Живот на кантар - тема 4

• 33 407
  • 759
  •   1
Отговори
# 105

Мен пък пак ме подразни Виолета. Тя трябвало да стои до тях, нямало как, тя трябвало да ги подкрепя, тя трябвало да им е опора. Все едно са някакви деца и те не се подкрепят помежду си. Пак беше омаловажаващо ролята и личността им. Един вид, ако не съм аз, те няма да успеят.

Ако направим дисекция на отбора на червените ще забележим следното:

Тодор - Дори не честити на Марто рожденния ден като хората. Караше със слънчеви очила и не гледаше никого, не говореше с никого - отиваше си в стаята да спи и явно не е успявал да изкара целите си смени на колелото дори.

Марто - Беше му много трудно. Спеше му се страшно много. Също нищо не казваше почти, отиваше да спи.

Поли и Йорданка - не са от хората, които създават някакво настроение или могат да се надъхват особено. Поли едва дишаше на велоаргометъра, иначе ходеше от време на време да ги събужда, да пита някой има ли нужда от нещо, но до там.

Според мен тези неща се забелязваха дори от хора от синия отбор щом Рая и Марияна майчински се грижеха и за едните и за другите: "бананче искаш ли и тн."

Виолета може да пее хубаво, създаде настроение, не мрънкаше по време на това предизвикателство и сменяше всеки, който не можеше да издрапа.

Ако се беше прибрала да спи и разчиташе на другите да се надъхват, сменят и да изминат повече километри от сините нищо нямаше да направи червения отбор - ама Н-И-Щ-О! На Вили едно ѝ признавам наистина - не бяга от работа и щом трябва да се свърши работата - тя ще я свърши.

Симеон само щеше да ходи да нарежда как този след малко ще падне, онзи няма да успее и така. Славко също надъхваше, но се приближаваше и говореше основно на хората от неговия си отбор.

И мен ме подразни това с поничките и яденето, НО може би Виолета разчиташе, че отбора този път ще се застъпи за нея, както тя се раздаде за отбора на колелото. Според мен Тодор трябваше да яде - заради фаста си и заради това, че постоянно се цепи, когато отборът има нужда от него - така както Симеон пое отговорността и яде в крайна сметка. Затова Симеон е уважаван лидер в отбора си, а Тодор е л**но с извинение. На Тодор нищо от това нямаше да му се лепне дори малко! За Виолета, Поли и Йорданка не стоят така нещата и ако имаше отборно съзнание, мъжете  (Тодор) щеше да се издигне над собствените си лични цели и take one for the team както се казва. 1 хот дог и две палачинки и готово.  Щяха да спечелят и това предизвикателство.

Марто с книгите няма да го коментирам - сладур е за 12 годишно момче, но до там. Недопустимо е мъж на тази възраст да се държи така, да говори така, да няма грам житейски опит и да не може да се оправя сам, да няма основни познания и речник. И това е млад мъж, който трябва да трупа работен стаж, да гласува, да мисли за сериозните неща в живота - сериозна партньорка, деца, семейство, собствено жилище и самостоятелен живот.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 14:21 от Lygia

# 106
10 понички... Че аз след три максимум ще изпадна в кома. Таз Госпожа ако наистина спокойно е изяждала по 10 такива... да го беше направила и сега. Тя самата не искаше да яде, другите ѝ бяха длъжни, както обикновено. Ми не са ѝ, сорка.
А това, че подкрепяла хората на колелото... еми мен такова поведение на метър разстояние, докато се пОтя като за последно би ме вбесило и демотивирало. Умрем докато се трепя някой да ми пее "винаги двама, винаги". Rage

# 107
Умрем докато се трепя някой да ми пее "винаги двама, винаги". Rage

И после да си присвоява заслуги на пълководец... Айде не

# 108
Според мен основна вина за това какъв е Марто имат родителите му. Та те си го гледат като малко дете. Прилича да е един на мама и на тате и да е дълго чакан. Радвам се, че имат близки отношения и силна привързаност, но това е колкото хубаво, толкова и погрешно с оглед на това, че не му дават възможност да стане, да бъде самостоятелен и да поема отговорности.
Една от най големите грешки на някои родители е, че държат децата си до последно под крилото си и така ги правят безпомощни в един безпощаден свят в който, ако не можеш сам да се оправяш, ще ти е много трудно.
Пп За книгите и минималните умения в кухнята няма да коментирам. Не е добре това, но...
Ако сам не можеш да си сготвиш и да прочетеш три реда от някоя книга, не, че би те направило лош човек, но е голяма вероятността да се окажеш безполезен сам за себе си.

# 109
Царската корона била тежка. Не си цар и няма да бъдеш, пфу.
Не си особен Тошко. Прост си, надменен и нагъл.
Има много като тебе.

Вили ме разсмя с нейното "не ми се кара колелооо" Joy

# 110
Умрем докато се трепя някой да ми пее "винаги двама, винаги". Rage

И после да си присвоява заслуги на пълководец... Айде не

Те нямат слушалки, нито музика, нито телевизия във фитнеса. Представяте ли си 24 часа на тишина да въртиш колело. Аз съм изкарвала доста време на велоаргометър, на спокойно, равномерно темпо, като съм си пускала на лап топ музика и серии от любими сериали и не усещам времето как минава нито мисля за болката в краката и крампите в мускулите.

Ние може да си го мислим така, че някой като пее и досажда, но там на някои участници доста бавно им минаваше времето и скуката си казва думата също, защото почваш да си мислиш за времето, за болката, за умората, за това как не можеш вече и тн. Сигурна съм, че на повечето им е било добре дошло разсейването, но няма как да ги питаме.

# 111
Аууу, така е. Като ходех преди години на фитнес на велото и кроса ми минаваше бавно времето и много скучно.
И на едното посещение телевизора беше без звук и пуснаха някакво готино сериалче със субтитри.
И не усетих времето. Даже повече беше.
Тогава реших, че ще си купя такова магаренце и го направих.

# 112
Аз съм се отказвала от тренировка след като ми падне батерията или ако се усетя, че съм стигнала мястото от което тръгвам да бягам, а не съм си взела слушалки. Просто не мога без музика, а често бягам и на подкаст за тичане, а там трябва да слушаш интервалите на бягане и бързо вървене и така...

# 113
10 понички... Че аз след три максимум ще изпадна в кома. Таз Госпожа ако наистина спокойно е изяждала по 10 такива... да го беше направила и сега. Тя самата не искаше да яде, другите ѝ бяха длъжни, както обикновено. Ми не са ѝ, сорка.
А това, че подкрепяла хората на колелото... еми мен такова поведение на метър разстояние, докато се пОтя като за последно би ме вбесило и демотивирало. Умрем докато се трепя някой да ми пее "винаги двама, винаги". Rage

Имаше предвид, че има операция на стомаха, като каза, че ѝ е стеснен, и затова не може да побере кой знае какво количество. Иначе не се изненадвам чак толкова, че може 10, стига да ѝ ги побере стомахът. Тия килограми не се качват от моркови и боровинки.

# 114
Аз не разбрах от големите или малките понички.

# 115
Като ви чета, без да съм гледал последните 2 седмици нищо... се убеждавам, че колкото отслабнат в предаването - това щем им е момента на Славата, след това ще има едно сериозно качване... защото толкова емоционален и физически стрес освен да им доскапе живота, нищо друго по-успешно няма да направи!
Те отслабват нездравословно, но ЦЕЛЕВО за самото предаване... защото това е целта... горките дебеланки Sad

# 116
Ох, прибрах се и пак погледах малко.
Вили ме изкефи как го определи какво животно е Тодор.
Хиена Joy
Браво Барби. Така му се пада. Евала.

# 117
Някой е направил гаф и са пуснали във ФБ кой ще си тръгва вечерта
 Ако не ви се чака до 22.

# 118
Ах, казвай. В скрит текст обаче задължително.

# 119
Някой е направил гаф и са пуснали във ФБ кой ще си тръгва вечерта
 Ако не ви се чака до 22.

Да, напиши в скрит текст, пък който иска, да го отвори, че явно са махнали видеото.

Общи условия

Активация на акаунт