Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 890
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
И аз давам кисело мляко, любимо е.

Мисс, домашно мляко или кисело мляко? Ако е от домашно животно, бих потвърдила първо, че е пастьоризирано илл даже аз бих го пастьоризирала, че не е шега работа какви последствия може да има иначе

# 601
И аз давам кисело мляко (купешко), редувам за закуска каша, кус-кус, кисело мляко с плод и бисквитки, или яйца на филийка. Много му допада. Днес дадох и котидж чийз, учудващо много му хареса.

При нас има много голяма промяна със съня. В последно време бебчо ме бута като го приспивам, целият се извива назад, рита, нервира ми се. На баща си пък грам не дава да го приспива, почва да крещи "мама мама " и се успокоява само в моите ръце ... И една вечер реших да го пробвам сам да заспи. Направихме си ритуала, поцелувах го, погушкахме се и го сшожих в кошарката. Почна едно въртене, пък с гъзето нагоре, пък смукане на палеца, бие по таблата с биберона.... Аз се криех като партизанин да не ме види, останах в стаята и го гледах на бебефона на телефона. 🤣 Заспа за 10 минути. От тогава го слагам за всяка дневна дрямка и нощем сам да заспива, като оставам в стаята - само веднъж ме потърси да го приспя. Ако имам търпението, заспива сам, за 10-15 минути. Направо не мога да повярвам.... Малко ми липсва да спи върху мен, да си го целувам и да го усещам, но видимо не му е приятно да го люшкам вече за сън. Много бързо порастват, направо искам още едно бебче 😭 и все се навира да заспива в ъглите на кошарата, на сгушено.

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 21:38 от slanchogledka^

# 602

Мисс, домашно мляко или кисело мляко? Ако е от домашно животно, бих потвърдила първо, че е пастьоризирано илл даже аз бих го пастьоризирала, че не е шега работа какви последствия може да има иначе

По-скоро идеята ми е да взимам домашно краве мляко и аз да си го правя на кисело мляко.

# 603

По-скоро идеята ми е да взимам домашно краве мляко и аз да си го правя на кисело мляко.

Няма лошо, само задължително преваряване

# 604
Не давайте домашни млека и сирена на бебетата, моля ви. Една позната едва я спасиха в болницата докато открият какво и е, някакъв ужасен паразит се оказа от домашно сирене. Само купешко и пастьоризирано или от някоя мандра с разрешение за производство на млечни продукти.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 20:13 от LuisaMar

# 605
Няма проблем да е домашно, стига да е пастьоризирано млякото. Не е сложно да се свари вкъщи. Иначе да се ползва непастьоризирано мляко за възрастни е безумие, а за бебета е още по-зле

# 606
Slanchogledka Уауу, браво! Това ни е мечта на нас или по-скоро на мен, тъй като главно аз съм на пангара. Все още си се приспиваме на ръце. От една седмица започна да си удължава дремките от 40 мин на час и половина с допълнителна помощ от мен на 40тата минута. Но пак съм много доволна! Да се надяваме скоро да мине на 3 , тъй като все още е на 4. При нас не са проблем дремките, а будното време. Издържа точно два часа и нито секунда повече. Опитах се да му ги удължа, но той изпада в истерия и за момента явно не става. Винаги с будното време си е бил малко назад. Ако трябва да будува 2 часа, будува по час и половина, и сега е същото. За момента това, което премахнах е люлеенето, и сега само седя и го тупкам и шъткам. Ще се опитам лека по лека да намаля и тях и да си остане само бибата. Стискайте палци!

# 607
Mama557799, нямам заслуга - детето само реши. Бях готова да го гушкам да спи на ръце до едната годинка, че и оше ско иска. Слушам го, гледам му сигналите колкото мога. Да ти кажа, наслаждавай се на гушкането - знам ,че понякога ти се иска да имаш време за теб и е досадно, но после ще ти липсва.  Само веднъж са толкова мънички и първите 4 години никой няма да ни ги върне, а точно тогава сме им най-нужни.

Със сигурност ще има още нощи и дни, в които ще има нужда от мама да го гушка и успокоява, зъбки, регресии тепърва предстоят... сега ми е дал малко свобода да се изкъпя, да се видя с ММ, да се наспя.

# 608
При нас самостоятелното заспиване не виждам как ще стане в скоро време. Но пък и аз не си давам много зор, мъжа ми също, ако трябва да съм напълно честна. Малката въобще не иска да се гушка вече, буквално не ни дава да я пипнем, все нещо друго трябва да прави. Единствено "позволява" когато трябва да спи. Приспиваме си я на ръце, гушкаме я и това е. Но люшкането и аз го премахнах, след поредното ми сецване на кръста. Плюс е, че заспива рано и лесно. И я местя в леглото ѝ без проблем, продължава да си спи.
Постоянно гледам стари снимки и клипчета и пускам по някоя сълза, дори когато беше новородено не бях толкова емоционална. Нещо ми са се разместили чакрите. 😃

# 609
Да доложа и аз какво се случва -

като ви чета … котидж, кисело мляко, сирене…. Боже, при мен това още много дълго ще бъде мираж. 😖

Но пък култивирах съня - обожава да заспива с баща си, а отдавна и сам си заспива. Все още е на 3 дрямки (7 месеца и 17 дни). Пробва и с две, но не му се получава.
Абе не мога да се оплача от бебето си, само това с млякото… 😤🙌 доста ограничения търпи и всичко се въвежда с доста страх. Като ви гледам колко сте смели, направо ви завиждам…

И, още нещо - върлува вирус, който Филип изкара за 3 дни, но все още кашля от него. След него и аз се разболях. Хванал го е в болницата на последната имунизация. Така че внимавайте.

# 610
Момичета, а как въведохте киселото мляко?
Моята мишка ще става на 7 месеца.
Захранвам я от 5++, на обяд си хапва цяло пюре, но следобедната закуска ми е трудна.
От известно време давам каша на Слънчо и й харесва, ама не мога само нея да давам.
Чудя се дали да не пробвам с попара със сухари или от готовите бебешки бисквитки, но тях на баткото ги давах с кисело мляко. Все си мисля, че може би е рано, ама като ви чета май не е. Как го въведохте, по 2-3 лъжички няколко дни и после цяла порция?

Иначе при нас режима е следния, доколкото може да се нарече режим:
- гледам към 9, 9:30 да я накърмя, това го водя закуска
- към 12:30 давам пюре, редувам месно със зеленчуци с жълтък, там е много мъка и рядко изяжда цяло. После или правя АМ или давам плодово пюре, ако все пак е изяла повече от половината
-към 15 часа правя каша или давам от купените, нещо с грис, ориз, плод. Гледам да е млечно хранене, защото от скоро не дехрснвам с мляко. Заместих до вече като хранене.
-към 18 часа правя АМ мляко
- преди лягане към 21,21:30 я кърмя.
И после се почва през нощта едно будене за цокаме.... През 2, през 3 часа... Вече толкова ми е изтощено, че я оставям да спи при нас и просто се обръщам, давам й и двете спим. Така правех и с брат й, но искам да започвам да я отбивам,.след август и малко ми е притеснено как да го направя.

# 611
Първия ден дадох 2-3 лъжички от киселото мляко, на втория ден ѝ дадох повече, с малко банан. Хареса ѝ много. Това ми е топ яденето и на мен, изкарах си бременността с тази комбинация. 😁
Днес за сефте пробвах да дам попара, не ѝ хареса. Ама май аз много вода сложих, ММ вика, "ти за прасето ли сготви, това няма вид и вкус на нищо". 😂😂😂😂
Аз два дни давам месо и един жълтък, че не го харесва много.

# 612
Ами аз просто дадох кисело мляко без нищо. Много и хареса

# 613
Престраших се да въведа ягоди и белтък на яйце. Никакъв проблем.

Ние сега сме на вълна гърне. Започнах да слагам малката на гърнето при всяка смяна на памперса. От няколко дни го правим. Разказах ѝ какво се прави в гърнето. Напоследък все по-често сменяме сухи памперси и тя си пишка в гърнето, като седне. Днес за пръв път се изака в него. Нямам търпение да проходи и да махаме памперсите напълно.

# 614
И моята вчера за пръв път се изака в гърнето

Общи условия

Активация на акаунт