Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 907
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Привет, мрачното време нещо ни приспа.
На 4 месеца и половина ни се появиха крусти. Решите преди или след баня.
При нас има пробив в тъми тайма, само че като се умори и го обърна по гръб, ръмжи и реве и иска пак, и клюма, и пуска лигите, смях.
И почна да примлясква като се храним, чак ми стана неудобно, и то беше на шоколад. Глупачето не е толкова глупаво.
Понякога се изумявам от неща които прави и запомня, например да му подпра крачето с моя крак докато е на шезлонга, да види че се оттласква и люлее така, и на следващия ден само като си доближа крака сам да го търси. Колко са малки и са си човеци.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 11:15 от Venyan

# 166
Здравейте! Дани е на 5 месеца без 2 дни. От известно време е голям мрънльо.. на гимнастиката и цялостно на килимчето за игра откарва макс 10 минути без мрънкане и даже без аз да съм там. После се започва рев. Обръщам по корем - рев. Обръщам по гръб - рев. Не се кефи на нито една играчка почти, а ако някоя му задържи вниманието е за 1 минута и пак мрън. Ако може някой да го носи 2 часа би било супер. Само ние ли сме така? Всеки ден ровичкам за зъби с надеждата да видя нещо да се показва, ама тц.. 😄 кой знае какво си казва, какво търся там толкова упорито? 🤨

# 167
Същата съм и аз, на всичко е мрън и постоянно ровя за зъби, за да имам обяснение за поведението му, но зъби няма Joy
Не мога вече почти никъде да го оставя, но и в мен /срещу мен му доскучавя и иска постоянно разнообразие. Освен кухня и матрак, вече съм и персонален клоун. Вчера освен песните, започнах и да му танцувам Joy

# 168
Явно са в някакъв период. И при нас има доста често мрънкане. Любими занимания са клюкартсване какво има в шкафовете и гардеробите, но за жалост не мога дълго време да и удовлетворявам това желание. За нейно щастие, когато баща и се прибере поема това и няма такъв кеф. Друго, много обича да ни гледа как ядем, смее се с глас. Вече започнах да и давам нейната си лъжичка, за да свиква. Joy Радвайте се, поне това скапано време ни кара да бъдем доста креативни. Joy

Имам един въпрос, от няколко дни ми прави впечатление, че когато я оставя по гръб и започва да прави такива движения все едно и е неудобно. Не го прави постоянно, но няколко пъти в деня я засичам. Винаги гледам да е с комфортни дрехи, но на моменти се притеснявам дали нещо не я боли. Confused

# 169
Хаха, явно всички сме в цирка 😅 Одеве го бях оставила на столчето за хранене до мен в кухнята, докато оправям стерилизатора и му пеех с шишета и тропах, за да се забавлява - иначе е безкрайно мрънкане.
Но ние освен това столче на Хаул, друг "контейнер" нямаме. Нито люлка, нито шезлонг. Бебешока е нон стоп на земята върху килимче за игра, или гимнастиката, или на ръце и си играе с някой. Сега му поръчах бънджи, знам, че се ползват по 10 минутки на ден, но хем искам да му предоставя някакво разнообразие, хем да не го ограничавам много в движението.

Поръчах си яке за бебеносене, понеже до сега все не се осмелявах да го нося навън - само вкъщи. Нямам търпение да дойде, и ще излезем на разходка. Знам,че много от вас ходите с бебетата наеън в раничката - някакви съвети? С количката вече е ад, не спи в нея, а още е в коша, и му е скучно, не може да разглежда, опитва се да се обърне вътре, редовно надава рев и го вадя да разглежда навън. Ще сменям на седалката, но да се оправи малко времето.
А утре ще го водя на работата ми да му се порадват малко колежките, да видим как ще мине. ММ не е много доволен от идеята ми, но не ми се и противи много. 😅

# 170
  • София
И при нас е така,  10 мин ако си задържи вниманието на нещо, викам ура. Редувам активната гимнастика, килимче на пода,  четене на книжки,  приказки и звуци, разходки в парка на всяко будуване.
Аз не пропускам ден да го изведа. И днес бяхме,  студ , не студ, облякохме се и 1 час обиколки на парка.
Нещо заспиването през деня е тегоба,  понякога сам в креватчето си заспива   но друг път трябва да го люлям по 100 пъти 🤪
Като заспи, аз или бързам да се цедя,  или някоя домакинска работа да свърша. Рядко ми остава време да бездействам и  почивам активно.  
Хубавото сега е че му подготвяме кръщене през май😊 някак планирането и очакването ми носят удоволствие. Нямам представа той как ще го понесе , че ще си има народ,  като една мини сватба 🤭😄
От ходенето по лекари, все едно се е наплашил от чужди хора и му трябва време да приеме човек и да не реве от него. Ако му се усмихнеш  е ок, но ако му говориш с  лигав глас и му се завираш, както често хората правят,  реве.
Та, сега подбирам подаръчета, табелки за маси,  украса, фотограф, торта... все приятни неща. 🙂
Чудя се какво ще правим с  яслата,  ако го приемат.  Хем искам да се върна на работа,  въпреки че работя от къщи преобладаващо,  хем искам да съм си с бебето. Освен това имам чувството, че държавните ясли са зле и  няма да му обръщат внимание,  особено като е по-малък   та искам да намеря частна, но не откривам отзиви, за да преценя. Жф, много неща за размисъл....
Още съм далеч от мисълта за захранване,  защото не може да седи самостоятелно. Нямаме столче и се чудя какво да избера, нещо просто като от икеа или някво с повече степени и варианти за сядане. От една страна искам да почнем захранване и  да спра да се цедя и само на АМ да остане, от друга изпитвам някво чувството на страх от неяснота как точно ще се случи и дали ще се справя. Абе луда работа 🙂

# 171
здравейте, моят бебок е на 5 месеца без няколко дни. Предишната семдица, която я даваха скок в растежа, пооправи нощния сън и си спеше цяла вечер, но снощи си навакса Grinning и се буди няколко пъти както преди. Днес е и кисел много иначе до вчера не му доскучаваше по 20-30 мин. с разни играчки покрай него. Започна доста активно да се обръща и да се набира и основно се занимава с това и с гризането на всичко, което хване. Разбира се и шкафовете и гардеробите не са за пренебрегване, но тях ги пазя за краен случай, че и аз не мога много дълго да го държа вече.
Времето и на мен не ми допада особено- ваканцията бяхме на първата ни по- дълга почивка и бяхме постоянно навън, днес като гледам май няма да успея изобщо да го изведа.

# 172
При нас има пробив в тъми тайма, само че като се умори и го обърна по гръб, ръмжи и реве и иска пак, и клюма, и пуска лигите, смях.
И почна да примлясква като се храним, чак ми стана неудобно, и то беше на шоколад. Глупачето не е толкова глупаво.
Понякога се изумявам от неща които прави и запомня, например да му подпра крачето с моя крак докато е на шезлонга, да види че се оттласква и люлее така, и на следващия ден само като си доближа крака сам да го търси. Колко са малки и са си човеци.

Нещо не разбрах, давате шоколад на 4-месечно бебе?

# 173
  • София
Хах, като се познавам, аз до 4 годинки няма да му дам. Не, аз си хапвах шоколад, а то ме гледаше и примляскваше.
Преди дни дори четох статия как вкусът/пристрастеност към сладкото и риска от диабет се формират още в утробата с храненето на майката. Добре че не се отпуснах да "ям за двама".

Нещо не разбрах, давате шоколад на 4-месечно бебе?

# 174
Mamamishka, ние също мислим да направим кръщене май месец. Ще се радвам да споделиш за кръстика освен покана, подарява ли се нещо ?

# 175
Момичета, по колко мл мляко и по колко пъти на ден давате на бебчетата, които са на 5 месеца?

# 176
На 5 месеца храня 4 пъти на ден, като три хранения има със 180мл мляко, на обяд яде около 80-90гр зеленчуково пюре и дохранвам с още толкова мляко.

Ние ще правим на детето кръщене юни месец. Аз съм от Благоевград и е прието, винаги да се подарява нещо на кръстника. Обикновено се подарява икона, или нещо друго "за спомен" от събитието. И за хавлии съм чувала, че се подаряват.
Кръстник на малката ще е 18 годишен младеж, та съм почти убедена, че няма да оцени подобаващо нито икона, нито хавлия, та ще му подарим нещо свързано с това, което го влече. 🙂

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 16:35 от Onirique

# 177
На 5 навършени месеца яде по 6 пъти на ден, кърма 150мл на хранене - едно от тези е АМ. Нощем не се буди да яде вече, първото хранене е в 6.30 - 7, последното в 20:00.

Последна редакция: пн, 07 апр 2025, 20:01 от slanchogledka^

# 178
  • София
И ние ще правим кръщене май месец 🙂 Няма да е голямо джамбуре, 20 човека близки и деца. Хора, на нас ни искат 180лв от църквата за кръщенето, при вас как е? Аз бях малко в шок, честно казано. 200лв, ако има фотограф 😀

Храненето при нас е към 900мл мляко, плюс 100гр пюре и малко каша, която почнах да му давам тази седмица. Хапва и през нощта обаче още🫠

# 179
И ние ще сме малко хора, около 15 човека.🫶
Иначе на нас ни искат 75лв, но е в провинцията, но дори и за София, стотарка+ отгоре, ми се вижда множко.
Мен пък ме учуди, че попът беше по-млад от мен и държеше да види и мен, и мъжа ми, и детето преди да ни запише. Даде ни една диплянка, 3 листа формат А4, върху които са разположени мислите му, по повод кръщението на човека и свързването с духовното. 😃 Добро впечатление ми направи, че не е само да вземе едни пари, ами има някакво отношение човекът.

Общи условия

Активация на акаунт