Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 151
  • 749
  •   1
Отговори
# 15
Ние също ще отидем на море юни месец.

А за обръщането от гръб по корем правите ли някакви упражнения или те в един момент се усещат какво да правят. Моята за сега като се измори и забива глава в земята Grinning

# 16
  • София
Запис в новата тема.
Аз планирам да пропуснем морето, някак си мисля че само ще се натоваря, но има време, първо да видя как ще почне захранването.
Днес сложихме ваксини. На 4 м и 3 дни е 69 см и 7.700 кг. Вече ми изглежда голям. И мисля да минем на памперс 3 вече.
Как определяте, че памперсите са малки?

# 17
Таткото прави някакви неща да я учи уж да се обръща. Аз не бързам, държа я по корем върху мен или пък на ръце, има силна мускули. Като е готова, тогава

# 18
Аз памперсите ги сменявам, когато достигне началното теглото на следващия размер.
Т.е. например сега ползвам номер 3, които са от 6 до 10кг, почнахме ги преди около месец и половина, когато стана ~6 кг. Някои мами минават на по-голям номер, когато на детето му остава 1кг до максималното тегло на размера. Ние можехме да си караме на двойка и пще (6 кила и малко е), но и с тройката е доста добре.
Иначе май се разбира, че е нужен по-голям размер, когато почнат да се отбелязват ластиците на крачетата, стягат на корема и/или почнат да пропускат. На памперсите, които ползвам, има едни картинки, които показват кога е време за нов размер - ако лепенките не могат да ги достигнат (или едва ги достигат) е време за по-голям размер.

# 19
Запис и от мен в новата темичка.🍀
Моята бебка прави опити за обръщане от гръб по корем, но все остава ръчичката й под тялото и не успява напълно да се завърти. С малко помощ и сама се завърта. Мисля, че скоро и тя ще започне, но всяко бебе си е индивидуално. Иначе се завърта сама от корем по гръб като й омръзне да стои по корем. 😀 Ние сме на 4+.

# 20
  • София
Мерси, имам кашон тройки и според кг сме за тях, но явно ме държи споменът как двойките пропускаха в началото докато ги поизпълни

Аз памперсите ги сменявам, когато достигне началното теглото на следващия размер.
Т.е. например сега ползвам номер 3, които са от 6 до 10кг, почнахме ги преди около месец и половина, когато стана ~6 кг. Някои мами минават на по-голям номер, когато на детето му остава 1кг до максималното тегло на размера. Ние можехме да си караме на двойка и пще (6 кила и малко е), но и с тройката е доста добре.
Иначе май се разбира, че е нужен по-голям размер, когато почнат да се отбелязват ластиците на крачетата, стягат на корема и/или почнат да пропускат. На памперсите, които ползвам, има едни картинки, които показват кога е време за нов размер - ако лепенките не могат да ги достигнат (или едва ги достигат) е време за по-голям размер.

# 21
И ние сменихме на тройка като направи 6кг. Съвсем различно е, много по-свободно и нощем не сменям - че двойката пропускаше нощем... Ама Алвкс така се върти из кошарата, на 90 градуса го намирам най-редовно. И вири краката във въздуха 😅

# 22
Използвам темата да похваля памперсите, които купувам аз, Little Angels, внос са от Англия май. Досега не ми е протичал нито р-р 2,нито 3 през нощта, а и като цяло. Наскоро имахме един единствен фал, но тук не мога да виня памперсите, шефката беше направила огромна бомба и то в колата 😃 как я домъкнах до вкъщи, не знам..

# 23
Аз мисля още малко да използвам 2-ката на Памперс, по спомен прехода от 1-ца към 2-ка  не стана веднага когато направи 4 кг.

Имам въпрос, бихте ли споделили с какво сте мазали белега от секцио и да сте доволни ? Аз използвах една опаковка от Цикатридина спрей и като свърши не съм се мазала с нищо.

# 24
Аз си бях купила Контрактубекс, измазах го и не съм ползвала нищо повече. Доста поизсветля белега, но не знам дали е от мазилото.

# 25
Аз по-назад бях споделилаче ползвам лепенките на Сикатрис за белези и съм много доволна. Скъпи са, 1 кутия е 90лв но 1 лепенка се реже (при мен на 5), зависи от големината на белега, и може да се използва до следващото къпане. Аз оставям кожата да диша между употребата на две лепенки за няколко часа. Моят белег беше релефен, тъмно червен - келоиден се води, сега е почти равен, бледорозов и на места е вече избледнял напълно. Ползвам ги месец, и продължавам. Много съм доволна и съм на втора кутия.

# 26
  • София
Извинявай, но една кутия горе долу за колко време е?
На мен АГ-то ми предписа Келокот за 3 месеца, бях стриктна, още имам и мажа вечер като се сетя. Сега покрай вас се загледах че на едно място е доста избелял, но като цяло си е розов. Не ми е драма, но ми се иска да избледнее.

Аз по-назад бях споделилаче ползвам лепенките на Сикатрис за белези и съм много доволна. Скъпи са, 1 кутия е 90лв но 1 лепенка се реже (при мен на 5), зависи от големината на белега, и може да се използва до следващото къпане. Аз оставям кожата да диша между употребата на две лепенки за няколко часа. Моят белег беше релефен, тъмно червен - келоиден се води, сега е почти равен, бледорозов и на места е вече избледнял напълно. Ползвам ги месец, и продължавам. Много съм доволна и съм на втора кутия.

# 27
На мен също ми предложиха някакви лепенки, тъй като имам малко удебелена част в единия край. Обаче се отказах да ги взема, защото трябва поне 3 месеца да ги ползвам, но не гарантираха, че ще има ефект, защото все пак започвам малко късно, а са доста скъпи.

# 28
Привет,
slanchogledka и ParaSiempre- благодаря за идеите, ще ги пробвам. За сега извън обичайните активности- гимнастика, масаж, игра на активна гимнастика, нямам много други, които да правим за развитие на моториката.
Беше започнал да се обръща от корем по гръб, но не съм го виждала напоследък. Онзи ден пък се беше завъртял от гръб по корем, но от тогава само опитва.
Прави ми също впечатление, че започна да спи завъртян на една страна, даже леко извит на дъга. До сега спеше само по гръб с обърната глава наляво или надясно. Някое друго бебче да спи така?
На море съм запазила вече тук за края на юни, края на юли/началото на август (включва няколко дни и на къмпинг  Simple Smile ) и вероятно към края на септември, но може би Гърция.
За белега- аз не го мажа с нищо. За стария ползвах контратубекс, за един друг- келокот, но не знам до колко помагат. Старият белег от секциото почти не се забелязваше след повече от 10г., а и като питах докторът къде ще е новият- дали под или над стария, той ми каза- махаме страия и слагаме нов на негово място Laughing

# 29
Момичета, кога мислите да пускате мъниците на ясла?

Общи условия

Активация на акаунт