СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 627
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Не, не е винаги.

# 481
Е, в някой напрежението е по-високо. В един момент винаги възникват спорове от рода на "ти на мене ли ще ми кажеш."

# 482
ДЗИ ооп ,а и въобще 3 и 4 ДЗИ министерството не благоволява по незнайни причини да ги качи...Та това са ми др въпроси-от къде се взима ,за да се решава ДЗИ ооп-да,защото и на мен ми трябва- да поясня,че сборници за това също няма и учителите също нямат ДЗИ ооп...

в училище им даваха. В часовете по ооп мат. Нейната учителка явно е имала.
И как може да не са достъпни тези ДЗИ, трябва може би да се изискат официално, в крайна сметка едва ли се пазят в тайна, макар че нищо, което излиза от МОН би могло да ме учуди вече, там са простотия след простотия

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 20:34 от Априлски душ

# 483
Мами, какъв справочник има тази година да разгледам училищата, специалностите?

# 484
  • София
Училищата и видовете паралелки/специалности могат да се видят в проекта за ДПП в сайта на РУО. Справочници ще започнат да издават след утвърждаването на ДПП, което трябва да се случи в до 30.04. Но тези справочници просто преписват утвърдения ДПП.

# 485
Ако искате хартиен вариант, едните които го издават са Педагог 6, може да следите в сайта им. Но както е казала Санака, още е рано, издава се след утвърждаване на план-приема

# 486
  • София
Много си ни е хубава темата.

Тази година ученик може да се яви на матура по математика-профил като трета. Не знам миналата година така ли е било.

# 487
  • София
Винаги е можело да се явяват на ДЗИ ПП като трета/четвърта матура по който и да е предмет, ако са го изучавали като профил. От 2023 вече има възможност учениците да се явяват на трети/четвърти ДЗИ ПП дори и съответният предмет да не изучаван като профил. Получават отделно удостоверение за тази матура по реда за валидиране на компетентностите.

# 488
  • София
Точно това имах предвид, матурата може да се държи и от деца, които не са учили профила. Преди не можеше.

Добре са то измислили. Като не могат да осигурят профил математика за всички желаещи, им дават възможност да се готвят сами.

# 489
Искам да благодаря на съфорумката, която е качила ПИ от 22.03 Пловдив и да попитам дали има отговорите на задачите от втора част?

# 490
Искам да благодаря на съфорумката, която е качила ПИ от 22.03 Пловдив и да попитам дали има отговорите на задачите от втора част?
Soul Free го качи, но тъй като аз ѝ ги пратих, отговорът е - не. Вторият модул го върнаха проверен и точкуван до където е вярно.

# 491
Soul Free го качи, но тъй като аз ѝ ги пратих, отговорът е - не. Вторият модул го върнаха проверен и точкуван до където е вярно.

Благодаря и на двете Simple Smile

# 492
  • София
Много накриво върви седмокласната тема тази година. Все някой е обиден, все някой неразбран, все някой раздава правосъдие....хич не носи удоволствие и взаимопомощ престоя тук...
Хич не е накриво. В обичайните рамки си е за това време на учебната година. Чакай да видиш като завалят въпросите "излязоха ли резултати?" 😀

# 493
И като излезат резултатите : “ А моето е със 150 точки от 100” от никога неписали тук профили😂

Но това аз поне го приемам по-нормално, отколкото тягостната мъгла и драматизъм, надвиснали в момента.

# 494

Общи условия

Активация на акаунт