СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 667
  • 756
  •   1
Отговори
# 225
Въпрос за родителите с предишен опит- за пробните изпити. В кои школи се доближава степента на трудност до реалният? Ние досега не сме ходили на пробни- кой е по добрия вариант да започне с по леки в такава школа или в дълбокото? Благодаря!

# 226
  • Стара Загора
Ваче, останахме само красиви и умни вече Heartpulse

# 227
Niff, благодаря за идеята за тестовете в Школо. Дори не бях обръщала внимание,  че има такъв раздел там😀
Наборката си разпуска качествено, но все пак е ваканция. Аз се правя на разсеяна, но се чувствам и добре от това 😁

# 228
Ние го караме ваканционно. Това, което наблюдавам при мен е, че колкото по-малко време остава, толкова по-спокойно гледам на нещата. До преди месец бях кълбо от нерви по темата НВО, учене, тестове, ПИ и т.н.
Говорили сме, поставили сме някакви цели и хич не смятам вече да вървя по младежа и да мрънкам, бутам тестове и всякакви такива неща. Той си пише домашните, ходи на уроци, пробни и ако до сега не е разбрал за себе си, че това е един от важните моменти за него и ако не си е послал, то няма време за кога.
Накрая става едно лудо пресиране, умора и изнервяне, което искам да избегна.
Сега по-скоро работя върху това да е спокоен, и сигурен в себе си (че това малко куца при него), пък каквото направи.
И те имат нужда от почивка, от релакс и от истинска ваканция. Аз такова чудо по мое време не помня, пък като гледам справила съм се и то не лошо.
Тъй, че е добре освен да ги учим да слушат, учат, да четат с разбиране и да пишат преразкази за 35т., е добре и да ги учим да живеят този живот, да им показваме света, да създават спомени, да имат приятели и да успяват да реагират адекватно в раични ситуации и ей такива житейски нещица.

# 229
  • София
Моето категорично отказва първи модул. Имам разпечатани от брат му, тогава по коледно време аз преподавах и много се решаваше. Сега е една надменност как били тъпи задачите, той за 20 мин ги решавал, нямало смисъл. Можел след ваканцията да реши някой втори модул, ама не било сигурно.

Ако ми беше първо дете, щях да се гръмна. Сега вадя джинчето и се усмихвам.

# 230
Моят седмокласник го карам да решава по няколко задачи на ден, колкото да не забрави. Пробни също от време на време. Сутрин се наспива до късно. Дъждовното време е добре дошло, че иначе няма съсредоточаване.

# 231
Традиционно в пролетните месеци СГСАГ „Христо Ботев“ организира Дни на отворените врати.
Тази година, те ще се проведат на 29 (вторник) и 30 (сряда) април,
във фоайето на втория етаж на УАСГ!

https://www.sgcag.info/dni_na_otvorenite_vrati/

# 232
Традиционно в пролетните месеци СГСАГ „Христо Ботев“ организира Дни на отворените врати.
Тази година, те ще се проведат на 29 (вторник) и 30 (сряда) април,
във фоайето на втория етаж на УАСГ!

https://www.sgcag.info/dni_na_otvorenite_vrati/

Няма часове. Това някакво целодневно събитие ли ще е?

# 233
  • ту тук, ту там
В линка пише, че ще съобщят подробности допълнително.

# 234
На втория етаж им е учителската стая на СГСАГ. Ако подържат учениците още малко в университета и не им оправят сградата, кьорав асансьор няма да остане в УАСГ то. Не че и преди това асансьорите не бяха като от филм на ужасите, но сега е още по-зле положението. Иначе аз ще заведа моето магаре, ако не запъне копитата.

# 235
Оставила съм я няколко дена да почива, и после пак мятаме математиката. Забелязвам, че в нея вече има някакъв непукизъм - изобщо не я интересува ни училище, ни НВО, станала е много тросната, не споделя, абе ужас с една дума. 😪😪😪
А сега да запитам майки на вече минали НВО деца миналата година - на НВО мат. дадоха ли на децата лист с формули или не? От няколко познати чувам, че миналата година е нямало лист с формули. Поне в нашия град...

# 236
Мисля че имаше, но и осмокласника спи, така че няма как да потвърдя на 100%
Ако не се лъжа те ги събират после и може би децата са забравили..

# 237
Доколкото знам, дават лист с формулите.

# 238
А сега да запитам майки на вече минали НВО деца миналата година - на НВО мат. дадоха ли на децата лист с формули или не? От няколко познати чувам, че миналата година е нямало лист с формули. Поне в нашия град...

A_val : За София - миналата година са дали лист с формули!

Иначе и моят син ходи на уроци и няма много време за ваканция...Но такъв е момента!

# 239
Преди няколко години бяха дали грешни формули и май не навсякъде. Удължиха изпита на тези деца. Как  можеш да объркаш лист с формули..

Общи условия

Активация на акаунт