Избор на телефон - 3 тема

• 14 663
  • 452
  •   2
Отговори
# 300
Самсунг, ако е доволна досега А35 или а55. Долните серии не си заслужават. Шаоми е малко по различен изглед и мен лично ме дразни, но всичко е въпрос на вкус

# 301
Шаоми и аз не го харесвам. Наложи ми се да го ползвам като втори телефон.

Аз търся нещо като меню и изглед на Нокиа. 😊 Мисля, че Моторола Edge 60 най-много се доближава, нали?

Май се отказвам от Самсунг. Никога досега не съм ползвала марката, но повечето около мен - да и нещо не ми допада менюто му. 😳

# 302
Google и Motorola са с чист Андроид, както беше Nokia, преди да стане HMD (а май сега също, но не следя марката). Без допълнителни приложения и затворена екосистема. Nothing phone също са с нещо подобно, само че с малко по-различен изглед на иконите, но в основата си и те са с чист Андроид. Xiaomi и Samsung имат свои UI и идват с предварително инсталирани приложения на марката. Не че не могат да се изтрият, но на някои хора не им се занимава, а при по-ниските класове телефони всичко това забавя работата на процесора.

# 303
Xiaomi и мен нещо ме дразни, в сравнение със Самсунг, бързо избягах. Нокиата с чист андроид ми допадна повече.

# 304
Кой както е свикнал или поне си е немалък фактор и това. На мен последната ми смяна беше от Редми към Самсунг и съответно Самсунгът ме дразнеше и ми отне време да свикна с него и да ми е удобен. А други се дразнят на нещо понеже не е Самсунг Grinning

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 20:59 от natka

# 305
Нокиата HMD ли е вече? Струват ли си?

Аз съм с Nokia G60 5G и много се колебая с какво да го сменя. Много съм доволна от него, много. Батерията сдава багажа, иначе нямаше да търся друг.

Колебая се за Motorola Edge 60... Но ако тези HMD са добри, сериозно бих се замислила

# 306
Нокиата HMD ли е вече? Струват ли си?

Аз съм с Nokia G60 5G и много се колебая с какво да го сменя. Много съм доволна от него, много. Батерията сдава багажа, иначе нямаше да търся друг.

Колебая се за Motorola Edge 60... Но ако тези HMD са добри, сериозно бих се замислила
Забрави за Nokia и HMD. Нито като Nokia ставаха, нито като HMD. Поне преди заради името Nokia продаваха по някой смартфон. Скоро няма да има и HMD смартфони.

Edge 60 го намирам за скъп спрямо характеристиките му. Далеч по-добър е Poco F6 https://www.gsmarena.com/xiaomi_poco_f6-13000.php и ревю https://www.gsmarena.com/poco_f6-review-2706.php
https://www.pazaruvaj.com/p/xiaomi-poco-f6-5g-256gb-8gb-ram-dual-pP1082085298/

# 307
HMD нямат добри телефони в момента. Само този, който е около 700 лв. донякъде е приемлив, но цената му не е оправдана. Наистина, моделът, който предлага Чревоугодник, е добър откъм характеристики и цена. Би ме спрял единствено сайтът, защото има проблеми с гаранционното обслужване, дискутирани неведнъж. Но пък има голям шанс да не ти се наложи изобщо да ползваш сервиз, така че премисли.

Новите модели на Motorola са с удължена актуализация на софтуера и на сигурността. Възобновиха се като марка и предлагат хубави устройства на достъпни цени.

# 308
............................................
Предложих го защото няма да ѝ се налага да свиква нов интерфейс, общо взето само по нов, но пак си е галакси.
Не препоръчвам от самсунг да се мине на моторола.
................

И какъв е проблемът да се мине от Самсунг на Моторола?

# 309
С всеки телефон и андроид може да си прехвърли данните без проблем от стария на новия телефон (може и на айфон Wink ).  Самсунг предлагат по дълга софтуерна поддръжка, Motorola са в по-ниска цена именно затова. Отделно Моторола е почти чист андроид и почти нямат собствени приложения - ползват се изцяло приложения на Гугъл за контакти, календар, файлове и т.н. Самсунг имат собствени приложения. Ако е свикнала със старите понякога се иска време са свикне. Затова е най добре да го разгледа за няколко минути менюто на една Моторола демонстрационен модел за да прецени.

# 310
Проблем няма. Самсунг  предлага много повече екстри от Моторолата, която е с чист андроид и ще трябва да се откажеш от някои екстри, които има Самсунг. Има още неща, които не ми допадат. Аз ако трябва да избирам бих избрала самсунг по-нисък клас пред мотото.
Иначе за цената си не са лоши смартфони.

# 311
Добро утро.
Какво бихте препоръчали за дете на 10 г., което в момента е с Samsung A51, но бързичко й пада батерията и искаме да го сменим. Оттук идва проблемът, че търсим с размер на дисплея около 6.1”, за да й е удобен в ръката. Само Айфони има май с тези размери. Роля играят и другите параметри и характеристика-да са прилични.

# 312
Добро утро.
Какво бихте препоръчали за дете на 10 г., което в момента е с Samsung A51, но бързичко й пада батерията и искаме да го сменим. Оттук идва проблемът, че търсим с размер на дисплея около 6.1”, за да й е удобен в ръката. Само Айфони има май с тези размери. Роля играят и другите параметри и характеристика-да са прилични.
Google Pixel 8a е с 6.1 и с добри характеристики, но е скъп телефон.

# 313
  • в 1001-та нощ
Малките флагмани на Самсунг от S серията, нови или реновирани втора ръка от Flip или Swipe

# 314
  • до най-прекрасния мъж
Привет, в момента съм с Моторола G32, бюджетен телефон, който задоволява в общи линии нуждите ми, но започна да се амортизира, на почти 2 г е.
Оглеждам се за нещо ново. Имах бюджетен Самсунг, много орязан откъм функции, нямаше елементарни неща. Моторолата за същите пари е в пъти по-добра. Но ми се ще да мина на среден клас телефон. Какво ви е мнението за Honor, моделите 200, 200 pro и 400. Бюджетът ми е до около 1000 лв. Гледах и Самсунг А56, но е със значително по-малко памет и изглежда с по-лоша камера, поне на хартия. Какво бихте ми препоръчали в този ценови диапазон, надеждно и функционално. Не играя игри, поне не тежки. Ползвам социални медии и разговори.

Общи условия

Активация на акаунт