Матей или Матео

• 2 020
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
  • SF
И в нашия не знаеш как ще ти го произнесат. Една различна буква в популярно име прави така, че НИКОЙ не ти я произнася. Пример: Венцеслава. Миряна Башева споделяше по тв, че най-сетне са започнали да й запомнят името и вече не е Марияна.

# 46
Матей много много ми харесва, дори го обмислях за моя син. Матео също ми харесва, но го свързвам с малко сладко детенце, което обаче в един момент ще порасне и ще бъде възрастен мъж. Някак не ми звучи добре за голям човек, но може би това е само в моята глава.
От Матей се отказах от суеверие (мъжа ми се казва така) и аз тогава с бременската си лабилна психика поддадох. Но ако имаме момиченце някой ден, искам да е Матея ♥

# 47
И в нашия не знаеш как ще ти го произнесат. Една различна буква в популярно име прави така, че НИКОЙ не ти я произнася. Пример: Венцеслава. Миряна Башева споделяше по тв, че най-сетне са започнали да й запомнят името и вече не е Марияна.

Това, че някой не чете, е различно нещо.

# 48
А, как ли пък няма да си кълча аз езика да произнасям някакви измислици на някоя налудничава майка, която си е кръстила детето СтЕЙляна, нЕколета или МаринеЛЛЛЛа...

# 49
В списък със студенти преди години бях попаднала на името Сийана, а на няколко пъти съм срещала Ивилин за мъж и всеки път ми звучи като грешка.
Та, Матео и Матей са ми просто две различни имена. Матей е по-вероятно да му кажат Матю, но на Матео ми е логично да остане Матео.

# 50
На мен лично повече ми допада Матей.
Матео ми звучи грубо и извъртяно. Синът ми има съученик Матео - така си му казват.
А моя приятелка си кръсти дъщеричката Матеа, така че явно сега тази форма е по-модерна.

# 51
  • на последния етаж
Матей.

# 52
Матей.

# 53
И двете имена не ми харесват.

# 54
Все едно е кое от тези две имена ще изберете. Така или иначе от 7-годишен нататък ще му подвикват само на фамилно име, понеже ще бъде втория или третия адаш в класа си. Матей/Матео е просто следващият Александър и Самуил - само по себе си нелошо име, но прекалено експлоатирано, което го лишава от индивидуалност. Проява на едно просто следване на моментната мода. Съмнявам се преди 5 години именно Матей/Матео да е било любимото мъжко име на който и да било от бъдещите родители. Ако се търси име с буквата М, за да се отчете кръщаване на някой роднина, Мирослав и Момчил са доста по-добри варианти от гледна точка на индивидуалност и образуване на бащино име един ден.

Общи условия

Активация на акаунт