Избор на телефон - 3 тема

• 14 742
  • 452
  •   2
Отговори
# 420
Ако не е спешна покупката, бих си набелязала и някой и друг модел с малко над бюджета и да видя па черния петък как ще са евентуално всичките набелязяни и да купувам тогава. Той вярно че у нас е малко фалшив тоя черен петък но пак има някакви намаления и може и да излезе нещо полезно.
Но ключовато е да се набележат от по-рано и да се проследят цените, за да се види наистина ли е по-изгодно тогава. Уж ги следят да не надуват фалшиво точно преди промоция но не смятам че се справят много добре с този контрол...

# 421
Цената е главния проблем при него. Към момента европейската версия на Honor 400 8GB/256GB e 759 лв и 8GB/512GB е 850 лв. с гаранция към български търговец. В ревютата споменаха че има доста AI функции и повечкото рам помага, отделно в дългосрочен план е добре да е с повече за да издържа новите версии и функции на Андроид. Отделно може да се вземе китайския ром с 12GB/256GB за 820 лв, но дори и платено през ПейПал гаранцията е малко под въпрос.

При Самсунг в този бюджет май само Galaxy A56 се откроява, като 8GB/256GB е 735 лв. Имам прекрасни впечетления от скъпите модели на марката и ужасни от евтините им. Понеже A56 е среден клас малко се двуумя, но ми се струва че 8GB/256GB няма да е достатъчно за анонсираните 6 години софтуерна подръжка и ще започне да лагва много преди това.

За сравнение OnePlus Nord 5 12GB/512GB е 999 лв при големите български търговци и малко по-евтино от Германия. Реално е 100-150 лева е разликата.

# 422
Samsung и Хонор  със сигурност имат функция рам плюс от вътрешната памет заделя още 2, 4,6 или 8 гб за виртуална рам за приложения във фонов режим. Друг е въпросът бактерията как ще изкара 6 години. На мен най много ми изкара 4, на петата вече не държеше и то пазех батерия.

# 423
  • в 1001-та нощ
Най-добре да се смени, когато се наложи 👌

# 424
Д взема норд-а и готово

# 425
Едва не взех Galaxy A56, но приятел ме разубеди че липсата на телефото сериозно намалява качеството на макрото. Демонстрира ми го с неговия служебен S21 FE (telephoto + 3x optical zoom) и A53 на жена му: S21 FE прави осезаемо по-добри макро кадри. Aко търся телефон основно за макро снимки, A-серията май не е удачна. Най-близкият вариант при Samsung май е Galaxy S24 FE 8/256, но е ~1 060 лв.

Контекст: за хоби ми се налага периодично да качвам обяви (като в eBay). Не е толкова често, че да оправдае покупката на фотоапарат и затова искам телефон с възможност за хубави макро снимки на дневна светлина и бял фон. Интересува ме само този аспект на камерата: макро с висока детайлност при добра светлина + прилично дълга софтуерна подръжка. Кой модел бихте препоръчали до 1000лв?

# 426
Приятелка иска да си взима Samsung S25 Ultra, 12/512 памет. Разубеждаване няма да помогне. Иска нещо...по нейните думи гъзарско...
Някой притежава ли подобна машина? Ако има такива, ще сподели ли малко информация относно Android-a, камерата, бързина на работа, AI?

# 427
S25 ultra е един от най добрите смартфони. Всички приложения работят безпроблемно, добре се свързва с всички останали устройства. Камерите са добри, не най добрите  като тези с 1 инча сензор, но правят великолепни снимки и видео. Процесорът е топ. Като обща оценка е може би най доброто заедно с Айфон.  7 години актуализации, най добрите възможности за изкуствен интелект. При другите производители едно нещо е по добро за сметка на друго.

# 428
А вие защо искате да я разубедите? Всеки е свободен да си купи каквото му е на сърце и според възможностите си 😀

# 429
  • в 1001-та нощ
Аз съм с него. Да го взима, не я разубеждавайте 👌

# 430
  • София
И аз май искам S25Ultra.
Сега съм със S21FE, като цяло е безпроблемен, но малко слабичък ми идва, и батерията взе да кара по половин ден. Това е като цяло разбираемо, доста го тормозя.
ChatGpt ми предлага Oneplus13 като алтернатива или Motorola Edge 60 pro, Poco F7 ultra, Xiaomi 15 pro. Гледах им ревюта, но сякаш не ме грабнаха и продължавам да се чудя.
Трябва ми да се случват бързо нещата, да не забива, ползвам някои сравнително големи приложения, социални мрежи, снимам чат-пат, не ми е най-важното.
Почти съм се навила на ултрата, най-вече за да не взема нещо уж да спестя, пък то да ме дразни в следващите 3+ години, но пък и не ми се дават 2к+ за телефон, още не съм го приела психически Joy
За разубеждаване съм сякаш.

# 431
А вие защо искате да я разубедите? Всеки е свободен да си купи каквото му е на сърце и според възможностите си 😀
Ооо, аз изобщо не искам да я разубеждавам. Тя събираше пари за съвсем друго нещо, но изненадващо пренасочи интереса си. Приятелят ѝ, а и брат ѝ доста настойчиво се опитват да я откажат, но няма да успеят.
Съветват я да изчака някакво намаление, защото телефонът и в момента не е ползван и година, няма му нищо, не беше и евтин, но тя си иска този S25. И то го иска точно сега.
Съгласен съм, парите са нейни, може да прави каквото иска.

# 432
Oneplus13 като алтернатива
Вземай, няма да съжаляваш. Версията 16/512

# 433
Нелка: преходът към S25 ще ви е най-плавен и нищо няма да ви дразни. Само Oneplus не съм пробвал - при другите мое мнение С25 на самсунг е най-добре

# 434
  • София
Май май така ще се окаже. Честно казано, камерите на Oneplus-a не ми харесват. Не как снима или параметри, а чисто като разположение и външен вид. Не от дизайн гледна точка или да ми е красиво, но ми изглежда като слабо място ако го изпусна. Пък ако се крие с дебел калъф, пак не го виждам като удобство или плюс. Ето това:

Общи условия

Активация на акаунт