Избор на телефон - 3 тема

• 28 891
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
ЧревоУгодник, според мен не може да направи реално предпочитание, първо, защото само приятелите му имат айфон и той не иска да остане по-назад, той реално никога не е ползвал. Твърде възможно е да се окаже не това, което е очаквал, но реално вече има нужда от нов телефон след две години и половина с Моторола Дефи - започна да му забива, екранът да не реагира на всяка точка... Няма шанс в пети клас да му купя последен модел Айфон, за пълнолетието или абитуриентската - може. Сега, понеже иска, да си го купи сам, но и за него цената на 16 или 17 не е по силите му.
Angela61, Дефито го купи със свои пари преди две години и половина след съвет от тук за идиотоустойчив телефон. Е, не го пази повече. Проблемът си е негов.

# 616
Аз съм с iphone, така че от опит ще кажа. 😉Iphone Pro Max са огромни телефони, мъжете ги предпочитат. На 11 години… Не ми е ясно за какво му е, освен че подражава на приятели. Опитай поне Pro да е.
Колкото до серията - винаги по-новия модел е за предпочитане. Така че - 13. Ще получава и ъпдейти по-дълго време.
128 GB памет са достатъчни, нямат нищо общо със 128 при Андроид.

# 617
Това за подражанието ми е ясно, но решили си го е.
Благодаря за съветите. Надявам се да ме послуша тръгне за това.

# 618
Аз много се чудя между Honor 400 и Honor 400 pro., моля който е наясно да ми помогне с избора.
Аз се чудех между Honor 400  и Motorola Edge 60 Pro. В крайна сметка съпругът ми ме изненада за Коледа с Honor 400 Pro. Още се опознаване, но телефонът си заслужава. Снимките са много хубави.

# 619
ЧревоУгодник, според мен не може да направи реално предпочитание...
Написах го по принцип. Просто използвах твоя пост.

Тук се появява някой с такова питане дали да купи iPhone на 4-5г. и всички с iPhone дружно са ок. Ами не е ок. Който не може да си позволи сравнително последен модел iPhone(не повече от 2 години), да не купува изобщо. Няма смисъл да се дават 1000лв. за остарял телефон, защото едва ли се купува с идеята да се ползва 1 година.

# 620
ЧревоУгодник, според мен не може да направи реално предпочитание, първо, защото само приятелите му имат айфон и той не иска да остане по-назад, той реално никога не е ползвал. Твърде възможно е да се окаже не това, което е очаквал, но реално вече има нужда от нов телефон след две години и половина с Моторола Дефи - започна да му забива, екранът да не реагира на всяка точка... Няма шанс в пети клас да му купя последен модел Айфон, за пълнолетието или абитуриентската - може. Сега, понеже иска, да си го купи сам, но и за него цената на 16 или 17 не е по силите му.
Angela61, Дефито го купи със свои пари преди две години и половина след съвет от тук за идиотоустойчив телефон. Е, не го пази повече. Проблемът си е негов.

Моите племенници са малко по-големи. Е, момчето също иска айфон, твърдейки че всички други имат айфон, което няма как да е вярно, предвид, че масово не са цъфнали и вързали хората със заплатите там. Имат сигурно двама-трима, а останалите 20-30 нямат. Майката е с минимална заплата, пенсия и 260 лева издръжка за двамата. Никога не се очертава да им купи чисто нови айфони, ако има капка ум в главата. Хеле пък при пълнолетие, когато ще има харчове за кандидат-студенти и студентстване после.

# 621
Ами моето при пълнолетие ще е 11 клас, че е мартенче. За другото всеки сам си взема решенията и се знае възможностите.
Решил е, че ще събира за айфон стар модел, иска го сега, от мен се иска само да одобрят разхода, че съм финансовия контрольор и да съдействам за покупката като пълнолетна. Иначе, честно, не смятам че му е нужен айфон

# 622
  • Мадрид / София
Mama Ru, ако ви е възможно в зависимост от цените, вземете по-нов модел. Все пак ще спечели поне 1година повече поддръжка.
Чревуогодник малко обобщава, но като притежател от години на няколко айфона само давам мнение по запитването и никого не насилвам да купува, ако не е сигурен, че иска точно това.
Добра практика е, ако има възможност да вземе назаем айфон от някой близък и да пробва дали ще му хареса изобщо за да не се купува напразно. Не са малко пари и е добре да се подходи съзнателно и убедено. Ясно ми е, че в конкретния случай дете на 11 г няма как да бъде много съзнателно ( изживяли сме този момент), това става на по-късен етап. Затова разбирам майката, че се интересува.

# 623
на чистия хонор 400 в ревютата понякога прави по-добри снимки от про версията. ако ви стигнат парите за про вземете ПРО ( процесорът е по-добър, има 3 оптично увеличение на камерата, по-добра защита IP68).
 за дилемата с айфоните: чудно ми е как мислите, че ще е състоянието на батерията на 5 годишен телефон? ако трябва да е айфон вземете възможно най-нова версия, която може да си позволите и гледайте капацитета батерията ( да не гледате колко е заредена Simple Smile ) в настройките да не е под 90%. ако се взима от непознати задължително проверявате дали не е реплика. Личното ми ми мнение, че трябва да го убедите за тези пари ще си вземе андроид чисто нов - който ще е по-добър като процесор дори и камера от стар айфон. на андроида могат да се качват моднати игри и въобще всичко.

# 624
Ами моето при пълнолетие ще е 11 клас, че е мартенче. За другото всеки сам си взема решенията и се знае възможностите.
Решил е, че ще събира за айфон стар модел, иска го сега, от мен се иска само да одобрят разхода, че съм финансовия контрольор и да съдействам за покупката като пълнолетна. Иначе, честно, не смятам че му е нужен айфон
Лошото е, че така се учи да подражава на модата и ти му помагаш.

Детето пробвало ли е други телефони във физически магазин? Нови около същата сума.

Чревуогодник малко обобщава, но като притежател от години на няколко айфона само давам мнение по запитването и никого не насилвам да купува ако не е сигурен, че иска точно това.
Питащите не са на сигурни, затова питат.

Едно е някой да ползва 4-5 години един и същи модел телефон(без значение iPhone или Android) и тепърва да се купи толкова стар.

# 625
Лудост е, ако си дадете парите за толкова стар телефон - не се знае още колко ще изкара. телефон втора употреба андроид до 1 година, ако е айфон става и до 2 години ползван ( и да има история - документи за произход).
за игрите на андроид може да се качват отвсякъде. андроида може да се персонализира всякак. всички приложения ще ги има

# 626
Има обаче разлика между 4-5-годишен Android телефон и 4-5-годишен iPhone. И това го казвам като човек, който отскоро е с iPhone, но съм имала възможността да видя телефони, които са на 6-7 години и са iPhone, както и такива на същите години, но Android. Android забиват, усещат се мудни, загряват, докато iPhone, ако са с изправни батерии и имат свободно място, нямат никакъв проблем да се ползват. Батериите могат винаги да се сменят в лицензирани сервизи, разбира се, при отделяне на по-голяма сума пари (около 200 лв.). Според мен има смисъл да се инвестира в iPhone много повече, отколкото в някое Xiaomi (въпреки че съм била точно с телефони на тази марка около 4 години). От Android телефоните за мен си струват единствено Samsung, Honor и донякъде Motorola като марки.

# 627
Mama Ru, не обръщай внимание на думите на човек, който никога в живота си не е държал iPhone, но пък "компетентно" се изказва по въпроса. Че и те учи как да възпитаваш. Той като прочете iPhone, веднага скача и се активизира да обяснява какви са боклуци. Гроздето...
Аз имам iPhone 16 и iPhone 11, който е на почти 5 години употреба (купен нов),  ползвам го за служебен, ъпдейтнат е до последна версия на iOS и нямам никакви проблеми с него. Батерията му вече държи по-малко, но все още не ми е зор да я сменям.
Така че iPhone 13 за дете на 11 години е ОК. Единствените резерви, които имам - че е втора употреба. Но това си е мой "проблем" с нещата втора употреба. Много хора дори предпочитат заради цената. От специализиран магазин като Swipe/Flip, мисля, че няма да има проблеми.

Последна редакция: вт, 30 дек 2025, 12:19 от cool_witch

# 628

Нямаш ли 2 деца? Другото няма ли също да поиска айфон, ако купиш на едното чисто нов подарък? Айфон не всеки има, но повечето искат абитуриентси бал, с костюм, рокля, обувки, прическа, грим,  повечето абитуриенти ходят някъде на екскурзия в чужбина за бала, но минимум ресторант със скъп куверт. Повечето имат платени частни уроци, разходи за кандидатстване, такси, издръжка поне първи курс (това, което иска айфон на 11 г., ако стане студен в друго населено място,, в чудо ще се видиш от какво ще открие, че има нужда)... това са разходи, за които сам родител трябва да спестява няколко години, за да ги покрие. И отгоре на тях няколко хиляди за 2 нови айфона, защото са 2 деца.

# 629
Има обаче разлика между 4-5-годишен Android телефон и 4-5-годишен iPhone. И това го казвам като човек, който отскоро е с iPhone, но съм имала възможността да видя телефони, които са на 6-7 години и са iPhone, както и такива на същите години, но Android. Android забиват, усещат се мудни, загряват, докато iPhone, ако са с изправни батерии и имат свободно място, нямат никакъв проблем да се ползват.
Кой с Android от висок клас се оплаква, че след 4-5г. му е бавен телефона и забива? Няма такива. Всички са били с телефон от нисък клас.

Общи условия

Активация на акаунт