Избор на телефон - 3 тема

• 14 780
  • 452
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте! Имам задачата да си намеря телефон до 500 лв, но абсолютно нищо не разбирам. Сега се връщам да чета темата назад. До момента съм с Huawei , но ме дразни това с Google , а и се налага наличието на още един апарат.
Спряла съм се на Xiaomi Redmi Note 14 pro 256gb , но чета и кофти ревюта. Какво бихте ме посъветвали да взема до тази цена? Не ми е нужен за нещо специфично, камерата да е ок само.

# 271
Samsung А35 или А36

# 272
Някой с лично впечатление от Мото ейдж 60 Про?

# 273

Благодаря! Разглеждах различни модели на Самсунг, но доколкото разбрах със същите параметри може да се намери по-евтино Редми или друго. Едва ли не в магазина ми обясниха, че се плаща за марката, а параметрите могат да се намерят при друга марка на по-добра цена.

# 274
Здравейте! Имам задачата да си намеря телефон до 500 лв, но абсолютно нищо не разбирам. Сега се връщам да чета темата назад. До момента съм с Huawei , но ме дразни това с Google , а и се налага наличието на още един апарат.
Спряла съм се на Xiaomi Redmi Note 14 pro 256gb , но чета и кофти ревюта. Какво бихте ме посъветвали да взема до тази цена? Не ми е нужен за нещо специфично, камерата да е ок само.
Ако ти се дават още 100лв отгоре... https://www.pazaruvaj.com/p/poco-f6-5g-512gb-12gb-ram-dual-pP108 … 85292/#overviews/

# 275
на самсунг не се плаща само за марката - с новите модели имате 7 годишна софтуерна поддръжка (макар, че едва ли ще ползвате телефона толкова време). имат много добра one UI. изостават в някои нововъведения, но най-важното е оптимизацията на софтуера. защото дори и да гледате процесор и памет по-добри като параметри - ако не е добре оптимизирана системата... няма да върви гладко

ЧревоУгодник е дал много добър избор. има и предложения на други марки - но мисля това е най-доброто за тези пари.

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 23:58 от pirin2019

# 276
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
От една седмица съм с Honor X8c. Много съм доволна.

# 277
Имате достатъчно памет за да нямате насичания. Дисплея е добър, вече може да споделите вашите впечатления от камерата.  honor имат добър и лесен изглед на Андроид.

# 278
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Имате достатъчно памет за да нямате насичания. Дисплея е добър, вече може да споделите вашите впечатления от камерата.  honor имат добър и лесен изглед на Андроид.
Досега винаги съм била с Huawei.

# 279
  • Out of the Mix
Харесвам Ксяомитата и аз.

Наскоро пуснаха лийкове и анонс на Redmi Note 15 Pro, който ще бъде новият mid range king.

Все още съм с Note 10 Pro, и ми е идеален, нямам намерение скоро да го сменям.
Бърз, със Snapdragon процесор.
Следващите 11,12,13,14 изобщо не са по-добри, може би 15-та би била смислен ъпгрейд, или следващата 16-ка вече.

Има какво да се желае от камерата, примерно няма OIS, но за моите нужди е идеален, пак прави много прилични снимки. Не снимам постоянно, и не ми е важно.

Въпреки това тези серии си имат всичко нужно и важно за мен - AMOLED дисплей, 120hz опресняване, много памет 128/256+, стерео звук с двойни говорители и Dolby Atmos. Звукът е супер силен и ясен.
Не на последно място стерео жак, което вече е химера при почти всички телефони, и това не ме кефи никак, защото телефон без възможност за слушалки ми е безумие.

# 280
Revoker за 3,5 мм жак има преходник, който се свързва към type-c порта като трябва да има и DAC ( т.е. цифрово аналогов преобразувател). Имам такъв на Самсунг. това се ползва, ако не желаете безжични слушалки

# 281
Има и слушалки които се включват в USB-С порта, няма и нужда от преходник освен ако не си държиш на точно определени слушалки. За разговори обикновено използвам такива че предпочитам микрофонът да виси пред мен на кабела а не да ми е на едното ухо. За мен е все тая, но за който се мъчи да ме чуе разликата е огромна. За музика нямам проблем с безжичните, само за разговорите си държа едни с кабел в кутийка в чантата.

# 282
Здравейте, имах телефон Realme C55 закупен от yettel с включен абонаментен план и застраховка на устройството, който се ползва от сина ми. При заявена щета на устройството получих отговор от сервиза, че устройството не подлежи на ремонт и предлагат замяна с друго устройство и самоучастие с доплащане за ново устройство, както е по условията в договора. Тъй като realme c55 вече не е наличен ми предложиха други три модела, от които да си избера.
Моделите са следните:
1. Xiaomi Redmi 14C 128GB 4GB RAM Dual
2. Realme 14X 5G 128GB 6GB RAM Dual
3. Samsung Galaxy A16 128GB 4GB RAM Dual
По условията на застраховката при замяна с ново устройство то трябва да бъде със същите или по - високи параметри, но не и с по - слаби такива. В този случай първия и третия вариант автоматично отпадат тъй като най - малкото са с 4 RAM, а realme C55 е с 6  RAM. Дори не знам защо изобщо ми се предлагат в предвид това, че са в разрез с условията за замяна по застраховката. Втория модел според мен също не отговаря, защото според мен е с по - слаб процесор от realme C55, който е 8 ядрен. Според вас да се съглася ли да взема Realme 14X 5G 128GB 6GB RAM Dual, покрива ли изцяло характеристиките на Realme C55 или да подам жалба с горе изложените доводи, че не покрива напълно характеристиките?

# 283
Защо не поискате да направат други предложения с посочения мотив?

# 284
Поисках устно, но понеже служителката (управителка) в офиса на yettel ми е близка ме пита кой точно според мен модел искам и аз и обясних, че няма как това аз да го реша и искам те да преценят какво друго да ми предложат със същите или ако нямат то с по - добри характеристики. Горе - долу се получи нещо като спор и сега не знам как точно да процедирам.

Общи условия

Активация на акаунт