Живот на кантар - тема 4

• 33 464
  • 759
  •   1
Отговори
# 210
Да, няма смисъл.
Като съгрешавам, предпочитам да ми е вкусно.
Вчера хапнах печена тиква, ама чиста. Без захар, без мед.
Не ми се е отразило зле.
Аз си толерирам тиква. Виж хлебни - тестени и всякакви други - не.

# 211
  • Пловдив
Съгласна съм ,но основната идея на оризовката  е да се консумира с нещо .Аз и филия здравословен черен хляб не мога да хапвам  , ей така, голеничък  .Виж , от топлия бял хляб от хлебопекарната ,мога да изям количество .От както преминах на "здравословно " хранене ,а не просто да хапвам неща ,които са ми вкусни ,защото нито сладкото,нито въглехидратите ми пречат ,когато съм в КД , разбрах какво е да имам здрав корем и перисталтика .
Но , при мен ,вкусът се възпитава  и винаги давам много шансове на даден продукт . Когато преди 20+ години опитах много нови неща (авокадо, броколи ,кейл, мармайт ,котидж и да не изброявам) не ми харесаха ,но с годините ги заобичах .

# 212
Е, ако ще сравняваме пакет оризовки с цял шоколад, е ясно кой кое ще предпочете. Ама една оризовка се равнява на квадратче шоколад. 2 оризовки с протеин отгоре са си прилична засищаща закуска, а с две квадратчета шоколад си само за към следващите квадратчета Joy
Дали ще е нещо такова или вариация на хляб, е все тая.

# 213
  • На морето!
Лято, подкаста, който ползвам за тичане е на Guardian Guide to Running for beginners. Започва с 1 минута тичане и 90 секунди brisk walk. Редуват се докато станат 8 минутите тичане общо за тренировката. Това е за първата седмица като се прави 2-3 дни в седмицата. На второто седмица е обратното 90 секунди тичане, 1 минута вървене. В края на програмата, която е 8 седмици ако правилно помня се изгражда издръжливост за едно прилично 30 минутно бягане без почивки. 
Скрит текст:
Не съм лято,но ме интересуват тези подкасти,с които тичаш.Какво постигаш накрая?30 минути бягане без почивки ли?Аз бягам редовно от 24 години и ползвам само едно приложение на телефона Nike Run.Но там не съм виждала такива подкасти,или може би не съм поглеждала защото не ме интересуват,понеже мога да издържа доста повече време без почивка от 30 минути.
Peten, аз съм от хората, които са си основно природно слаби и никога не съм тренирала. Слаба съм, но в лоша форма, така до се каже. Тръгна да бягам, изморя се след 400 метра и спра. Единственото, за което имам издръжливост е да вървя дълго с енергично темпо. Правила съм тази програма за бягането точно, за да мога да имам по-голяма издръжливост и да правя 5 км бягане с ММ или приятели без да съм последна и да вървя през половината време. [/spoiler]
Не можах да намеря този подкаст, в спотифай го търся. Точно нещо такова ми трябва, за да възстановя джогинга си през топлите месеци.

Диетологът реагира доста инфантилно. Аз не бих отишла при специалист, който ми изготвя режим с храни, които не обичам и като възляза, вместо да предложи варианти, той се обижда и реве. Абсурдно е това.

# 214
Играта с плодовете беше интересна.
Аз нямаше да запомня толкова много.
Три щях, може би и пет поред, ама повече - нъцки.

Аман с това оприличаване на животно. Каква простотия. Опитва се да се измъкне от излагацията си, ама не става.
Славчо се хвана за главата, другите се хилеха. Не е в ред тоя.
Ама баш хиена си е,  ако него ще оприличавам на животно.
Другите ги смятам за хора и няма да ги оприличавам.

Завидях им за масажа. Искам и аз.

Йорданка почва да оформя много хубава фигура ей.

# 215
  • Пловдив
Аз оризовките ги харесвам, само да кажа. На единица тегло са по-калорични от хляб, но пък са тънки или ако са дебели, са рехави и леки. Нали питате кой би ги ял. Предпочитам някои от тях даже пред шоколад, не че не обичам и шоколад, поне някои видове.
И зрънчо обичам.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 22:36 от Магдена

# 216
Съжалявам, аз обичам оризовки. Хапвам си по 2-3 нещо като следобедна закуска. Само така. Някой обича солети, друг чипс, аз съм луда и ако беше полезно, щях да си пускаморизовки по цял ден. Ама Цъ, не е съвсем полезно.
Иначе детето (4г) днес вижда, че съм пуснала снощи епизод и ми вика "мамо, ама те вече не са дебели(извинявам се за изразът, все го поправям, че са едри/пълнички, ама дете (: ). Та щом детето намира разлика, той ги е виждал два-три пъти само в началото на сезона, значи явно доста са свалили.
Уморени са и то много, но според мен са щастливи и доста превъзбудени и ентусиазирани.

# 217
  • София
И за мен са безсмислени оризовките, 400 калории са много. Хляб Живена с лимец е 280, а пълнозърнестата тортила е 350. Все са с много В, но като вкус са несравними. Така и не разбрах как станаха толкова популярни като диетична храна.

# 218
Не е въпроса в калориите,а в какво реално се яде.Оризовките са си баш стереопор,не помня кой го спомена.Докато в здравословните хлябове,че дори и пълнозърнестите тортили все пак има и фибри,ядки,полезни вещества.Не съдя никого разбира се,водим си дискусия в случая.Всеки яде според вкуса си и нуждите,но целта на предаването е малко образованост какво реално поемаме с храната и какво се случва с нея в стомаха ни.Разбира се че има разлика дали ядеш шоколад с един тон захар и палмова мазнина или бананова палачинка от мляко,яйца,малко овесени трици и банан.
Дейра преиграва според мен,като нищо Тодор се е изрепчил нещо за режима и и тя го приема навътре.Аз ако съм ще му кажа,че при него глада ще е до време,а при другите 15 човека докато спазват хранителния режим ще е дългосрочен.Защото колкото и да са добри треньорите и да ги юркат,храненето е по важно в случая от тренировките.

# 219
Аз да си призная бях заблудена, че щом са толкова безвкусни, вероятно не са толкова калорични. Докато в един момент не зачетох етикета 😂

# 220
  • Пловдив
Направо са си дебели. Едър означава друго, пълнички - може, но "-чки" е малко от куртоазия. Wink
Всъщност някои може да са стигнали вече до етап пълнички, например дразнещият вече всички Тодор.

И аз се определям като дебела, да не каже някой нещо.

# 221
Ох, убихте всичко детско в мен Joy На оризовките се зарадвах, че са без глутен и като са почти безвкусни трябва да са диетични, ама не се сетих пък за въглехидратите... Все още нямам навик да чета подробно етикети и да смятам калории, но вече започвам да го създавам. С тази информация за храната, на която преди не се обръщаше толкова внимание, вече да се чуди човек какво да яде. А когато има и някакви здравословни проблеми продуктите за консумация стигат някакъв санитарен минимум. Аз съм с Хашимото, пълна с камъни жлъчка и на прага на инсулинова резистентност и това страшно много ограничава избора на храна, да не говорим, че съм като Марто, и броколи, авокадо и подобни въобще не мога да ям. Не съм правила диети през последните години, но май е време да потърся Дерйя - аз ще спазвам режима ѝ, ако не ми включи броколи Smile

# 222
  • Плевен
Лято, подкаста, който ползвам за тичане е на Guardian Guide to Running for beginners. Започва с 1 минута тичане и 90 секунди brisk walk. Редуват се докато станат 8 минутите тичане общо за тренировката. Това е за първата седмица като се прави 2-3 дни в седмицата. На второто седмица е обратното 90 секунди тичане, 1 минута вървене. В края на програмата, която е 8 седмици ако правилно помня се изгражда издръжливост за едно прилично 30 минутно бягане без почивки. 
Скрит текст:
Не съм лято,но ме интересуват тези подкасти,с които тичаш.Какво постигаш накрая?30 минути бягане без почивки ли?Аз бягам редовно от 24 години и ползвам само едно приложение на телефона Nike Run.Но там не съм виждала такива подкасти,или може би не съм поглеждала защото не ме интересуват,понеже мога да издържа доста повече време без почивка от 30 минути.
Peten, аз съм от хората, които са си основно природно слаби и никога не съм тренирала. Слаба съм, но в лоша форма, така до се каже. Тръгна да бягам, изморя се след 400 метра и спра. Единственото, за което имам издръжливост е да вървя дълго с енергично темпо. Правила съм тази програма за бягането точно, за да мога да имам по-голяма издръжливост и да правя 5 км бягане с ММ или приятели без да съм последна и да вървя през половината време. [/spoiler]
Не можах да намеря този подкаст, в спотифай го търся. Точно нещо такова ми трябва, за да възстановя джогинга
Аз също ползвам спофитай,но просто слушам музика,когато тичам.Не знаех,че предлага и такива опциии подкасти.Но в момента не слушам музика като тичам,предпочитам шума на горския хор ,по приятно ми е.

# 223
Iveta, в нета се върти рецепта за хляб от червена леща, изглежда доста добре, не съм го пробвала още. Ако не го намериш, пиши, ще ти пратя рецептата.

# 224
Преди десетина години правех хляб от различни зърна - ръж, слънчоглед, пшеница.. и не помня какво беше. Киснеха се 2-3 дни,цсменяше се водата и после се смилаше, с мая се омесваше и се изпичаше. Като хляб "Бонус"/"Тонус" ставаше, но по-вкусно, и само хляб ставаше да се яде. Беше голяма занимавка и се отказах, макар че имаше ефект, като заместих хляба с това. Сега имам повече време да се занимавам с такива неща. Дъщеря ми обича хляб "Вита" и " Живена", но тук рядко носят, така че може да се пробвам с домашен.

Общи условия

Активация на акаунт