СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 604
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Ще чакате изчислени на готово прогнозните балове като стане време, но май няма да ги има тази година. Щото устите както се отварят, така се и затварят:-) sanaka 👌🏻

# 421
  • у дома
ДЗИ ПП мат не е по-трудна от ДЗИ ооп мат и преди да се отворят големите усти ще обясня защо.
Това го твърдите след като сте видели някъде качено ДЗИ матем ооп  или просто така предполагате? Стана ми интересно,защото ДЗИ ооп мат МОН не благоволиха да го качат,а човек би трябвало да прави изводи и обобщения след като е видял и двете ДЗИ-пп и ооп. Имам дете,което в момента е пп мат по новата програма-несравнимо е като трудност спрямо  ооп.А не е като да не разбирам от математика...

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 07:23 от svetlaem

# 422
  • София
Само да кажа, че единият модул на проф. Подготовка по математика е "Елементи на математическия анализ". Аз съм го учила в две части в Тех. Университет. Ако някой иска да избяга от математиката не е добре да се натресе баш на това.

Ивалета, дано няма нищо сериозно. А какво е правил младежът на ел. тротинетка?

# 423
  • София

Ивалета, дано няма нищо сериозно. А какво е правил младежът на ел. тротинетка?
[/quote]
Прибирал се е от снимки за филм. Предишният ден го заведох и го чаках, отне почти цял ден, и реших да си го спестя това чакане на следващия ден. Каза, че сам може да се прибере с трамвая. Заваля сняг, стана студено и решил за по-бързо да вземе тротинетка под наем. Набил е спирачка, и се е озовал на булеварда по лице. Сцепена устна отвътре и ожулено лице. Вчера пропусна училище, неудобно му е в този вид да ходи. Притеснявам се малко кога ще му спадне устната и се замислям дали да не го водя на зъболекар да види зъбите дали не са пострадали от удара,  видимо не са.

# 424
Разминало му се е нещо по-сериозно.
Електрически тротинетки не са позволени за деца под 16г.

# 425
Ивалета, бързо възстановяване желая!

# 426
  • у дома
Само да кажа, че единият модул на проф. Подготовка по математика е "Елементи на математическия анализ". Аз съм го учила в две части в Тех. Университет. Ако някой иска да избяга от математиката не е добре да се натресе баш на това.

А в интерес на истината това е най-лекия и приятен модул от всичките...

# 427
  • София
За трудната математика:
Малко часове преди профила
Недобри преподаватели
Лоши учебници за профила

Деца, изкарали над 85 т по математика на НВО, ще могат да се справят с профила, ако им се обяснява добре. Не знам защо се твърди, че е много трудно, не е.

И да, математическият анализ е разбираем.

Проблемът е по-скоро малкото часове преди профила, още тогава децата губят интерес, защото не затвърждават.

И двете матури не са сложни, вървят по учебника, дори втори модул.

# 428
...Деца, изкарали над 85 т по математика на НВО, ще могат да се справят с профила, ако им се обяснява добре...
И аз така мисля, още откакто тръгна дискусията за детето с география и мат. в НПМГ. Щом е влязло в тази гимназия, би трябвало да може да се справи с математиката и след това. Може да не му е любима, но явно има потенциал да усвои материала. Хубаво е все пак изборът да е информиран и осъзнат.

# 429
  • софия
Сина ми към момента иска нещо с информатика. За жалост повечето такива паралелки взимат оценката по МАТ от училище, а той тази година уцели голяма греда с нова учителка. Преди това му беше любимият предмет, а сега нищо не разбира в училище и частните уроци са за да разбере въобще за какво става дума, а не да упражни и надгради. За сега се очертава с 5ца по този предмет, което за жалост сваля доста бала му.

# 430
  • София
Не знам дали сте в София и в кой район, но за около нас хубавото е, че две нелоши училища - 93 и 138 СУ тази година имат паралелки СХН и със сигурност ще ги пишем някъде в желанията.

# 431
  • София
Прибирал се е от снимки за филм. Предишният ден го заведох и го чаках, отне почти цял ден, и реших да си го спестя това чакане на следващия ден. Каза, че сам може да се прибере с трамвая. Заваля сняг, стана студено и решил за по-бързо да вземе тротинетка под наем. Набил е спирачка, и се е озовал на булеварда по лице. Сцепена устна отвътре и ожулено лице. Вчера пропусна училище, неудобно му е в този вид да ходи. Притеснявам се малко кога ще му спадне устната и се замислям дали да не го водя на зъболекар да види зъбите дали не са пострадали от удара,  видимо не са.
Добре, че се е разминал с малко. Не знам как си е взел тротинетка, не трябва ли лична карта? Пиша го най-добронамерено, защото всеки ден като шофьор "се сблъсквам" с деца на ел. тротинетки, накачулени по два броя даже. И винаги се вбесявам. Моето дете също шофира и се страхувам още повече да не блъсне човек. Затова ти го казвам. Както писа gato, под 16 г. хора не могат да карат ел. тротинетка, а по двама не могат да се возят изобщо. Говорете с него, защото това не е редно и е много опасно, да не говорим пък в сняг и дъжд. Това си е моторно превозно средство и масово никой не дава сигнали като се качи на него, нито кога спира, нито накъде завива.

...Деца, изкарали над 85 т по математика на НВО, ще могат да се справят с профила, ако им се обяснява добре...
И аз така мисля, още откакто тръгна дискусията за детето с география и мат. в НПМГ. Щом е влязло в тази гимназия, би трябвало да може да се справи с математиката и след това. Може да не му е любима, но явно има потенциал да усвои материала. Хубаво е все пак изборът да е информиран и осъзнат.
Това, че в името на гимназията присъства математика и природни науки не значи, че те се комбинират непременно. Например в биологията и химията не се добавя задължително профил математика. За географите, доколкото знам, този профил е от скоро. Така че не е задължително да се допуска профил математика за всички.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 09:19 от Vache

# 432
И най-често без каски и други предпазни средства.
В нашия квартал имаше една майка, която си возеше детето барабар с раницата на тротинетка до училище..

За НПМГ последно, въпреки че се повтаря с казаното от Санака- сменен е профила при географията и вече не е английски, а математика. Ако влезете в плановете на по-горни класове няма как да се види, защото те са по предходната програма.

# 433
  • София
И най-често без каски и други предпазни средства.
В нашия квартал имаше една майка, която си возеше детето барабар с раницата на тротинетка до училище..
Леле, леле... недей, че пак се ядосах. Аз си имам отбрани видеа от регистратора в колата и се чудя да ида при кварталния ли с тях или да ги пусна в социалките. Не знам кое би имало по-голям ефект. В нашия квартал е пълно с дечурлига дето си имат лични ел. тротинетки. Аз наистина съм в паника като шофьор от това.

# 434
Здравейте, моята госпожица иска езикова гимназия с испански език и/или профил история. Набелязала съм си няколко училища.

Общи условия

Активация на акаунт