Но когато усетя, че е настъпил моментът за нещо, гледам да не влизам в много размисли сега ли, да изчакам ли, ами ако не стане и т.н. Колкото повече се фокусирам да оценявам ситуацията, толкова повече се разколебавам и накрая нищо не правя.
За жилището също стана по подобен начин. Брат ми реши да отиде да живее в една къща, собственост на родителите ми до София. Попита ме дали имам против. Това мотивира баба ми да ми прехвърли един друг наследствен имот. Аз и към двама имота никога не съм имала някакви претенции, но събитията отключиха нещо в мен и буквално за ден реших, че ще купувам жилище. След два месеца подписах предварителния договор.
Шофьорската книжка. Изкарах я на 35г. Никога не съм имала желание да бъда шофьор. Дори напротив. Смятах, че личният автомобил е нещо напълно излишно за София. Купих си апартамент на 5 мин от входа на метрото, работата ми е на 5 мин от метрото и всичко беше чудесно. Да, но изведнъж от днес за утре почна да ми става лошо в метрото. От станция до станция не можех да изкарам. Почнах да се возя с таксита и така няколко месеца докато не ми писна. След три месеца вече имах книжка и търсех кола. Година по-късно не могат да ме свалят от колата.