Избор на телефон - 3 тема

• 28 874
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • Козлодуй
Китайските са с тяхна си ОС не помня как се казваше... Гледам ревюта непрекъснато

# 676
Дъщеря ми е с този. Има Андроид. Дори го взех направо от Тему с купон за отстъпка. От 10 месеца е с него, доволна е. За сведение - тийн на 15 години. Аз не ги бях чувала, тя ми каза за марката.
Смартфон Poco C75, 8 GB RAM, 256 GB, Зелен - eMAG.bg https://share.google/YiOhWUgjtXKqrRzJP
Аз си поръчах този, пак от Тему, с купон за отстъпка го взех за 277€, също с Андроид, батерия 6000, памет 512
Смартфон POCO X7 Pro 5G, 12GB, 512GB, Yellow - eMAG.bg https://share.google/VBOKucG67tMsEJ3Gb
Ф серията им май е още по-добра.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 16:33 от Mama Ru

# 677
Скоро се занимавах с едно OPPO.
Нито андроид, нито е ios.
Някакъв хибрид. С app market, където  имаше всичко като в гугъл плей.
Четох за този смартфон, че в Китай, Азия изобщо е най - купувания.
ПП може да му свали и гугъл плей.

# 678
Натъкнах се на обява за чисто нов смартфон в неразопакована кутия произведен през 2016г. Дали днес може да работи безпроблемно?

# 679
Китайските са с тяхна си ОС не помня как се казваше... Гледам ревюта непрекъснато

Техните операционни системи също са базирани на Android 🙂 - просто с променен интерфейс, предварително инсталирани приложения и немалко реклами, но в основата си пак са Android.

По-важното за вас е друго: телефони за международния/европейския пазар (Global / EEA ROM) имат пълна българска локализация (меню, клавиатура и т.н.) и поддържат всички честоти на българските оператори.
Версиите за други пазари няма да имат българско меню и е възможно да не поддържат някои мобилни мрежи.

# 680
Нямаш нужда от тази тема. Виждам, че знаеш по-добре от мен.

# 681
  • Козлодуй
Напротив нищо не знам Точно тази адаптация към Европа ме интересува която спомена negat1ve_. Само не зная кой телефон ще има най много ъпгрейди

# 682
Натъкнах се на обява за чисто нов смартфон в неразопакована кутия произведен през 2016г. Дали днес може да работи безпроблемно?

Батерията почти сигурно ще е заминала. А и за какво ти е 9 годишен телефон? Трябва да е бил някакъв флагман и да не ти искат повече от 50€

# 683

Батерията почти сигурно ще е заминала. А и за какво ти е 9 годишен телефон? Трябва да е бил някакъв флагман и да не ти искат повече от 50€
Искам да го купя поради носталгични ретро чувства... Но и да го ползвам,доколкото е възможно. 169лв. струва.

# 684
 Парите са си твои. Виж колко струва резервна батерия и смяната и.

# 685
deaf - доста от приложенията вече изискват минимум версия  андроид 9 или по-висока ( ако е андроид телефона). т.е. не е само до батерия да гледате

pvacheva: може би имате предвид huawei - HarmonyOS. В Европа обаче се предлагат HUawei с EMUI ( който е базиран на по-стара версия на андроид 12) - няма инсталирани приложенията на гугъл. Другите призводители всичките ползват андроид - само наричат потребителската "обвивка" (интерфейса) по различен начин - Самсунг - OneUI, Honor - magic OS, Xiaomi - Hyper OS, oneplus -  OxygenOS...
Някои производители си правят иконите и менютата като на айфоните, но са си андроид телефони
Големите производители на Андроид от миналата година вече обещават дълги софтуерни поддръжки ( с това отпадна конкурентното предимство на айфон) за новите им модели. Самсунг за s25 е 7 години, а за обикновените им модели е 5 -6 години.  Honor също 7 години за флагманския модел magic 7 pro,
Ако искате да видите за конкретен модел в интернет има сайтове напр, gsmarena....

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 18:58 от pirin2019

# 686
Скоро се занимавах с едно OPPO.
Нито андроид, нито е ios.
Някакъв хибрид. С app market, където  имаше всичко като в гугъл плей.
Четох за този смартфон, че в Китай, Азия изобщо е най - купувания.
ПП може да му свали и гугъл плей.

OPPO е много сериозен производител и флагманите им хардуерно са много силни. И софтуера е окей, но актуализациите им куцат. Това което имате Вие е с китайски ROM (софтуер) и в Китай няма Google сървиси. Почитателите на китайски флагмани често си взимат такива от tradingshenzen на доста по-ниска цена от глобалната версия и си инсталират каквото им трябва, а по-напредналите си флашат глобален ROM. Така хем евтино, хем нищо не губиш.

П.С. Android e.

# 687
за китайската версия:  Най-честата липса, която съм чувал, е липсата на поддръжка за определени ленти - честоти (което означава, че може да не работи с всеки ДОСТАВЧИК НА УСЛУГИ в Европа), това би провалило цялата цел на закупуването на телефона.Най-добрият съвет, който съм получавал относно хардуерната съвместимост, е да сравня мрежовите ленти на китайския телефон и след това да разгледам мрежовите ленти, предлагани в моята страна.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 19:25 от pirin2019

# 688
  • Козлодуй
pirin2019, благодаря за обяснението Simple Smile

# 689
  • Мадрид / София
Въпрос: могат ли да се сменят батериите на смарт часовниците?

Общи условия

Активация на акаунт