Професия ИТ специалист - нови времена

• 8 109
  • 141
  •   1
Отговори
# 135
Аз се опитах да използвам АИ в моята сфера, юрист съм. И двата пъти ме заби в такава девета глуха, че се учудвам как е възможно. Зададох абсолютно прост и ясен въпрос, отговори ми цитирайки несъществуващ член в основен закон /ГПК/.
Не си сама. При въпрос за фериботи Гърция - Италия ми даде несъществуващо пристанище.

Затова съществуват платените версии. Wink

# 136
  • при Arctic Monkeys
Аз се опитах да използвам АИ в моята сфера, юрист съм. И двата пъти ме заби в такава девета глуха, че се учудвам как е възможно. Зададох абсолютно прост и ясен въпрос, отговори ми цитирайки несъществуващ член в основен закон /ГПК/.
Не си сама. При въпрос за фериботи Гърция - Италия ми даде несъществуващо пристанище.

. Би трябвало обаче някак хората да са предупредени, че безплатната версия не винаги върши работа, щото може да причини голяма поразия, нали?

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 19:42 от karmacoma

# 137

Нямамаи. Би трябвало обаче някак хората да са предупредени, че безплатната версия не винаги върши работа, щото може да причини голяма поразия, нали?
В самите апликации си го пише и плюс това, трябва да си много наивен, за да се доверяваш на 100% на безплатен AI.
Освен, че си го плащам, съм отделила супер много време да го обуча и захраня с информация, за да мога да работя пълноценно с него.
Според потребителя - от AI могат да излязат както страшни глупости, така и много полезни неща.

# 138
  • при Arctic Monkeys
Може и да пише някъде, не знаех. Ва този етап ще отделя време да усъвърщенствам себе си.

# 139

Проблемът с халюцинациите не е от платена/безплатна версия. Моделите са вероятностни и винаги има възможност за измислици. Има много писано как се намалят - най-вече с по-добър контекст, темплейти, специализирани модели, но няма 100% да е вярно никога - трябва да има разбиращ човек, който да може да провери написаното от AI.

# 140
  • Somewhere far away
на мен тези дни ми прави впечатление, че прекалено бързо достигам лимита- една две снимки или един два въпроса и край. преди не беше така - пипнали са нещо и са го направили така че ако наистина искаш нещо по-сериозно и задълбочено да попиташ трябва да си платиш.

# 141
Проблемът е в потребителя. Като всеки един продукт, трябва да отделиш време да се научиш как да боравиш с него.
Няма нищо наготово, сори.

Общи условия

Активация на акаунт