Избор на телефон - 3 тема

• 14 836
  • 452
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, Самсунг А55 128 GB / Моторола Edge 60 256 GB, цена 650 лв/640 лв - кой от двата ще ми препоръчате?
Самсунга не го намирам във физически магазин, но го има и около 550-560 лв онлайн в сайтове, които нищо не ми говорят. Нямам опит в онлайн пазаруването, бихте ли ми препоръчали от къде евентуално мога да го закупя на добра цена? Самсунг А55 го намирам и като Самсунг А55 ,DUAL, единият е с два слота за сим карти, а другият не, това ли е разликата само?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 19:45 от z.2012

# 376
A55 е модел на година и половина, предполагам че затова го няма навсякъде - предимно поддържат последния като наличности. От двата както са на толкова близки цени, Моторолата е модел от тази година и с два пъти повече памет. Коментирам само това, понеже така или иначе други критерии няма посочени че да даде някой препоръка като ги сравни.

# 377
Нямам опит с тези марки и не знам кой да предпочета. Освен с по-голямата памет, с нещо друго превъзхожда ли моторолата? Не че ще правя нещо кой знае какво с телефона - снимки, сърфиране. Добре е батерията да държи повече и да не се налага след 2-3 години нов Simple Smile

# 378
Оплакват се от бъгове при актуализациите специално на Motorola. Вижте фейсбук групи на потребители, използващи апарати на марката. Отделно, че не са доволни и от камерата дори на модели, които са висок ценови клас. Предимство е по-ниската цена и изчистената операционна система (идва чист Android, няма инсталирани допълнително приложения, както при Xiaomi, Samsung).

# 379
Аз съм с Motorola edge 20 почти 4 години. Нямам бъгове, не ми забива, на Андроид 13 и може и заради това да нямам проблеми. Камерата не е нещо ау, но бива. Мрънкат в групата във фейса, че известията не им показва колко са на брой на Вайбър и Месинджър, само е точка и разни други за мен незначителни дреболии. Всеки телефон си има плюсове и минуси трябва да се прецени с кое може да направи човек компромис. Също може да се разгледат Honor, там вече снимките са супер за мен.

# 380
или намерете от добър магазин А55. или тогава самсунг а56 (ако не е спешен след три месеца е черен петък и самсунг тогава агресивно свалят цените). Самсунг  А55 или 56 е стабилен, с добра батерия, прилична да не кажа добра камера и 6 години актуализации. Ако е само между тези два модела Самсунг е фаворит. Има добри модели на ксиаоми ( чревоугодник беше дал добри предложения по-назад), както и моите любими Хонор - magic 7 lite е шампион на батерия

# 381
За мен Хонор е в пъти над Самсунг, но прочете.. Снимките са супер и ги няма непрекъснатите актуализации и излишни за мен приложения. Като сменях и аз се чудех за моторола, точно заради чистия андроид, но като ги гледах взех хонор и съм много доволна.

Последна редакция: чт, 14 авг 2025, 12:36 от reninel

# 382
  • Out of the Mix
Зи, няма повод за притеснение от купуването на телефон онлайн.

Само така купувам устройствата, цената е много по-ниска, не виждам защо да надплащам на монополистите мобилни оператори, които не понасям, а от преподписвания нямам нужда, за да слезе цената горе-долу до тези от онлайн търговеца. Проблем с телефон не съм имал.

# 383
А, от оператор поначало не е най-доброто място, освен ако не съвпадне с момент когато така или иначе ти трябва нов договор и вземат че се излъжат да предложат изгодна цена. Но обикновено не се излъгват да предложат хем договора изгоден, хем покупката, а само едното Grinning
Изненадвам се колко хора си насочват към операторите за покупка на телефон - това не е нормален магазин и търговец и покупка от там трябва да и изключение по-скоро.
Но и онлайн от някакви съвсем незнайни пак избягвам, поне аз обикновено не смея а не е като да съм против пазаруване онлайн. Няма да ми е спокойно, а спокойствието ми не струва 15-20 лева разлика.

# 384
има добри онлайн магазини, но има и.....  Четете отзивите за дадения магазин от форумите ( дал съм няколко примера по-назад от кои магазини не ви съветвам да купувате smartfon.bg ,buybest,allgsm и expresslink).
и пак споделям Моторолите не са толкова сполучливи.

# 385
ами купуват от оператори , защото ги съветват , че тези евтините онлайн са все нещо прекарано нелегално, не са му платени мита, ддс и не е много сигурно как изобщо е внесено.... едва ли не операторите могат да ти гарантират , че всичко е изрядно.

та в крайна сметка може ли препоръки за сайт, където е по-надежден в сравнение с изброените по-горе

# 386
Те не че не могат, но далеч не са единствените търговци за това и рядко са и изгодна опция.

# 387
Примерно закупуване на телефон от Емаг добра опция ли е? До срока за връщане на телефона може да се прецени дали е читав и да бъде върнат, това ме кара да взема от там.
Въртя , суча и пак на  Redmi 14pro  се спускам аз.

# 388
Емаг е надежден търговец, но внимавайте, защото под шапката на Емаг има и други търговци. Задължително трябва да пише на самия артикул - предлагано и с доставка от eMag. Има много фалшиви продукти, предлагани от други китайски продавачи, които само използват платформата на Емаг.

# 389
За Емаг мога да дам добри отзиви. На детето телефона нещо се повреди не помня какво беше. Това преди има няма 2 години. Много бързо реагираха Емаг. За една седмица беше отстранен проблема, вземане от врата и връщане. Както е писано вече гледа се търговец и доставчик да е Емаг.

Общи условия

Активация на акаунт