 9 месечна възраст... такива ми ти истории.

# 158
  • Пловдив
Не им обръщай внимание.За тях са "аксесоар" и "играчки" ,които могат да захвърлят като им омръзнат,омръзне има да чистят или като се озъбят (защото не са социализирани ),на които не трябва WinkSimple Smile и остане само кървава топка косми ,. Мода к'во да праи'ш Sad
Или просто някой развъждачи яко рекламират в продавалника и OLX. Преди 2-3 години същото с "ши-тцу"-та(минали покрай), "бишон-физе"-та(и те покрай),малтипута - те поне не са порода ... Тея пудели и те са минали покрай "пудел" Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:42 от whitefang

# 159
  • Варна
Като работиш това, няма как да не им обръщаш внимание. Опитвам се да налея по мъничко акъл във всяка глава, в името на здравето и доброто на кученцата.
Стопанте си ги обичат, личи си. А и никой не захвърля една торба пари на улицата. Няма лошо да си купуват модерни кученца. Просто се дразня, че са разучили повече кой модел телефон да си купят, а за кученцата грам не се информират предварително (някои и следварително).
Относно кое ши тцу колко ши тцу е и кой пудел колко пудел е - това е съвсем отделна и жестока тема. Само ще кажа, че се готвят промени в законодателството относно развъждането. Много се радвам и съм голям оптимист, че макар и охлювски бавно, нещата се случват. Киноложката култура у нас все още е пълна скръб, но пак е по-добре от преди 20 години. Има някакъв прогрес.

# 160
  • Враца
И аз исках такъв пудел. Добре, че попаднах на Вачи! Heart
Той, е единствен за мен! Heart

# 161
  • Варна
Това е любов / преди 5 години/

Истинско и безценно ❤️

# 162
  • под тепетата
Май няма да дочакам нови снимки от мъжа ми, та ще се запиша с една любима стара

# 163
  • Бургас
По - добре да са модерни мини пудели и померани, а не питоподобни, кане корсо, дого и т.н. Едно е да е бъка от кофти развъдени и невъзпитани 5кг зверове, друго е да са по 40кг.

Преди седмица бебе кане на 3.5 месеца извади нрав, който ме накара да се притесня. Водиха го две момчета и предупредиха, че е хапливо от предния ден. Казах си "Па колко да е хапливо едно бебе на 3.5 месеца". Еми, милото не беше нито в поза игра, нито спокойно -  тялото стегнато, главата снижена...Както си влязох в ограждението, така си и излязох. Добре, че тез момци си го вързаха, а аз не пуснах Ева. За да е в такова състояние тоз бебок първо е  много кофти развъден, после трябва нещо да го е травмирало, за да извади този нрав на няма и 4 месеца. Та по - добре пудели и померани.

За хайпа по джакчетата от преди 10тина години нема да говоря. Що народ взе и изостави не е истина и продължават да ги плодят. Ако с пуделите имаш грумър, с джака ти трябва нерва, яко ресане, иначе имаш косми и в гъза и много работа, докато вкараш таз енергична бомба в релси.
Дядо Пипин се е опухил и иде голямото пролетно космопадане. Сега гледам даже и да не го приближвам, защото мириша на Ева и ще се побърка милия. Може да е дърт, но още иска да гони момите.

# 164
  • Бургас
MeMyselfI, на същото мнение съм, но най-вече тенденцията да се водят без на обществени места, колкото и да са дресирани и огромните купчини оставени по улицата, в тревните площи.

Общи условия

Активация на акаунт