Любители на кучета - 150

• 21 650
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Нищо им няма на големите кучета, всяко куче подлежи на социализация.
3.5 месечно си е бебе и не е агресивно, а просто буйно.

# 166
  • Бургас
Нищо им няма на големите кучета, всяко куче подлежи на социализация.
3.5 месечно си е бебе и не е агресивно, а просто буйно.
Не беше буйно на 100%. Езика на тялото казваше друго. При добър стопанин всичко ще си дойде по местата. Но станат ли моделни, ги взимат, за да имат. Едно е не социализирано и невъзпитано 5 килограмово, друго е 40кг.
Размера на акитата е все тая. И 5 гр. да е, не е сладолед Joy
Не мисля, че се чете с разбиране, но нищо. Аз против големи кучета нямам.

# 167
  • София
Продължавам дажтвърдя, че бебе куче не е агресивно, а играе. Не всички разчитат играта и да, по мускулестите кученца изглеждат по-агресивни в играта си, но не са.
Просто имат нужда от общуване и лесно се учат от по-възрастно куче.

# 168
  • Бургас
Със същите убеждения влязох в ограждението и се убедих, че има проблем. За мен в животинката имаше огромна доза страх и от там идваше кофти реакцията. Не зная защо това бебе е на тоз хал, но няма как да объркам игра с агресия. Не се ли работи усилено с това бебе имаме вървяща бомба.

Играта на кучето е точно толкова груба колкото му се позволи. Няма изглежда, не изглежда. Кажа ли “стоп”, фитката прекъсва на момента деянията си. Очаквам го и от другите собственици на кучета, без оглед на мускулите им. Тя успешно може да стъпче или нарани дребно животинче и не мога да си позволя да стоя зад: играе грубо. Защото пусто стандарти груби са.

В едно 3 месечно няма нищо мускулесто и страшно, па ако ще и вълкодавче да е.

# 169
  • София
Моето 3 месечно беше над 10 кила и много мускулесто и играта му и мен ме притесняваше. Засилваше се и ми увисваше на суитчъра, буташе ми се в кра, ръмжеше, хапеше ни по краката,но за около две седмици стана миличко бебе, но огромно и енергично.

# 170
  • Бургас
Моето 3 месечно беше над 10 кила и много мускулесто и играта му и мен ме притесняваше. Засилваше се и ми увисваше на суитчъра, буташе ми се в кра, ръмжеше, хапеше ни по краката,но за около две седмици стана миличко бебе, но огромно и енергично.
Това е игра. И да, така правят понякога. Ева беше към 8 кг на тази възраст и ни висеше по гащите, скачаше и т.н. Това са бебешки глупости Simple Smile

Но има разлика от игра, до умирам от ужас, не ме приближавай.

И отново казвам: едно е да е 5 кг. въшка с поведенчески проблем, друго е да е едра въшка.

В момента боря дърпане на повод, което нямаше да ми е проблем, ако е тойче. Ама не е и не е допустимо да не ми върви редом или да ме дърпа.

Изместваме яко фокуса. Просто се радвам, че модата е за дребуни, а не едри животни. Че станат ли модерни - кофти. Имаше една мода с далматинци, е ужас беше.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 08:48 от MeMyselfI

# 171
  • София
Както и да е, 8бобщи едни 20 признати породи. Няма да споря.

# 172
  • Бургас
Както и да е, 8бобщи едни 20 признати породи. Няма да споря.
Впускаш се в моето правеше така. Да, но ти си работила нон стоп с твоето и не си го взела, защото всички имат.

Представи си човек, който си взима голямо животно, с достатъчно особености на породата. Зле развъдено я домашно, я във ферма. И на всичко отгоре, не знае какво да го прави, защото го е взел да в крак с модата. Еми не е хубаво.

И изобщо не визирам породи, а неопитни човеци. Просто случката беше с кане и не знаеха какво да го правят. То вина няма, че са го взели и не знаят какво да го правят. Или, че е развъдено кофти.

Съвсем друг ми беше фокуса и нямаше никаква нужда да влизаме в конкретика.

# 173
  • Варна
Продължавам дажтвърдя, че бебе куче не е агресивно, а играе. Не всички разчитат играта и да, по мускулестите кученца изглеждат по-агресивни в играта си, но не са.
Ти можеш да твърдиш каквото си искаш, но това не го прави истина. Агресивни бебета има и още как. Знаците на тялото са лесно разпознаваеми и коренно различни. Нямат общо с количеството мускули. Зле развъдени и нула социализирани кученца, отделени на 40 дена от майките си, остават проблемни доживот, колкото и да се работи с тях от новите собственици. Както при хората има една приказка "първите 7" (години), така и при кученцата са изключително изключително изключително важни "първите 4" (месеца).
Иначе чудесно, че твоите бебета не са били агресивни. Но това не озчачава, че всички на света са като твоите.

На таз сутрешната ни разходка се разминах с млада жена с 3 (три!) питбулоподобни, без! поводи. Еми... Изтръпнах! Ок, познаваш си кучетата, възпитани са, имаш им доверие... Но знаеш ли моето или следващото, с което ще се разминеш, какво е и дали няма да ти ги провокира?

# 174
Само за месец видях четири Лъкиподобни на различна възраст, включително и бездомно такова. Толкова си приличаха, че вътрешно съм сигурна в роднинската връзка. Едното кученце е на пет месеца. За щастие е осиновено от хубаво семейство. Някой упорито се опитва да създаде нова порода.

Днес младежът ще помечтае за вчерашния плаж на слънчице. Едно е сигурно - дъждовното време ще го предразположи за хубав сън през деня. Да му мисля аз довечера как ще разходим събралата се енергия!

# 175
Писах и аз и трих за Кардю 100 пъти. Минала съм по този път и знам какво е усещането....

Знаете, че гледах 14 години пинчер. След като тя почина около 3 години не мислих за домашен любимец. Когато дойде време да отворя сърцето си отново за куче исках да си имам пудел, но заради високата цена се отказах и се насочих към осиновяване. Намерих моето момиче и вече две години си е нашето куче. Исках да я гледам вътре, но се оказа мисия невъзможна, та стана дворно куче със свободен достъп вътре в къщата. Писала съм го и преди - липсва ми постоянното присъствие на куче до мен. Да лежи до мен, да върви подир мен, да Е ДО МЕН! Blush Започнах да мисля за второ куче, пак пудел, но след като Вачи ми легна на сърцето предполагам, че след време ще си взема пак чихи или пинчер. Heart Верояно пудела като порода ще ми е несбъдната мечта в живота, точно защото много четох по темата и знам какво ме очаква.

Поздрави от Берга!

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 11:13 от Реа

# 176
  • Бургас

Размера на акитата е все тая. И 5 гр. да е, не е сладолед :joy

Е, да ама на пинчерчето може и със салфетка да го вдигнеш, ако нямаш торбички, а тези не може, затова и стоят. Не, че няма и миниатюри оставени.

Поне по това, което чувам от приятелки с той те са доста дружелюбни и спокойни.

Didi168, ето затова говоря и аз. С куче или без мен ме е страх и това не е нормално да се случва в нормална държава.

# 177
  • София
Ти можеш да твърдиш каквото си искаш, но това не го прави истина. Агресивни бебета има и още как. Знаците на тялото са лесно разпознаваеми и коренно различни. Нямат общо с количеството мускули. Зле развъдени и нула социализирани кученца, отделени на 40 дена от майките си, остават проблемни доживот, колкото и да се работи с тях от новите собственици. Както при хората има една приказка "първите 7" (години), така и при кученцата са изключително изключително изключително важни "първите 4" (месеца).
Иначе чудесно, че твоите бебета не са били агресивни. Но това не озчачава, че всички на света са като твоите.

На таз сутрешната ни разходка се разминах с млада жена с 3 (три!) питбулоподобни, без! поводи. Еми... Изтръпнах! Ок, познаваш си кучетата, възпитани са, имаш им доверие... Но знаеш ли моето или следващото, с което ще се разминеш, какво е и дали няма да ти ги провокира?

Ти също можеш да си мислиш каквото искаш,, но не си капацитет.

# 178
Реа и аз като теб исках Съни да си е вътре, особено след като кучето,което беше преди нея почина за 24 часа. Много хора сме на мнение,че е отровен, макар,че гледахме камерите и никой не го е доближавал ама пак не се знае. Може би затова бързо се навих дъщерята като каза,че иска малко куче. Ето сега Кристал си я гушкаме, глезим се. Може пък и Съни да вземе да се кротне, онзи ден бях седнала и двете и те седнали до мен и Съни седеше толкова спокойно да й се раздвам,чешам и целувам. Друг път като я пипнеш и почва да ми скача от радост не можеш да я ударжиш.
Аз съм на мнение,че всяко куче трябва да бъде на повод и да се пуска само на определени места. От една страна за негова беозопасност, а от друга за всички други животни и хора.

# 179
  • Бургас
Реа, приеми, че съдбата ти е пратила куче, за да си ДО НЕГО и да прекарваш повече време на чист въздух. Да копаете заедно градината, да оправяш огради, да ровиш дупки и да се наслаждаваш на живота на открито Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт