СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 -Тема 7 - Неусетно времето лети, седмокласникът над пробни изпити се поти!

• 30 199
  • 756
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И при сина ми не ги пускат навън. Общинско училище.

# 691
В нашето училище децата ходят където пожелаят. Рестрикциите са само към родителите. Когато ми се е налагало, преди като бяха малки, да влизам, всеки път е имало разправия с охраната, ама истинска разправия, не просто така да ме запишат и да си покажа личната карта.
Но охраната да свърши нещо, като например да погледне камерата за загубено дете, или да не пуска първокласници извън училищния двор, забравете

# 692
  • В Космоса
Може ли малко помощ за този въпрос?

Според мен е първото, но ще ви кажа съмненията си после.

# 693
Първото е и според мен. Малко се замислих дали не е Г, но си е първото. Граматиката не ми е силна страна

# 694
И аз така мисля, но с БЕЛ-а хич ме няма.

# 695
  • София
Първото е и според мен.

# 696
Еми само в първото има едно сказуемо...нали това беше критерият, и аз не ги помня много тези глупости 😄

# 697
  • В Космоса
И аз мислех, че е първото и мислех, че е просто изречение със съставно глаголно сказуемо "започвам да мечтая".

Обаче в теорията се водят сложни съставни изречения.

Искат да дойдат

Искам да кажеш

# 698
Какъв е отговора всъщност, не теорията?

# 699
  • В Космоса
Нямаме отговор. Това са задачи за упражнение за ваканцията.

# 700
Първото е просто изречение. Има едно сказуемо-то е сложно глаголно сказуемо..състои се от два глагола-започва да прави ..изразява начало на процес плюс "да" която свързва с втория глагол.  ..но сказуемото е едно!
Едно сказуемо=просто изречении.
При съставното са повече от едно - дали ще е съчинено или с главно и подчинено изречение...пак сказуемите са повече от едно.

Акаша..започвам да играя е различно от искам да играя!!!
Когато е начало, край или необходимост..си е съставно сказуемото.
Ето

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 16:13 от teta75

# 701
  • В Космоса
Знаех си, че има някаква тънкост. Благодаря, teta75!

# 702
Мерси...половин ден ги учих...готова съм за матурата Joy за разлика от пубера ...Stuck Out Tongue Winking Eye

# 703
Може ли малко помощ за този въпрос?

Според мен е първото, но ще ви кажа съмненията си после.
Правилният отговор е А.

# 704
  • София
Грета Ей, в частно училище ли е? Изненадана съм, че не ги пускат навън.

Не, квартално училище. На Елица с градски транспорт. Всяка година стават инциденти и затова ги ограничават. Децата тичат през улицата, дори на червено, защото няма време в междучасието.

Общи условия

Активация на акаунт