Ноемврийски бебета 2024 - тема 3

• 15 881
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Кога ги слагате, момичета? След сън, след хапване?

# 616
Да, след сън, след хапване, при смяна на памперса... Не всеки път де, нямам чак такова търпение

# 617
Еха, за гърнетата толкова рнао ме шашнахте. Браво, момичета, чак се зачудих. Аз мислех към годинката, като проходи да се заема с процеса.
За киселото мляко - давах 3 поредни дн по 1 чл, 2 чл и после вече 3тия ден дадох 1 супена лъжица Оттогава 2 пъти в седмицата му давам такава закуска, бисквити с 3 сл кисело мляко и 1 сл плодово пюре, или без плодово. Харесва му, това е от любимите закуски.

Вчера му дадох за закуска кус-кус с котидж чийз и пюре от круша (домашни си правя), много у хареса, записах си го като любима комбинация. Чат gpt ми направи меню за седицата като му казах какви продукти имам, какво съм въвела, и че искам всяко хранене да има протеин, въглехидрат и мазнини. До тук всяко ястие е добро, но тази комбинация беше топа на топа Grinning

# 618
Е, то не е кой знае какъв процес - слагаме бебето на гърнето за няколко минути и ако направи нещо, му викаме браво и се радваме. Учудващо се научава да пишка там.

Иначе то това нашето даже не е толкова рано - някои правят elimination communication от раждането даже - държат бебето над тоалетната, преди да може да сяда. Аз чак толкова посветена не съм, но си е възможно

# 619
Точно за elimination communication се сетих. Винаги съм смятала, че това е невъзможно, но сега детето ми показва, че на 7 месеца може супер лесно да разбере какво се прави в гърнето. То в крайна сметка неотдавна всички сме били приучавани на гърне в момента, в който проходим. Никой не е имал нерви да пере многократните пелени.
Вече не се учудвам, че новородени деца могат да си показват, но не съм наясно с този процес.

Сега малката пишка и гледа какво прави. Като се изака пък, занесохме заедно гърнето в тоалетната и изхвърлихме съдържанието, и аз някакво весело викам "браво на слънчицето ми!".

И аз нямам нерви да я слагам постоянно. Чакам да проходи за изхвърлянето на памперсите и официалното приучаване към гърне. Дотогава - слагам я на всяка смяна на памперса. Обикновено това е след сън или преди хранене.

# 620
Ако някой се интересува, ето един сайт за elimination communication от раждането:

https://godiaperfree.com/elimination-communication/

Има и други. Иначе моята бебка почти винаги я знаех кога ще се изака, като беше по-малка, така че можеше и да стане това, ако се бях опитала. Сега обаче по-трудно я хващам за акото.

# 621
И аз чакам нашето да пристигне. В крайна сметка се спряхме на OK baby , гледах хубави препоръки за него. Като пристигне почвам да го слагам. Четох някъде ,че е хубаво да им се вика браво, но не прекалено екзалтирано, защото после съдържанието се изхвърля и това ги обърквало. Дали е вярно, не знам! Вие на какви гърнета се спряхте? Кога мислите да ги слагате на тоалетната за възрастни? Мамите на момчета, как ще приучите бебето да пишка в гърне или като цяло как? Тъмна Индия ми е там, при момичетата ми се струва по-лесно. 😃

# 622
Аз взех на икея гърнето

# 623
Ние взехме от Хиполенд най-обикновено гърне с гумени крачета против приплъзване. Детето даже стъпва върху тях вместо на студения под. Взехме и едно пеещо, но не сме го ползвали още.

# 624
Здравейте, момичета! Пристигам да се оплача и да открия някоя сестра по съдба Grinning
Будят ли се често вашите мъници? Че на мен вече липсата на сън доста ми тежи... В началото като беше по-малък си спеше сутрин до към 4,5 и ми беше супер, но от април насам проплаква нощем, цока на всеки 2 часа, че и по-често, като се започне от 1 през нощта. Едва ли е глад, по-скоро асоциация за сън, зъби, и аз не знам какво още. Пробвах да стана да го потупам по дупето, да пусна бял шум, обаче напоследък съм толкова скапана, че нямам никакви сили и спомени какво съм правила, освен, че го взимам на спалнята и си цоква като пожелае. А, да, важната подробност, че го кърмя. Сутринта днес се събуждам една замаяна, не мога да отлепя, нито да стана от леглото някакво време, каката пристига и реве, като магаре, че не й се ходи на градина, понеже й се спи...Отделно тя като е на градина, малкият рядко има дълга дрямка, за да наваксам и аз, пък гледам и да излизаме. Събота и неделя вкъщи е цирк с двете деца и сънят отново е мираж за мен. Усещам се вече много преуморена, ушите ми пищят, замаяно ми е. Даже миналата седмица бях на преглед, но казаха, че няма какво много да се направи, особено, като кърмя. По-малко стрес и повече почивка, така че успех на мен. А сега като се замислям, че и лятото ще е още повече цокане заради жегите.... АМ не го уважава от бебе, пюрета понякога яде, понякога не, каши много слабо. Знам, че основната храна до годината е АМ или кърма, ама не знам докога ще имам сили да откарам така - с по-малко от 2 часа непрекъснат сън.
Готово, оплаках се, дори да няма други като мен, поне да си излея мъката.

# 625
Sev, а кога планиряш захранване в тази схема и как?

Аз смятам, че трябва да говорим за трудностите ежедневно и да оставим настрана стигми и етикети като “този се оплаква, онзи еди какво си”. Иначе се получава една фалшива реалност на цветя и рози, пък не вярвам всички да сме цъфнали и вързали в след родилен период.

Аз например не съм си разказала трудностите още, защото даже не знам от къде да започна, то стигна до “моля се да оцелея”, буквално.

# 626
Започнах да го захранвам по схемата на Хип още в края на април месец, но все още няма заместено хранене, все си цока след това. В началото добре вървяха нещата, давам му пюрета, като редувам зеленчукови с жълтък и месни на обяд, за следобедна - мъча се с каша или авокадо с банан, защото от кравето АМ прави обриви и скоро ще го водя да пуснем кръвни, по съвет на алерголожката след като има въведени повечето храни, най - вече жълтък и глутен. Отделно, давам му и парченца от нашата храна, като седнем всички на масата, защото издивява, най-вече към хляба и кълве трошички или му давам залъчета намачкан картоф и други подходящи за него храни. Снощи бяхме правили бавно печено свинско, закупено от ферма, което буквално се разпадаше, и от него дадох да опита малко и се облизваше. Въвела съм свинското с пюре преди това. Знам, че не е най-подходящото месо да се дава на 7-месечно, както и че вечерята се замества последна, според повечето схеми за захранване, обаче с второто дете ми е много по-различно от първото. Каката си вървеше по схемата на Хип, омиташе абсолютно всичко, пюрета, каши, спанак, грах, броколи, всичко й се услаждаше, пък сега на 5 години са пазарлъци и нищо почти не яде. Обмислям да пробвам поне някой ден малчо на частна кухня, понеже видях, че има и за 7 месечни, може повече да му допадне. Определено има интерес към нашата храна, но не всеки ден успявам да поддържам голямо разнообразие в готвенето, затова се замислих за този вариант. Повечето храни съм въвела, единствено риба още не съм дала и млечните заради тази предполагаема алергия.
Та накратко това е, иначе и аз го карам режим оцеляване и по инерция вече, като изключим горните неволи постоянно и тревожни мисли са ми в главата. Знам къде се корени първоизточника, и се опитвам да бъда силна и да се справям, но понякога ме залива вълна от емоции и тъга и ми е много трудно. Преди машло повече от 2 години изгубих моя най-скъп и  близък човек - мама, само на 55 години и едва ли ще я преживея. Просто живея с болката. Не искам да навлизам в подробности да ви разстройвам и да се разстройвам и аз, само ще кажа, че голямото ми дете я обожаваше и тя нея и че имаше уникален подход към децата, беше ми обещала да ми е опора, но съдбата реши друго. Разбрах, че съм бременна със сина ми точно на нейния рожден ден миналата година.....Определно вярвам в знаците на съдбата.

# 627
Започнах да го захранвам по схемата на Хип още в края на април месец, но все още няма заместено хранене, все си цока след това. В началото добре вървяха нещата, давам му пюрета, като редувам зеленчукови с жълтък и месни на обяд, за следобедна - мъча се с каша или авокадо с банан, защото от кравето АМ прави обриви и скоро ще го водя да пуснем кръвни, по съвет на алерголожката след като има въведени повечето храни, най - вече жълтък и глутен. Отделно, давам му и парченца от нашата храна, като седнем всички на масата, защото издивява, най-вече към хляба и кълве трошички или му давам залъчета намачкан картоф и други подходящи за него храни. Снощи бяхме правили бавно печено свинско, закупено от ферма, което буквално се разпадаше, и от него дадох да опита малко и се облизваше. Въвела съм свинското с пюре преди това. Знам, че не е най-подходящото месо да се дава на 7-месечно, както и че вечерята се замества последна, според повечето схеми за захранване, обаче с второто дете ми е много по-различно от първото. Каката си вървеше по схемата на Хип, омиташе абсолютно всичко, пюрета, каши, спанак, грах, броколи, всичко й се услаждаше, пък сега на 5 години са пазарлъци и нищо почти не яде. Обмислям да пробвам поне някой ден малчо на частна кухня, понеже видях, че има и за 7 месечни, може повече да му допадне. Определено има интерес към нашата храна, но не всеки ден успявам да поддържам голямо разнообразие в готвенето, затова се замислих за този вариант. Повечето храни съм въвела, единствено риба още не съм дала и млечните заради тази предполагаема алергия.
Та накратко това е, иначе и аз го карам режим оцеляване и по инерция вече, като изключим горните неволи постоянно и тревожни мисли са ми в главата. Знам къде се корени първоизточника, и се опитвам да бъда силна и да се справям, но понякога ме залива вълна от емоции и тъга и ми е много трудно. Преди машло повече от 2 години изгубих моя най-скъп и  близък човек - мама, само на 55 години и едва ли ще я преживея. Просто живея с болката. Не искам да навлизам в подробности да ви разстройвам и да се разстройвам и аз, само ще кажа, че голямото ми дете я обожаваше и тя нея и че имаше уникален подход към децата, беше ми обещала да ми е опора, но съдбата реши друго. Разбрах, че съм бременна със сина ми точно на нейния рожден ден миналата година.....Определно вярвам в знаците на съдбата.

Много съжалявам за загубата, много, много! Аз самата натъжих моята майка с мисли вчера, щом днес и е тъжно, че остарява.

А, защо да не му давате на бебчето от вашата храна щом и  проявява такъв силен интерес?

# 628
Sev, трудно е. Пращам ти прегръдка! Майчинството е трудно, няма как всичко да е цветя и рози. Не съм кърмила от гърда за съжаление (а от помпа), но много жени се оплакват, че кърменето ги изстисква. Емоционално и физически. След година ще ти липсва да усещаш близостта, прегръдките, топлината на бебчето до себе си. Знам,че сега звучи странно, но наистина липсват тези неща - много бързо порастват.
Иначе по-практичната част от мозъка ми те съветва да започнеш да цедиш поне веднъж на ден, за да дава някой шише на бебчо нощем и ти да поспиш.

Аз снощи си поплках в 3 часа, сама в леглото. ММ спеше в голямата спалня. Малчо не беше добре, събуди се в 12:30 и до 2:30 не можеше да се успокои. Свиваше се, болеше го коремчето, беше направил бомбастично миризливо ако - преобух го, без да го мия, почистих с линимент; много трудно го успокоих, аха-аха да заспи, и пак се изака. И айде наново сменяй, приспивай. Дадох му грах вчера и явно е от него. Моето смело захранване... Люспите сигурно са го дразнели, хем го пуснах на пара за 40 минути. И знаете ли защо се разплаках? Защото се почувствах най-ужасната отвратителна майкаче съм причинила такъв дискомфорт на детенцето си, че се издразних,че не е добре и не мога да спя.... А той се събуди и каза "мама мама", и докато се гушкаше в мен само това повтаряше... Така че умората си казва думата при всички.

# 629
Моята бебка също взе много да се буди. Преди таткото я хранеше с шише през нощта (с кърма), сега обаче обикновено само я люлее. Редуваме се кой да става през нощта. Като аз ставам, я кърмя, като той става - само гушкане и люлеене. Също и някой път си спя през деня, като той я изкарва на разходка или си играят примерно. Това вариант ли е поне през почивните дни?

Общи условия

Активация на акаунт