Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 471
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Като не може да я изяде, може поне да се къпе в нея, ако не друго, полезно е

# 106
Врабченце, можеш да дариш кърмата на някой център. Има бебенца, които ще имат нужда от нея.

# 107
Хич не ми се иска да влизам в спорове, но някои коментари са безотговорни, все пак говорим за бебета тук.

Кърмата е биологична течност, съдържаща естествени захари и мазнини - при топлина (oт водата във ваничката) и контакт с открити кожни участъци там където бебето леко се е одраскало или има някакви ситни пъпчици (примерно), тя бързо създава перфектна среда за развитие на бактерии, особено когато не е прясно изцедена, а замразявана и размразявана. Това не съм си го измислила аз, ден преди да ни изпишат от болницата, ни бяха подготвили лекции с неонатолозите, които разискваха чести митове и легенди при отглеждане на бебета, другото беше, че много майки практикуват да капят кърма в очите на бебетата и това също често води до бактериални инфекции и конюктивити. Чакам линка от СЗО сега Grinning

# 108
В Млечна банка могат да я приемат, но само ако я занеса аз и да ме изследват пак за пореден път.
Аз разбирам, че е сериозно това с даряването, но те имат възможност да ходят по домовете и да събират кърма и да взимат проби за изследване на кръвта ми. Както написах по-рано, аз нямам време да ме лашкат насам-натам - веднъж за даряване, веднъж за проби на кърмата, после пак за даряване на цялото количество. Не, не. Желанието ми да даря се вгорчава от цялата тежест, която е само и единствено върху мен. Никакви усилия от тяхна страна. Няма значение. Ако има други центрове, то аз не знам за тях.

Врабченце, можеш да дариш кърмата на някой център. Има бебенца, които ще имат нужда от нея.

# 109
Нищо опасно няма в къпането с кърма. Ето линк от лекари с линк към научни изследвания, които показват, че помага за превенция и лечение на екземи

https://www.healthline.com/health/baby/milk-bath-baby

То и шампоан за бебета не пръскаме в очите на бебето, ама им слагаме във ваничката, нали? Кърмата просто се слага вместо бебешкия шампоан.

# 110
Ох.... Майка ми си тръгна от нас сърдита на детето ми,че се усмихва на мен,а не на нея... И на вратата каза "Бабче, дали някога ще ме познаеш... Сигурно не....".
Тотално сбъркано очакване за нейната роля, не може да му се радва, ако е с него дава акъл какво не правим като хората, говори ну като на едномесечно бебе (агу агу), не му прави физиономии, не го разсмива, тика му играчки в ръцете една след друга.... И като и дам съвет какво правя аз като си играем, тя почва да говори по средата на изречението ми и не ме слуша. И преди съм се оплаквала тук от нея, не знам какво да правя. От една страна искам да имат отношения и да мога да разчитам на нея да го гледа за час-два. Но съм супер разочарована,че не може да влезе в ролята на баба - а иска да го играе втора майка, да взима решения тя и да ме изолира. Онзи ден ми обясняваше,че само мене търсел в стаята с поглед. Опитах се да и обясня, че най-нормалното нещо е едно бебе да търси майка си. Не, щяла съм да разваля детето, аз съм искала той да е зависим и съм щяла да го направя.. От друга страна , нейното присъствие унас ме напряга, и предпочитам да не идва. Някой друг в подобна ситуация? Наистина нямам идея вече, разговор не мога да водя, тя си тръгва от нас, сърди се, атават циркове. А ми е майка и ме тормози....

# 111
slanchogledka^, нашата баба (на мъжа ми майката), живее през 3 блока, не я познавам добре, много ми се искаше и на мен, да изградят връзка, за да й го оставам, но ситуацията е подобна. Само намеква някакви неща, задава един милион въпроса, отделно като ходим при нея, някак имам чувото, че не знае как да се занимава с него, не зная как да го държи дори. Аз лично не съм от най-взискателните, детето е много общително, на всички прияели се смее и се закача с тях, но с нея, не знам.... Отделно тя също много иска да налага нейние си виждания, мен честно казано ме е срах, че ако й го оставим и й кажа, например дай му пюре, тя ще му даде сок, само и само да е по нейните виждания.. Таа.. да малко сложна е и при нас ситуацията с бабата, затова малия е навсякъде с нас, хаха, но честно казано се надявам, като порасне малко, поне тогава да можем да го оствяме.

# 112
Копи пейст от октомврийската тема

Момичета, да ви споделя. Бебенцето ми тия дни се мъчи с изакването, не е запек, понеже е течно, но определено и е трудно и три дни не беше акала, а се опитва. Пробвах ето този масаж:

https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I?si=wi1kOiOAl2PbRWxW

Бебенцето на клипа се изаква за две минути и аз това очаквах, но не се получи. След няколко часа пробвах пак и този път 10 минути го правих и тя се изака! Не беше много, но се изака. На другия ден пробвах пак, този път 15 минути и тя едно много хубаво се изака този път. Не е нужен натиск, съвсем лекичко и стана! Препоръчвам, ако имате този проблем!

Слънчогледка, направо ме разби с това, че майка ти се оплаква, че си правила бебето зависимо от теб! За разлика от всичките тези независими бебета явно,които вече сами се оправят

# 113
Момичета, а по колко пъти спят вашите сладурковци през деня? Имам чувството, че Филип се мъчи да мине на 3 дремки обаче не мога да го преценя нещо, какви ги върши, хаха.

# 114
Дани вече си мина на 3 дремки. До миналата седмица ги редуваше, но вече със сигурност си издържа интервали за 3 и за мен това е супер, защото спи върху мен..

# 115
Слънчогледка, леле, не бих я издържала и аз Joy Някои хора насочват нещата така, че те да са в центъра, а не бебето. Голяма работа, че бебето не ѝ се е усмихнало. Ами да идва по-често. Нежеланите съвети си остават най-големият дразнител Grinning

Моята майка пък, като дойде, спазва каквото правим, обаче като започне да се занимава с малката, направо ме побиват тръпки. Майка ми сякаш толкова много се вълнува, че вижда бебето (а го вижда всяка седмица, понякога и по-често), че не може да се сдържа. Хваща я, размята, подхвърля, подскача, коремни преси, да седне, да стъпи на крачетата, абе направо.... И това още откакто детето едва се научи да си държи главата. След хранене я слагаме да легне и я занимаваме легнала половин час заради рефлукса. Много повръща, ако правим каквото и да е активно. Е, казвам това на майка ми и тя я оставя легнала, но през това време яко движи ръчичките ѝ, крачетата, тресе се цялото бебе. И естествено, повръща. След 5 минути я взема и почва да я разнася, подскача леко с нея, абе... Казвам недей, че ще повърне, и тя "няма няма, аз леко". И така, детето повърна, разбира се Unamused Отне сигурно 10 виждания и 300 зора, докато майка ми започне горе долу да прави нещата както ги правим ние.

# 116
Момичета, аз да ви кажа, сигурно ние сме единствените, чиито родители почти не са виждали бебето. След два дни ще стане на 5 месеца и нашите са го виждали 2 пъти за по няколко часа, а на мъжа ми веднъж. Живеем в друг град, но ако имат желание могат да дойдат на 2 часа и половина път сме. Не сме в лоши отношения , но не сме и близки , но просто явно нямат желание.
Така че и другата крайност не е много добре.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 19:19 от manuela1992!

# 117
Дами, малко извън темата, но моля предложете ми някой наистина хубав и добре хидратиращ крем за ръце. Положението е страшно, целите ръце са сухи, напукани понякога кървят дори. Гледам да мажа с нещо редовно, като се сетя, ама тези дни са особено груби та даже не смея да правя аз масажа на бебо, и ММ поема тази работа. Сама себе си да погаля ме драска, камо ли по него...

Постоянно ги мия или мия нещо друго и предполагам за това се получава така. Ще започна с ръкавици да вися на мивката, дано помогне. Иначе мазах с какво ли не - на бебето продуктите дори почти измазах. Grinning

Ако имате препоръка за някой крем, неароматизиран евентуално, че да не се притеснявам после и детето да пипам...

# 118
# 119
Аз използвам лосиона на малкия, на А-дерма. От маникюристката ми знам, че не е хубаво повече от два пъти на ден да се маже, защото ставало по-зле. Иначе и аз съм същата, много е неприятно..

Общи условия

Активация на акаунт