Дубай /Тема 18/

• 14 169
  • 259
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Здравейте, не се притеснявайте! Всичко ще бъде наред. Като стъпите там ще се насладите на макс. Ние ходихме в Дубай с Бохемия мин година, много са мили и отзивчиви. Дубайците също. И всичко е уредено и лесно.

# 211
  • Бургас
Ще пътуваме за Дубай на 11 ноември с Флай Дубай с агенция Бохемия
Има ли пътуващи с тази агенция на датата?
Много съм притеснена дали ще се справим двамата без английски когато не сме с екскурзовод и трябва сами да се движим
Не се тревожете, ще се оправите.

# 212
Здравейте! Имам въпрос относно посещения на забележителности и екскурзии. През сайтовете ли резервирате или и GetYourGuide е вариант? Как излиза по-изгодно. Планираме Нова Година там и ще бъдем 6 нощувки. Чудя се на кои забележителности да се спрем. Ще бъдем група от 6 възрастни и две малки деца.

# 213
  • Бургас
Здравейте! Имам въпрос относно посещения на забележителности и екскурзии. През сайтовете ли резервирате или и GetYourGuide е вариант? Как излиза по-изгодно. Планираме Нова Година там и ще бъдем 6 нощувки. Чудя се на кои забележителности да се спрем. Ще бъдем група от 6 възрастни и две малки деца.
Ние резевирахме през GetYourGide. За забележителности, много е относително. Лично за мен рамката и Музей на бъдещето е излишно харчене. Глобъл вилидж, Бурж Халифа евентуално Миракъл гардънс, но всичко зависи от вашите предпочитания. За децата мисля аквариумът в мола е най-интересен.

# 214
Искаме да отидем април месец за една седмица на топло, да се попечем. 3 възрастни и 2 деца сме, няма да обикаляме забележителностите, тъй като вече сме ги виждали, може би ще повторим Глобъл вилидж, вечеря в Гастрономи и Ла перле. Въпросите са ми, някъде да се насоча за отсядане. Може да бъдем и в хотел, и в апартамент тип еърбнб, ако има с басейн. Но не знам в коя част да се ориентираме, дали палмата, или друго? Някой ходил ли е с тази цел и би ли препоръчал място за отсядане.

# 215
  • here and now
Отсядали сме във W Dubai на Марината. Имат обща база Westin Mina и Le Royal Meridien. Изключително доволни останахме, препоръчвам.
Имат собствен плаж, басейни, пързалки, ресторанти..
Пак ми се доходи.
Отсядали сме и в RIU, на Дейра, ол инклузив, с много добра и разнообразна храна, пак собствен плаж, басейни, пързалки.

# 216
  • Бургас
Искаме да отидем април месец за една седмица на топло, да се попечем. 3 възрастни и 2 деца сме, няма да обикаляме забележителностите, тъй като вече сме ги виждали, може би ще повторим Глобъл вилидж, вечеря в Гастрономи и Ла перле. Въпросите са ми, някъде да се насоча за отсядане. Може да бъдем и в хотел, и в апартамент тип еърбнб, ако има с басейн. Но не знам в коя част да се ориентираме, дали палмата, или друго? Някой ходил ли е с тази цел и би ли препоръчал място за отсядане.
Може би зависи от бюджета Ви. Ние отсядаме в апарт хотел на Марината, наблизо е метро, плаж, мол, заведения, магазини.

# 217

Може би зависи от бюджета Ви. Ние отсядаме в апарт хотел на Марината, наблизо е метро, плаж, мол, заведения, магазини.

Кой плаж посещавате?

Отсядали сме във W Dubai на Марината. Имат обща база Westin Mina и Le Royal Meridien. Изключително доволни останахме, препоръчвам.
Пак ми се доходи.
Отсядали сме и в RIU, на Дейра, ол инклузив, с много добра и разнообразна храна, пак собствен плаж, басейни, пързалки.
Много благодаря за конкретните отзиви, още сега ще ги погледна. Simple Smile

# 218
  • Бургас

Кой плаж посещавате?

Пак ми се доходи.
Много благодаря за конкретните отзиви, още сега ще ги погледна. Simple Smile

JBR , ние сме от Бургас и не ни е толкова важен плажът😁. Може би има и по-добри, но за нас е ок. Хубава крайбрежна, заведения, магазини. Плажът е чист, сравнително спокоен /ходим началото на март/.

# 219
Здравейте отново! Много се колебах дали да сложа това видео тук. Но все пак, това е темата за Дубай и слагам информация за алтернативен транспорт до там. Blush
Скрит текст:
Това е мъжът ми и преди 5 дни се върна от обиколката си до Дубай от София с велосипед. Ако ви е интересно вижте, историята е напълно реална.
https://youtu.be/lBUXXjbGZ3Q?si=0EJArBejk-RFkDML

# 220
Здравейте,бих искала да попитам дали мога да си сложа храна в ръчния багаж например готово храна/бъркани яйца салата/ Сандвичи /и може ли да си сложа опаковани прибори за еднократна употреба.Благодаря ви

# 221
# 222
Здравейте!
Обмисляме пътуване.
Може ли да ми кажете - има ли някакви изисквания към облеклото на жените? Трябва ли да ходя с дълги рокли, дълги ръкави? Трябва ли да избягвам дънки и панталони?

# 223
Няма проблем за облеклото, носете си дънки и панталони, рокли и каквото искате.
Все пак е добре да не носите прекалено къси и прозрачни дрехи, не заради деуго, но на някои места арабите са си араби и позаглеждат жените….
Изисквания има само в религиозните и държавни обекти (например в джамиии, президенсткия дворец в Абу Дани и др).
Ето, пример за тези места (ако сте неподходящо облечени в джамията няма да ви пуснат, а в двореца ще ви дадат дрехи). Купете си шал още първите дни, ще ви влезе в употреба Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 09:06 от Ellinor*

# 224
В Двореца в Абу Даби, лично аз съм влизала с рокля до коляното, но мъже с панталони със същата дължина не ги пуснаха. Joy Иначе в Джамията няма шест-пет. Там има нравствена полиция на няколко места и трябва да сте облечена "по протокол"- роба (или други дрехи), покриваща глезените, без цепка и отвори, може и с чехли. Ако се вижда повече от глезен-плътен чорапогащник. Никакви прозиращи дрехи. Главата покрита. Това, от личен опит, при който се наложи да сложа две абаи, една върху друга.

Общи условия

Активация на акаунт