Избор на телефон - 3 тема

• 28 876
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Това и аз му го казах, но парите са си негови. Докато събере парите може и да размисли, поне силно се надявам, струва ми се малък за айфон, а и аз предпочитам ново устройство от магазин, дори и да не е последен модел.

# 661
Ако устройството има гаранция, даже да е реновирано, не виждам проблем. Все пак не говорим за закупуване на телефон от OLX. А и iPhone си заслужават дори след години експлоатация, стига да не е отварян, да не са му подменяни оригиналните части и да е с достатъчен капацитет на батерията. Щом детето иска да премине към iPhone и си събира само парите, какъв е проблемът? Възможно е впоследствие да не му допадне операционната система, да прецени, че иска да се върне на Android - не е казано, че решението, което ще вземе сега, е окончателно. Че има вероятно по-добри характеристики на нови Android апарати - има, но в случая темата и въпросът бяха поставени конкретно за iPhone, затова ние се изказваме конкретно за тези устройства и моделите, вместващи се в посочения бюджет.

# 662
Да, само че се обмислят телефони, ползвани 4-5 години, с тенденцията да не се ползват още само 2 години, ами повече, може би още 4-5, понеже идва скъпо да ги подменят на 2 години.

# 663
А и iPhone си заслужават дори след години експлоатация, стига да не е отварян, да не са му подменяни оригиналните части и да е с достатъчен капацитет на батерията.
С гаранция разбира се, не обсъждаме въобще разни ОЛХ устройства. Но си заслужава точно толкова колкото нов телефон среден клас. На същата цена.

# 664
кукумицинка, запънал се е за айфон, аз смятам, че му е рано. Едва ли ще изкара повече от 2-3 години с него, ако не го счупи по-рано. Не пази особено, но някои уроци трябва да си ги научи сам. Като го счупи, ще мине пак на бюджетен андроид. Та няма начин да се хвърлят пари, с които семейството не разполага за нещо, което я оцелее две години в ръцете му, я два месеца.

# 665
Привет! Вариант за читав телефон до 500 лв дали има? Да прави хубави снимки, фейсбук... Подарък за девойка 🙄

# 666
Щом детето иска да премине към iPhone и си събира само парите, какъв е проблемът?
Дете на 11г. няма как да събира пари само, ако не продава на улицата вестници и цветя. Хайде малко по-сериозно! Парите са дадени от възрастни за РД, празници и прочие, а не защото ги е изработило. Децата не носят отговорност, а възрастните.

Нарочно няма да цитирам никой. Никога не съм казал на Mama Ru, да не купува iPhone, а казах:
Тук се появява някой с такова питане дали да купи iPhone на 4-5г. и всички с iPhone дружно са ок. Ами не е ок. Който не може да си позволи сравнително последен модел iPhone(не повече от 2 години), да не купува изобщо. Няма смисъл да се дават 1000лв. за остарял телефон, защото едва ли се купува с идеята да се ползва 1 година.

Благодаря за препоръките ще ги погледна Simple Smile И двете препоръки са с Андроид 15 а не 16 и само 5000 батерия - ще търся по-високи параметри...
Има доста с големи батерии. Много смартфони ще бъдат обновени с Android в началото на тази година.

Xiaomi 17 Pro MAX 7500mAh от Европа не може да се купи, но го има при китайците https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-17-series/xiaomi-17-pro-max-16gb1024gb Естествено, приемаш, че няма гаранция.
REMAGIC 11 Pro 7500mAh - има гаранция и може да се купи директно от производителя https://eu.redmagic.gg/products/redmagic-11-pro Този смартфон е уникален с това, че камерата му е под дисплея.

От тук продаваните
С над 6500mAh https://www.pazaruvaj.com/c/mobilni-telefoni-gsm-c3277/f:4634:31 … 6;5406:6500-/?o=5

# 667
ЧревоУгодник, да, парите са от сурвакане, от РД от приятелите му вместо камара подаръци, които я отрази, я не, за отличен успех (от мен) и включително заработени от него - с приятелче помагат на бащата на приятеля му при това селскостопански труд, разчистване, хранене на животни и т.н. Може два часа на седмица или две да са, но човекът честно им плаща за положения труд. Към момента има събрани почти 600 лева - от 2025 и сега от сурвакането. Винаги е разполагал и със собствен бюджет, още от детската градина получаваше малка сума на месец (5 лева по спомен), която харчеше по свое усмотрение. Сега вече със събраните пари си плаща разни ремонти по колело и тротинетки, купува си колело/ тротинетка, прави си покупки в игри - това са лично негова средства, които той решава как ще харчи и кога.

# 668
  • София

Mama Ru, дъщеря ми искаше 13-ка и е много доволна. Взех го от флип бг като нов или отлично състояние вече не помня. Взех го с нова батерия за която доплатих и май всичко излезе 750лв. Преди 8-9 месеца го взехме на изплащане чрез ти би ай без оскъпяване(май за 10 месеца беше), като когато ти се обадят трябва да кажеш, че не искаш застраховка и сумата не се вдига нито със стотинка. Вече почти го изплатих и тя е супер доволна и го пази. Батерията и още показва 100%, а тя го тормози почти непрекъснато.

# 669
Батерията и още показва 100%, а тя го тормози почти непрекъснато.
Значи грешно показва. Явно не може да се разчита на информацията в телефона.

# 670
По-добре децата да си събират пари за нещо голямо, пък било и айфон, вместо постоянно да харчат за разни боклучки. На второто много се дразня, колко приказки съм изприказвала на дъщеря ми, че така се допринася за глобалното затопляне, замърсяването на планетата, изчезването на животински видове. Мина и през това, когато беше в началното училище и сега за мое щастие е много по-разумна. Но и аз не съм забранявала директно, действах с убеждения. На децата трябва понякога да се позволи и да сбъркат, за да се убедят, че сме били прави, когато не е за нещо фатално и опасно разбира се. А покупката на айфон определено не е.

# 671
Лично на мен ми е по-трудно да боравя с айфон,в сравнение със смартфоните. Така ми беше трудно на времето с мобифоните на Моторола...

Не си само ти.. аз ползвайки  Android и то основно Самсунг, така и не разбрах какъв е зора за Айфон.

- Работил мазно и без бъгове? Не, даже доста повече проблеми имах с 16 Pro Max отколкото S25 Ultra.
- Камерата била "топ"? Жълтия отенък е много грозен.
- iOS бил интуитивен и консистентен? В едно приложение навигацията отляво за връщане работи, в друго е горе в ляво бутон, в трето е долу в дясно, в четвърто е жест отгоре..
- Нотификациите няма да навлизам в детайли, много са далеч от Андроид.
- Клавиатурата е пародия.
- Стоковото приложение за снимки е пълна бъркотия
- "Течното стъкло" е голяма грозотия..

И още много мога, но да, за всеки влак си има пътници. 2 месеца го изтърпях и продадох с такова удоволствие на загуба.

За много години!

# 672

Mama Ru, дъщеря ми искаше 13-ка и е много доволна. Взех го от флип бг като нов или отлично състояние вече не помня. Взех го с нова батерия за която доплатих и май всичко излезе 750лв. Преди 8-9 месеца го взехме на изплащане чрез ти би ай без оскъпяване(май за 10 месеца беше), като когато ти се обадят трябва да кажеш, че не искаш застраховка и сумата не се вдига нито със стотинка. Вече почти го изплатих и тя е супер доволна и го пази. Батерията и още показва 100%, а тя го тормози почти непрекъснато.

Благодаря. Момче е и хич не пази, особено като се ядоса, но негов проблем. Може пък да се научи този път, знам ли.
И той се е насочил към Флип, ще гледаме за състояние "ново" или "отлично". Определено опция застраховка за мен е за предпочитане, но няма да го вземаме на изплащане, ще си плати в брой, т.е през моята карта, защото той е с ДСК "старт" и може само до 50 лева на ден, дори и от каса аз да изтегля. Застраховката за мен е смислено плащане, разбира се ако покрива "изтърване". А1 например правят хубави застраховка и сме ползвали реално по застраховка.

# 673
  • Козлодуй
Като го има при китайците един телефон не означава че ще има Андроид а аз най-вече искам да е устойчив т.е. дълго да получава важните актуализации освен да е с голяма батерия. Благодаря за предложенията ще ги разгледам подробно и ще потърся ревюта

https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-17-series/xiaomi-17-pro-max-16gb1024gb Този наистина е много хубав Simple Smile

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 18:02 от pvacheva

# 674
Като го има при китайците един телефон не означава че ще има Андроид а аз най-вече искам да е устойчив т.е. дълго да получава важните актуализации освен да е с голяма батерия. Благодаря за предложенията ще ги разгледам подробно и ще потърся ревюта

https://tradingshenzhen.com/en/xiaomi-17-series/xiaomi-17-pro-max-16gb1024gb Този наистина е много хубав Simple Smile
Как така няма да има Android? Има две основни операционни системи за смартфон - Android и iOS. iOS е само в iPhone, та всички останали са с Android.

Скоро беше анонсиран Honor Win и Honor Win RT с 10 000mAh батерия и само 8.3мм дебел. Вторият се предполага, че ще струва под 1000лв.

Общи условия

Активация на акаунт