Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 897
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Има какво да се прави с дете, което иска да ходи и без проходилка. Големият ми се изправи на 7м, почти пропусна пълзенето, супер активно бебе, не се спираше за миг, до 11м започна да ходи. Изправяше си се по мебелите, след това ходеше като барелина по стените, подпирайки се. Не съм усетила липса на проходилка. Но пък и не съм видяла да ходи после на пръсти и тн, останалите негативи от порохдилката.

# 571
Проходилките не са от "векове". Моето бебе само иска да се изправя и без проходилка пак има какво да се прави с нея. Кътът и за игра има едни халки за хващане например и тя с голям кеф се хваща за тях

# 572
Проходилките съществуват поне от век и първоначалната им концепция е била именно да подпомагат ходенето при деца с двигателни нарушения, преди да се превърнат в комерсиален продукт и мисля, че няма неестествено прохождане.

# 573
А какво ви е мнението за уолкърите? Междудругото ние също бяхме при Фурлакис. Това, което разбрах от прегледа е не, че ги препоръчва, а че много майки така или иначе държат децата под мишница да ходят, скачат и тн. и става същото като все едно е в проходилка,  бънджи и всякакви други помощни и после казват,че децата са проходили естествено. Това, което той препоръчва е абсолютно естествено прохождане без помощни средства и без обувки даже колкото се може повече. Важи и за лазенето.

# 574
Какво е уолкър? На английски проходилка е walker. Да не би да е това, на което казват push walker? Те не са проблем, даже са полезни

# 575
Да, същото имам предвид. Това,което се бута от детето.

# 576
Кътът и за игра има едни халки за хващане например и тя с голям кеф се хваща за тях
Как се хвана за тях за пръв път? Ти ли я научи, или сама? Ние имаме същите халки на къта за игра и малката изобщо не ги забелязва, а мисля, че няма и да разбере как се ползват. Приемам идеи Grinning

# 577
Ами май татко и и сложи ръчичките там и тя вече само там иска

# 578
Проходилките съществуват поне от век и първоначалната им концепция е била именно да подпомагат ходенето при деца с двигателни нарушения, преди да се превърнат в комерсиален продукт и мисля, че няма неестествено прохождане.

Има изкуствено прохождане и то е чрез проходилки и бънджита. Естественото е самостоятелно. Да, Фурлакис не ги препоръчва, по-скоро не ги отрича.

# 579
Прохождането е естествен етап от моторното развитие (никой не може да проходи неестествено, ако не е готов за това), който зависи от узряването на нервната система, мускулната сила, координацията и опита чрез движение, т.е. детето ще проходи, когато е готово със или без проходилка, бънджита, уолкъри, каишки и т.н Grinning

# 580
Честит празник на всички малки и пораснали дечица Hug

Момичета, попадна ми безплатен наръчник за захранване (надали на някой ще му е полезно на този етап), но има и 75 рецепти. От Mymunche е, аз си поръчах и мисля, че все някоя идея ще мога да взема от там. Плаща се само доставка. Blush

# 581
Честит празник на всички малки съкровища. 🥰 Да растат здрави, щастливи, палави и безгрижни. ❤️

И аз поръчах книжката. 😃🫶

# 582
Дами, на малкия му се появиха много на брой малки пъпчици по брадичката и бузките. Червени, релефни, без връхче. Качвам снимка в скрит текст.

Скрит текст:

Предполагам е от лигите и зъбите, текат реки, сменям лигавници непрекъснато, случва се дори под лигавника да е влажна тениската, мажа със судокрем три пъти на ден може би повече, пробвах да мажа с кърма... Сутрин кожата е доста спокойна и вечерта особено след банята е нещо страшно... Писах на личната, коментара е как това било нормално... Педиатърът ни в болничен и Ще търся друг утре. Някои има ли съвети и как да се справя с тези пъпчици,  така че да не се влошават, да няма сърбежи, да не му останат белези?

# 583
Аз бих пробвала А дерма екзомега, много помага за раздразнена кожа.

# 584
Слънчогледка, малко ми прилича на алергия. Да си въвеждала нова храна преди появата на обрива? Има ли и на други места?

Общи условия

Активация на акаунт