🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 67]

• 48 121
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
За дните около 24-ти май имаме от месеци закупени самолетни билети. Точно преди земетресението запазихме и спане. Осем човека сме жени и деца. Ходили сме много пъти в Истанбул. Сега сме в дилема да тръгнем или да се откажем. Какво ще кажете?

# 241
Аз имам резервирана екскурзия точно тогава. Защо да се отказвате?

# 242
Животът си тече нормално. Само дето вали. Лудница е движението днес

# 243
Този път слънцето ни се усмихваше всеки ден  в този цветен и  колоритен  град.
Посетихме Истанбул в периода -13-17 април.
Тудуф ,тудуф някои стигнаха  с влак , други със самолет.Събрахме се всички в чудния град, някои бяха за първи път.
Отседнахме в  Хотел Битер в Джибали , който е със собствен паркинг.
Адресът на хотела:  Atatürk Bulvarı Caddesi, Cibali, Fil Ykş. Sk. No:3, 34083 Fatih/İstanbul.

Резервация чрез Букинг, с безплатна анулация.  Тройна стая с изглед към Златния рог, заплащане при настаняване. Платихме кеш в евро, 270 евро за 4 нощувки със закуска.
И двойна стая 234 евро .
Има паркинг в двора на хотела . Асансьор. На покрива има панорамна тераса с прекрасна гледка. В тройната  стая едно двойно легло и едно единично, тоалетни принадлежности в санитарния възел, чехли, смяна на хавлии, климатик, кана за топла вода. Чисто.
Закуската за мен беше много добра, любимите ми храни бяха в наличност. В лобито можете да закупите минерална вода , сок, напитки денонощно. Също има безплатно кафе и чай без ограничения. Персоналът е любезен и отзивчив.
На 3 мин.от хотела е спирка Ункапънъ на градския транспорт. До хотела има заведения за хранене, бюрекчийница.
 От хотела осигуриха трансфер до летище Сабиха Гьокчен, бяха точни. За останалите, от хотела ни закараха до спирка на Мармарай , получи се малко объркване , но накрая стигнахме до Халкалъ. В допълнение хотелът не е луксозен.
Забележителности:
- Джамията Карие вход 20 евро  Красива е.
- Дворецът Ъхламур ,  входен билет 200 лири, може да се плаща с карта , има отстъпки за ученици и студенти. Разкошна малка  градина . На територията му има кафене предлагат  чай ,  кафе , десерти. Седнахме отвън на масичките  , грееше едно прекрасно слънце.
-Част от групата влезе в  Св.София имаше опашка , но бързо се придвижиха. Вход 25 евро.
- Заведох ги в Българската църква Св.Стефан.
Паркове:
- Гьозтепе, Емиргян и Гюлхане. Красиви , красиви,  напълних си душата с цветя.
До парк Емиргян  с трамвай 5 от спирка Чибали до Еминюню , след това с корабче по Босфора на Шехир Хатларъ ( чекиране с Истанбулкарт цена 45 лири) . Корабчето тръгва в 9:35 от Еминюню до фер.терминал Емиргян (около час пътува) и после пеша до парка.
Храна :
Един  път хапнахме в заведение тип закусвалня в Сиркеджи, Buyruk Esnaf Lokantası , адрес Hoca Paşa, Hoca Paşa Sk. No:12 D:12, 34112 Fatih. Цените са много разумни.
- Кумпир до  Света София  - 300 лири.
- До хотел Битер има пилавчийница , приготвяха няколко ястия ( ориз с нахут и пилешко месо; някакъв дроб ;  чорба) и десерти  . Беше вкусно и с много разумно цени.
Като имаш приятелки пушачки трябва да се се грижиш за техния комфорт . Заведох ги в  Ehli keyf kafe - наргиле бар, сервират чай , закуска, дюнери, основни ястия , чорби,  десерти и кафе на пясък. Важното е да увековечим кафето на пясък в клип.

Лекарства купихме на доста изгодна цена са.
И дойде време да се прибираме.
Добре , че не уцелихме земетресението, протестите и затворените улици.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 17:10 от FBID1119177734809501

# 244
FBID, тези шаренките напитки всички ли са чай, или има и лимонадки😊 сред тях?

Иначе много интересен разказ и чудни снимки и полезна информация, благодаря!

# 245
FBID, тези шаренките напитки всички ли са чай, или има и лимонадки😊 сред тях?

Иначе много интересен разказ и чудни снимки и полезна информация, благодаря!
Чай е. Това ни почерпиха в заведението Ехли кейф кафе (в Сиркеджи се намира) , след като вечеряхме .  Заведението се намира до един друг хотел ( Аслан хоум апарт) , в който аз отсядам. За нашия период нямаше свободни две стаи.
Вече ме познават в Ехли. Там клиентът е на почит , бяхме 5 гладни човечета. Оттам  купувам един чай от ябълка. Най -важното е, че се пуши.

# 246
Здравейте,  в момента сме в Истанбул. Остава ни време за шопинг. От къде можем да купим за децата дрехи?

# 247
Здравейте,  в момента сме в Истанбул. Остава ни време за шопинг. От къде можем да купим за децата дрехи?

От Поло ако има намаления.

# 248
FBID, благодаря много. Сега отивам в стрийт вю да го открия. Ние ще сме в Сиркеджи, но в друг хотел (жалко, че не знаех за този, който споменаваш). Иначе, това за храната с приемливи цени в Сиркеджи, което отбеляза в предния си пост, съм го набелязала пак от темата тук. Ние заминаваме в понеделник, живот и здраве.

# 249
Забравих да добавя още една забележителност, която посетихме.
Водохранилището Зейрек , вход 300 лири . Намира се до спирка Ункапънъ на бул. Ататюрк, близо до хотел Битер.
В самото водохранилище има кафене. Няма хора и опашки. Отворено е до 19 часа.
Адресът е : Cibali, Atatürk Blv. No:21, 34083 Fatih

# 250
Малко красота от Емирган от петък. Беше ми студено, духаше студен вятър цялата седмица  , в петък се обърна вятъра от юг. Румели Хисар е в реконструкция  все още, само градината е достъпна, 6 евро за туристи. Но си заслужава гледката ❤️ Нещо със снимките не се получи 🙂

# 251
  • София
Ние в момента сме тук.Времето е чудесно .Обикаляме основно със градския транспорт.Бяхме в Галата,Венеция мол..Капалъ и Долмабахче днес..

# 252
Сега се сетих, че преди 13 години сме ходили в Топкапъ. Сега достъпно ли е за туристи ? Аз ще направя бърз разказ малко по- късно, да си събера малко мислите и емоциите Wink снощи се прибрахме. Видяхме нови неща, както и стари , които бяхме посещавали преди.

# 253
В какъв смисъл дали е достъпно за туристи? Това е една от топ забелржителностите на Истанбул все пак.

# 254
Не бях сигурна дали все още се посещава, защото не знам защо не е включен о в програмите на агенциите, които предлагат пътувания от нашия град.

Общи условия

Активация на акаунт