Избор на телефон - 3 тема

• 14 795
  • 452
  •   1
Отговори
# 405
само срещу  Хуавеи има санкции ( все пак там гугълските приложения може да се направи да работи с microg, Gbox...) - хуавеи си застинаха на андроид 12 само със корекции за сигурност за европейския пазар . в китай са с друга ОС.
xiaomi, honor и другите си идват с google play store и всичко работи

# 406
  • до най-прекрасния мъж
Аз се спрях на Honor 400 pro. Вчера го получих, първите ми впечатления са добри, но само го разгледах и направих няколко снимки на слабо осветление вечерта. Предстои да си прехвърля данните и да започна да го ползвам. От оператор го взех, никак лоша не е офертата, така или иначе трябваше да преподписвам.
В момента съм с Моторола G32, първоначално ми допадаше, но за няма и две години започнаха проблемите. Мъжът ми е с Edge 30, също не е особено доволен и чака доставка от неговия оператор, когато го имат наличен. Преди това сме били само със Самсунг, но за цената си не предлагат нищо особено в момента. А хубавите им като параметри модели са далеч по-скъпи.

# 407
blue.angel добър избор - предполагам и на добра цена , защото сте преподписвали. Вие сте минали от телефон от ниския клас в горния край на средния клас ( над него е само magic). Споделете как са камерите, ако е удобно Simple Smile

# 408
  • до най-прекрасния мъж
Да, взех го на изплащане, ще ми дойде около 1050 лв с оскъпяването от лизинга. Планът е на 44 лв, неограничени минути, скорост и мегабайти. В брой идваше на 900 лв крайна цена със същия план.
Камерите за мен са в пъти по-добри от Моторолата (сравнявам и с  Edge 30 на мъжа ми). Прави много добри снимки навън. Предстои да го тествам на нощен режим, но не ми се е отдала възможност все още. Цветовете са хубави и наситени, предната камера е много добра също, прави страхотни селфита. Има доста възможности за корекция на снимката с AI, ако впоследствие желаете. Като цяло много добри първи впечатления. ММ сега се чуди за Magic7Pro. Но ни е малко извън бюджета.

# 409
Първо разбира се бюджет. Общо взето от техническите характеристики гледам всичко - скорост на процесорите, марката им, като преглеждам ревюта в чуждестранни сайтове, после дисплей - технологията, резолюция, опресняване и инчове. Не ми харесват много големите телефони, а те започнаха да ги правят та с две ръце да трябва да го
държиш. Натам е паметта рам/вътрешна. Наравно с нея е батерия, с по-мощно зарядно устройство ако може и над 5000mah. За средния клас вече ги има. Последно е камерата. Не ѝ обръщам много внимание, нямам големи очаквания, затова както снима, толкова. Приемам го.
Най-важно е дали ми е удобен. Ако не ми "пасва" на ръката и работя трудно, всички характеристики отиват...някъде, няма да го купя избраният. Почва ново търсене сред подобните.
Все пак това е вещ, която трябва да ми служи, а не аз да съм ѝ роб. Телефон за 700 лв. върши същата работа като такъв за 1700. Е има условности разбира се, но не бих дал много пари за нещо, което след година може да не работи изобщо. Все по-малко издръжливи ги правят. Производителите знаят, че да не останат без работа.

# 410
Е, за 700 лева не очаквам да се чудя дали след година ще работи, виж ако си взема нещо в най-ниския клас може и да искам нов след толкова.

# 411
А аз се чудя защо не правят малки телефони в средния и ниския клас...
Това би било добра ниша.

# 412
Правят, но никой не ги купува

# 413
  • Варна
Какви например има в средния клас? Преди 2 години и половина си взех айфон точно защото малки и читави телефони с Андроид нямаше. Не че бих се върнала към Андроид на този етап, но ми стана интересно кой е този малък и читав телефон, който се предлага, но съм го пропуснала. Всички бяха огромни и тежки.

# 414
няма компактни телефони в средния клас. тук там нещо във високия клас и всичко останало е с големи дисплеи. по чужди форуми и това се обсъжда - много хора искат по-малък и не толкова скъп телефон

# 415
А за Realme 14 pro какво ще кажете?

# 416
зависи на каква цена го вземате: дали ще ви хареса най-вече Realme UI 6.0 ( как изглежда и работи версията на андроида). Някои споменават. че А серията на самсунг е по добра камера. Иначе изглежда добре като характеристики

# 417
Аз съм с Realme GT Neo 6 вече 3 г и съм много доволна

# 418
Здравейте, търся нов телефон за ежедневна употреба (социални мрежи, банкиране, разговори). Не играя игри, но искам плавна работа, Android 15, поне няколко години поддръжка и добра камера за снимки на предмети на дневна светлина/бял фон. Ще го ползвам поне 4 г., бюджетът е 700–800 лв. (до 1000 лв. макс).

Колебая се между:

Xiaomi 14T / 14T Pro - добри камери, но Android 14. Заслужава ли си Pro 2ра ръка с гаранция към голяма верига под 1000 лв.?

Honor 400 (12/256GB) - Android 15, 6 г. поддръжка, прилична камера, малко над 800 лв.

POCO X7 Pro / F7 (12GB/512GB) - мощни и сравнително евтини, но камерите са слаби. По същество това май са геймърски телефони.

Honor 200 - прилична камера, но стар модел и с кратка поддръжка.

Nothing Phone 3a - нов, лек, приятен софтуер, камера средна.

Ако не си харесам нищо - вариант е OnePlus Nord 5 (12/512GB) от немския Amazon за малко под 1000 лв. Този май е оптимално съотношение качество/софтуерна подръжка и т.н. Просто не ми се дават толкова пари за телефон.

# 419
Наградата на EISA за най-добър смартфон за 2025-2026 година е за при Honor 400. Според мен е много добър вариант. Погледнете и Самсунг А серия- имат 5 и 7 години софтуерна поддръжка и са стабилни.
Организацията EISA (Expert Imaging & Sound Association) обединява експерти от 54 специализирани списания и сайтове за потребителска електроника от 27 страни.

Общи условия

Активация на акаунт