Живот на кантар - тема 4

• 33 462
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Някъде там
Джасте ето ти моята рецепта.
Скрит текст:
Около 100 г бадемово брашно.
2 и 1/2 супени лъжици хуск (или малко повече от 2 лъжици) или 1 яйце вместо хуск, което предпочиташ.
150 мл вода;
2 супени лъжици зехтин;
сол и подправки.
Омесваш го, оставяш го в хладилника малко да постои. Разделяш го на колкото питки прецениш. Разточваш ги межу два листа хартия на тънко и печеш на тигана с малко зехтин или кокосово масло.

# 196
О с домашна питка вариациите са доста,аз правя с ръжено брашно и с пълнозърнесто,страхотно тесто за всичко става.Палачинки си правя с овесени ядки и банан,общо взето всяка рецепта може да стане по здравословна и полезна.
Тъкмо гледам кантара,още от анонса се видя как Марто и Рая реват и се прегръщат и беше ясно че някой от тях си отива.

# 197
Безглутенов и почти безвъглехидратен вариант за wrap сандвичи (всякакви завити вариации) са оризовите кори.

Пробвах преди 2 седмици прословутата рецепта за кроасани с оризови кори, но само съсипах продуктите. Станаха хрупкави отгоре и залепнала маса вътре.

# 198
Има и готови кето тортили, зависи кое в състава може да ви подразни или да е в разрез с възприятието Ви за здравословно.

# 199
Оризовки съм яла като следобедна закуска с извара, 1-2 маслини и малки резенчета авокадо. Също и в сладък вариант - с тахан, 2-3 резенчета банан и канела отгоре. Иначе сами по себе си са като стиропор, да.

# 200
Абе... всички тук споделяте, че участниците са се вталили, по-добре изглеждали и тем подобни, но само на мен ли ми изглеждат емоционално травмирани и физически болнави? Очи, погледи, кожа, стойка, движение... тези хора нямат здрав вид Sad и не, не ми прилича само на умора...
... е па дано да греша, ама...

# 201
С оризови кориси  правя зонова баница понякога,трябва поне 2 листа да има между плънката и да не се прекалява с нея,наистина стават глетави иначе,не са като обикновени кори.Във фрайера ги правя аз,на печка задължително с вентилатор.Не се отказвай,пробвай пак нещо друго с тях.
Тодор е нетърпим,хич не им завиждам на съквартирантите му.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 22:17 от Лещичка 💙💚

# 202
  • София
На мен пък ми изглеждат много по-добре от влизането досега, последният епизод са заспали заради изпитанието, но като изключим това са много по-свежи, по-подвижни. В началото едвам ходиха по онзи баир, а сега припкат, имат енергия.

# 203
И аз по едно време си въобразявах, че тези оризовки са добра идея за режим, но като им видях състава, калориите, па и вкусовите качества, по-добре човек да си хапне една филия качествен хляб с нещо. Наистина, хич не са нискокалорични.

# 204
Облачните хлебчета са безгвъглехидратни. Но те са силно казано хлебчета.

# 205
  • Наблизо
Облачните хлебчета са безгвъглехидратни. Но те са силно казано хлебчета.
То си е чист добре разбъркан омлет.
От времето ми на НВВМ така съм се отвратила от бъркани яйца,че сега изобщо не ги ям.Този яйчен вкус на “нисковъглехидратна баница” и вариациите му направо ми дава позиви за повръщане.
Сега яйца вм само на очи или варени.
На тези “вафли” идеята им е да се изяде една-две.Не са повече от 40 калории,една филия нормален хляб е над 100.При еднакъв грамаж,разбира се,вафлите са много по-калорични.

# 206
  • Пловдив
Аз си хапвам понякога оризовки , намазани с различни неща -крема сирене ,авокадо или някой бъркоч от тиквичка ,патладжан ...вариации много  .И ги консумирам , при все ,че вече нямам нужда да отслабвам .Не виждам нищо "нездравословно " в състава им .

В 100гр има около 17-18 бр  ,така че калориите са малко над 20тина  и 5-6гр .въглехидрата в бройка .Две са ми достатъчни ,защото ги намазвам обилно Simple Smile .

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 21:48 от nelina_london

# 207
Оризовките дори не са вкусни.
То ако ще ям нещо такова по-добре една солета дето ми  е по-вкусна.
Ама от 2 месеца не ги пипам, вече съм стриктна.

# 208
Давизче, много благодаря за рецептата, обезателно ще я пробвам. Сега си я запазвам, а после ще показвам. Grinning

# 209
Под състав имах предвид макросите, не съм се изразила правилно. Почти 400 калории за 100 грама безвкусица, шоколада е към 500. За мен са си "търговски трик".

Общи условия

Активация на акаунт