Избор на телефон - 3 тема

• 15 442
  • 458
  •   2
Отговори
# 165
А какво се показва при включване след нулирате на фабрични настройки?
Мисля, че първо е операционната система, избор на държава, после избор на език и настройки за Google профил. Днес го включих, за да проверявам батерията. Вече съм задала някакви настройки и няма да излезе пак.

# 166
Имам въпрос към собствениците на Xiaomi Redmi Note 14 Pro или някой друг от по-новите модели на марката - имате ли впечатления дали Xiaomi продължават да пускат повече реклами, отколкото чистите андроиди? Преди време имаше такъв проблем, после бях чела, че нещо са коригирали. Как са нещата в момента?

# 167
Допреди няколко дни бях с Xiaomi 13 T PRO, преди това бях ползвала само Самсунг. Не знам точно какво се случи, или го откраднаха от колата, или съм го оставила отгоре и съм тръгнала. Няма да се променя с времето, един го изпрах преди години. Както и да е. Не го намирам никъде освен във vsichkistoki. Колебая се между Xiaomi 14 TPro и Самсунг А 56.Предния ми Самсунг пак А серия платката ми изгоря, та се колебая...

П.с.Не пазя кутията, много ме е яд за снимките основно на почти двегодишна сладурана. Нямах място в гугъл акаунта...

# 168
Имам въпрос към собствениците на Xiaomi Redmi Note 14 Pro или някой друг от по-новите модели на марката - имате ли впечатления дали Xiaomi продължават да пускат повече реклами, отколкото чистите андроиди? Преди време имаше такъв проблем, после бях чела, че нещо са коригирали. Как са нещата в момента?

Има реклами, както и предишния ми Редми, ама толкова отдавна не съм взимала друго, освен Редми, че не знам колко реклами имат чистите андроиди.

# 169

Има реклами, както и предишния ми Редми, ама толкова отдавна не съм взимала друго, освен Редми, че не знам колко реклами имат чистите андроиди.
Къде имаш реклами?

# 170

Излизат ми като известия на телефона с линк към магазин. Например "дамска блуза 3ХL.." и като кликнеш, те праща към магазина. Мислех, че случайно някъде съм се абонирала за известия, без да искам, съм кликнала нещо, понеже не са дрехи, които бих си купила, и като стил, и като размер в много от случаите. Но и на новия телефон ми излизат тези реклами като известие на телефона, а внимавам много за какво се абонирам.

# 171
отварям файлов мениджър на ксиоми нисък клас и излиза реклама. те вярно, че гледат с по-ниски цени да компенсират с реклами. не съм пробвал високия им клас телефони как е.
Деактивирайте системните реклами:
  Достъп до настройки: Отидете до „Настройки“ на телефона си.
    Намерете „Допълнителни настройки“ или „Системни приложения“: Потърсете опции като „Допълнителни настройки“, „Системни приложения“ или „Всичко за телефона“. Намерете „Реклами“ или „Реклама“: В тези настройки трябва да намерите опция, свързана с реклами или реклама. Изключете превключвателя за системни реклами, за да деактивирате повечето от вградените реклами.
Проверете App Store: Отидете до вградения магазин за приложения (GetApps) и потърсете настройки, свързани с препоръки или персонализирани оферти. Изключване на препоръките: Деактивирайте опциите, които позволяват на магазина за приложения да показва персонализирани предложения за приложения.
Деинсталирайте  предварително инсталирани ненужни приложения.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 22:19 от pirin2019

# 172

Излизат ми като известия на телефона с линк към магазин. Например "дамска блуза 3ХL.." и като кликнеш, те праща към магазина. Мислех, че случайно някъде съм се абонирала за известия, без да искам, съм кликнала нещо, понеже не са дрехи, които бих си купила, и като стил, и като размер в много от случаите. Но и на новия телефон ми излизат тези реклами като известие на телефона, а внимавам много за какво се абонирам.
Тези реклами са от Google Chrome почти съм сигурен, защото на един познат така му излизаха, защото е позволил на някакви сайтове да му изпращат такива известия.

отварям файлов мениджър на ксиоми нисък клас и излиза реклама. те вярно, че гледат с по-ниски цени да компенсират с реклами. не съм пробвал високия им клас телефони как е.
Телефонът не е предназначен за европейския пазар.

# 173
чревоугодник естествено е прав. кукумицинка или забранете известията на хром от настойките. ако не спрат и още получавате идете в настройки-приложенията и на двете приложения хром и гугъл изтрийте данните ( на много познати така ги оправих и вече не получават)

# 174
Благодаря ви! Просто ми направи впечатление, че и на новия телефон получавам, а то почти не съм го ползвала. За стария не смеех да гадая защо получавам някакви неща, понеже дъщеря ми постоянно тегли някакви игри от Гугъл стора на него, играе малко и ги изтрива. Не знам как все още са останали игри, които не е пробвала.

# 175
като отворите някой сайт изкачат прозорец за бисквитките и много често прозорец да получавате известия. може без да искате да сте натиснали - и аз в бързината го правя -  ок на бисквитки и в бързината ок за известия.
инсталирайте си браузър с блокер на реклами : файърфокс с добавка, vivaldi, brave...

# 176
Да, въпросът е, че се сещам къде може да съм абонирала, без да искам. В някой сайт или магазин, който съм посетила. Обаче получавам много странни известия за неща, към които не бих проявила интерес.

# 177
Обаче това май са от друг браузър, а не от Chrome.

# 178
Обаче това май са от друг браузър, а не от Chrome.

Да, от Mi browser, който изобщо не съм отваряла да използвам на този телефон, просто беше сред инсталираните приложения на самия телефон, и не съм го избирала да ми е основен браузър.

# 179
  • Мадрид / София
Разгледай си настройките на телефона. Някои от тях идват активирани без ти да си ги активирала и за да не получаваш реклами би трябвало да ги изключиш. Ако ти е трудно да достигнеш до тези настройки пробвай с търсачката да попиташ как става изключването им в съответния браузер.

Общи условия

Активация на акаунт