Любители на кучета - 150

• 21 676
  • 720
  •   1
Отговори
# 585
Стига да не вали, лапи мия веднъж на ден. През другото време бърша с мокра хавлия. Обаче това моето не пикае като нормално куче и вечно са му опикани предните лапи, та напоследък мия след всяка разходка. Явно такъв смотаничък ще си остане и няма да се научи да пишка правилно.

# 586
Да, ама как ги сушиш е въпросът. Smile Иначе това с мократа хавлия е много хитро... Ще взема да го пробвам.

# 587
  • Dublin
Измити лапи суша с хавлия и/или с кухненска хартия, тя попива много добре.

# 588
Със сешуар и хавлия, но ако е вечерта и ми се спи, не се старая много.

# 589
Е, поне грумърите казаха, че е най-послушното куче, което са виждали. Smiley Файда ако не, файдица.

# 590
  • Варна
Пролет, имаш избор от всевъзможни прически за ши тцу - това е стрижеща се порода и може да бъде както с коси до земята, така и късо подстригана по цялото тяло. Ако изнемогваш с поддръжката, просто кажи да го подстрижат късичко без ботушки. И ще го духваш със сешоара за 5 минутки. Това - разбира се само ако не отглеждаш коса за изложби или не е изложбено куче Кокорчо.

Вече ако държиш на дълга козина… сушиш, решеш и ревеш, ходиш на масаж по-често и те така. 😂

# 591
За лятото ще видим как ще го подстрижем. Иначе е много сладък, среднокосмест. Sweat Smile
Кокора го има за дзен терапия този сешоар. Отива на грумър да им покаже как се спи три часа...

# 592
  • Бургас
Аз и слагам гети, ако е влажно или мокро и мия лапите само при пръстите. Съответно една хавлия и е съвсем достатъчна. Ако ме хване кукуто и ме мързи, слагам и обувки (но не се е случвало от месеци).
Слагам тези и козина не мия. Обаче тя е висока кобила и не се мокри. Ако беше дреб ми е спукана работата.

Миналата седмица ми спасиха здравия мозък: окосиха тревните площи и съответно се напълни с мини, нарязани тревички + дъжд и кал. Начиии ако не ги носеше, щях да я пощя поне по час.

# 593
Чихуахуа на 6 месеца ,изкупах ме я веднъж преди 3 седмици . Не знам колко често е редно да я къпем,но предвид времето не смеех до преди това да я къпем,защото все пак я извеждаме на вън и да не настине. Не знам дали е от значение ,че спи с котката . Обаче котката не мирише лошо ,та не виждам логика да е от това ,че спят заедно

Понякога има лоша миризма на козина и тяло от самата храна.
Когато нашата голдънка беше малка, хранихме с Роял Канин и имаше мн лоша миризма самата козина. И други хора с кучета го бяха забелязали за Роял Канин. Сменихме храната и миризмата изчезна.

С какво храните?

А понякога има лоша миризма от ушите.

# 594
  • Варна
Бизу обожава сешоара. Винаги когато суша коси, той е първа писта. Приближава се, сяда срещу мен и чака търпеливо, а Каду бяга.

# 595
Да знаете, че тези цветя не се ядат, но пък пръчката е друго нещо.
Следвайте Арес за още кулинарни съвети 😁

# 596
  • тук-там
От гранулината храна миришат, правят зъбен камък, страда козината, пият вода като в несвяст и торят двора с ако като за 100-килограмов човек. С БАРФ-а нямаме тези “ефекти”. Не са на водопой и изходния материал е двойно по-малък. Хубава козина и миризма в рамките на нормалното. А защо им сушите лапите? Забърсване с кърпа не върши ли работа?

# 597
Минаваме да се похвалим, че принцеса Гинче е вече официално на 4 години( показвам на отделни кадри нея, тоалета и тортата, ама вие си ги сглобявайте мислено, че трудна работа се оказа да направим една снимка):

# 598
Честита да си Гинче! Все така приказна и кокетна да си, а майка ти да те гизди все в такива красиви рокли, още дъъълго време 🎂🥂💐

# 599
Жива и здрава да е хубавицата, страхотна рокля има 🥰

Общи условия

Активация на акаунт