Кой да гледа детето

• 7 139
  • 116
  •   1
Отговори
# 15
  • Далечният изток
Еее, разгеле, бащите най-накрая станали по-грижовни..
Ми супер.
Ама имаш наблюдение върху всички бащи и всички майки ли, че така обобщаваш "майкиТе", "бащиТе"? Пък даваш пример само за две семейства...

# 16
Кретенчо,децата са колкото на майката,толкова и бащата. И щом майката иска да излезне,бащата ще си гледа децата! Свърши овчето време,жените вече виждат по-далеч от печката и мръсните ти чорапи. Стягай се!

# 17
Що за въпрос, кой да гледа детето. Щом майката е излязла, ще го гледа бащата.
Комшията ли да дойде да го гледа.

# 18
  • Out of the Mix
Кретенчо, не, не е нормално. Плътно заедно.
Въздух да се дава ту на единия, ту на другия, го разбирам, но хойкане не.

Това са си отношения, уредени между двамата родители. Динамиката в различните семейства е различна. Отстрани може да изглежда по един начин, а в действителност може да е нещо съвсем различно и да няма нища укоримо. Не бих си позволила крайни изказвания и генерализации като “майките не си гледат децата”.
Разбирам какво казваш, но влез в ситуацията, не мисля, че ще ти е ок.
Изглеждаш ми разумна, надали би предпочела, ако си в такава ситуация мъжът ти да хойка на по бирички, примерно, или да не е до теб, когато имаш нужда, и не само. За мен присъствието е от топ приоритетите, на майката още повече, а бащата трябва да е там постоянно в готовност да реагира, ако има нещо. Повечето двойки според мен затова се разделят - не успяват да запазят стиковката, дори не са изградили такава преди детето, не издържат на напрежението, стреса, почват да се появяват съмнения, дразги, недостатъчно време един за друг, изстиване и т.н. Затова плътно заедно и до дъно. Wink

Запазват се тези семейства, в които двамата са партньори, а не единият да прави нещо, другият да хойка. Независимо от пола.
И двамата е добре да си гледат децата, защото не са само на единия. И за дома важи това. Но и за общуването между двамата, защото те не са само родители, но не са и свободни електрони.
Баланс трябва и комуникация.
Надали обаче разводите са, понеже единият гледа децата. Wink Вероятно са поради отсъствието на другия.
Полът няма значение.
Абсолютно. Hands Ok Hand

# 19
  • Далечният изток
Плътно и нон стоп заедно ми е доста налудничаво. Двама човека във връзка си остават отделни личности все пак. Не случайно толкова не харесвам когато партньорът бъде наричан половинка. На мен лично ми трябва въздух, трябва ми разнообразие. Колкото и да обичам един мъж, ако нон стоп е с мен, ще ми писне много бързо. Така че при мен не работи. Имам нужда и от други хора около мен, среда, приятели.

# 20
Revoker,какво е за теб хойкане? И от това,да сте плъно заедно,освен да си омръзнете по-бързо,друго едва ли ще стане. Обичам мъжа си,но не мога да си представя да съм 24/7 с него. Сори, но и аз съм човек. Имам нужда от лично време.

# 21
Изглеждаш ми разумна, надали би предпочела, ако си в такава ситуация мъжът ти да хойка на по бирички, примерно, или да не е до теб, когато имаш нужда, и не само. За мен присъствието е от топ приоритетите, на майката още повече, а бащата трябва да е там постоянно в готовност да реагира, ако има нещо.
Revoker, тъй като се обръщаш директно към мен с горния цитат, ще ти отговоря така. Нямам представа за какво говориш. Не мога да си го представя това, което описваш. Аз преди хипотетичния мъж съм индивидуалност с интереси, социална среда, работа, командировки и прочие. По време на и след него ще продължа да бъда отделна личност. Очаквам и мъжът до мен да е изградена личност, а не лепка, която не би могла да съществува и функционира извън семейството. Нямам никакво намерение да го водя с мен, когато излизам с приятелки, имам служебни вечери или съм в командировка. Нямам никакво намерение да се влача с него, когато той има такива ангажименти.

А ако представата му за семеен живот е той да си се социализира 3-4-5 вечери седмично, докато аз работя, чистя, готвя, гледам децата и т.н., ще му се наложи да си търси друго място, където да си държи вещите, да се къпе и преспива. На години съм, на които нито имам търпение за нечии тъпотии и несъобразителност, нито имам намерение да се мъча да симулирам търпение. Хич няма да го бавя и много скоростно житейските ни пътища ще се разделят.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 21:32 от Rebel Rebel

# 22
  • София
Аз споменах хойкането, а в това включвам единият да се грижи за дома и децата, а другият да си живее като ерген без ангажименти.
Не е нужно партньорите да са залепени. Важно е да осъзнават отговорностите си.

# 23
Имало такива мъже? Къде?
Дайте двама или се вземат на кило?

Кретенчо ... ех Кретенчо!... Кажи му Кретенчо и повече няма какво. /сам се курдисал с тоя ник/

# 24
  • Поморие
И аз мисля, че това е някаква особеност на отделно обкръжение от хора. Аз наблюдавам обратното, в моя живот също е така, тоест аз съм прявила и правя почти всяко едно нещо свързано с децата.
Не виждам нищо ненормално, ако веднъж мъжът отмени жената, за да разпусне с приятелки навън, дори може да е и доста повече от веднъж. Отдавна мина времето, в което домакинството и отглеждането на децата са задължение само на жената, а мъжът носи само парите и толкова. Някои мъже вече спряха даже и това да правят и то какво остана вече?
Децата не са на жената, те са правени и от двамата! Жените сме хора и имаме право на глътка въздух. Отглеждането на малки деца, (особено ако са повече от едно) е прекрасен, но и физически и емоционално изтощителен процес и всяка майка има нужда поне малко от мъжко рамо, докато минат първите по-критични години от израстването на децата. Ако мъжът е на място, разбира се.
По темата, има различни семейства. При едни жената върши всичко, при други мъжът, при трети - по равно. В моя край обаче не съм виждала семейство, в което детето е отглеждано само от бащата. В парка виждам само майки и тук там някоя баба. Според мен мъжът трябва да е подкрепа на жената и обратното във всеки един аспект, иначе семейството не е щастливо.

# 25
Има мъже ,дето ловят бизони и  нямат време за деца, има загрижени татковци, от всичко има. Един мъж трябва да усеща жена си  и да и дава лично време, иначе прегаря.

# 26
  • Out of the Mix
Revoker,какво е за теб хойкане? И от това,да сте плъно заедно,освен да си омръзнете по-бързо,друго едва ли ще стане. Обичам мъжа си,но не мога да си представя да съм 24/7 с него. Сори, но и аз съм човек. Имам нужда от лично време.
Хойкане - ти си вкъщи и копаш с всичко, той всеки ден е някъде. И не е нужно да си само вкъщи, а като усещане, че си сама, нямаш партньор, без значение какво прави, може и да ти е верен, да не изневерява, но да скатава.
Естествено, че всеки има служебни ангажименти, хобита, интереси, и аз винаги ще имам, нормално. Личното ти време го разбирам много добре, и какво би могла да искаш да правиш. Не знам, "омръзването" ми е чуждо, а и в крайна сметка от двамата си зависи. Връзката търпи динамика, като с времето по-добре трябва да става, не по-зле.

Скрит текст:
Изглеждаш ми разумна, надали би предпочела, ако си в такава ситуация мъжът ти да хойка на по бирички, примерно, или да не е до теб, когато имаш нужда, и не само. За мен присъствието е от топ приоритетите, на майката още повече, а бащата трябва да е там постоянно в готовност да реагира, ако има нещо.
Revoker, тъй като се обръщаш директно към мен с горния цитат, ще ти отговоря така. Нямам представа за какво говориш. Не мога да си го представя това, което описваш. Аз преди хипотетичния мъж съм индивидуалност с интереси, социална среда, работа, командировки и прочие. По време на и след него ще продължа да бъда отделна личност. Очаквам и мъжът до мен да е изградена личност, а не лепка, която не би могла да съществува и функционира извън семейството. Нямам никакво намерение да го водя с мен, когато излизам с приятелки, имам служебни вечери или съм в командировка. Нямам никакво намерение да се влача с него, когато той има такива ангажименти.

А ако представата му за семеен живот е той да си се социализира 3-4-5 вечери седмично, докато аз работя, чистя, готвя, гледам децата и т.н., ще му се наложи да си търси друго място, където да си държи вещите, да се къпе и преспива. На години съм, на които нито имам търпение за нечии тъпотии и несъобразителност, нито имам намерение да се мъча да симулирам търпение. Хич няма да го бавя и много скоростно житейските ни пътища ще се разделят.
Ребел, нормално, четем се.
Говорим за едни и същи неща.
Естествено, че си индивидуалност с интереси и т.н.
Замисли се за времето и баланса - работа, свободно време, личен живот, стрес, защото аз прегорях преди години и сега съм дауншифтнал, да ти кажа много по-добре ми е.
Не знам какво е за теб лепка. Всички двойки около мен са си заедно и никой не хойка, така и аз с моите сме били, съвсем нормално, като всеки си е имал и индивидуалните интерси и не сме се мъкнели постоянно един с друг, много ясно.

По втория ти абзац, за едно и също нещо говорим.
Споко, и на мен ми е такова търпението.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:04 от Revoker

# 27
Всеки влага различен смисъл в думата “хойкане”. Има мъже, за които “хойкане” е личното време на жената за маникюр, козметик, фризьор, да се види с приятелки. Имам познати, при които свекървата твърдеше, че жената си “развява байряка” и вечер не приспива детето. А жената работеше смени до късно вечерта. Има жени, за които хойкане е мъжът да закъснее един час след работа.

Хубаво е хората на контролират своите очаквания за околните и да се подсигуряват, че околните нямат грешни очаквания от тях. Оттам насетне всеки сам за себе си може да прецени какви граници да поставя, дали и доколко да изпитва чуждите граници, какво да търпи и какво не, кое му е важно и с кое може да направи компромис.

Последна редакция: вт, 25 мар 2025, 22:12 от Rebel Rebel

# 28
Такива жени си избирате.

# 29
  • Out of the Mix
Всеки влага различен смисъл в думата “хойкане”. Има мъже, за които “хойкане” е личното време на жената за маникюр, козметик, фризьор, да се види с приятелки. Имам познати, при които свекървата твърдеше, че жената си “развява байряка” и вечер не приспива детето. А жената работеше смени до късно вечерта. Има жени, за които хойкане е мъжът да закъснее един час след работа.

Много съм далеч от такова мислене и поведение, съвсем не. Има такива, сигурно, за мен са абсурдни.
Закъсненията не са проблем, винаги има яснота кой какво, "инстант месиджинга" е затова. Wink
Според мен прекалено надълбоко приемаш нещата и излишно се тормозиш, по принцип, кой, какво, защото те чета от доста време, прекалено обстоятелствено приемаш и отговаряш на всичко. Успокой топката
.

Хубаво е хората на контролират своите очаквания за околните и да се подсигуряват, че околните нямат грешни очаквания от тях. Оттам насетне всеки сам за себе си може да прецени какви граници да поставя, дали и доколко да изпитва чуждите граници, какво да търпи и какво не, кое му е важно и с кое може да направи компромис.

Разбира се, комуникацията е затова, а добрата такава е ключова, заедно с доверието, което не се поставя под съмнение, дава се свобода, но се има едно наум, че стъпи ли се накриво от каквото и да е естество сме дотук.

Общи условия

Активация на акаунт