Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 30 285
  • 673
  •   3
Отговори
# 630
Здравейте! Ще строим едноетажна къща над 100 кв в близко село до Пловдив. Може ли да ми препоръчане строителна фирма?

# 631
Здравейте! Ще строим едноетажна къща над 100 кв в близко село до Пловдив. Може ли да ми препоръчане строителна фирма?

И аз имам същото питане, ще се радвам на препоръки 😊

# 632

И аз имам същото питане, ще се радвам на препоръки 😊

Дали сте набелязали фирми или бригади, може ли да споделите?

# 633
Аз се интересувам за препоръки за Стара Загора, над 100м2. Дано някой тук има отзиви.

# 634
Не е ли по-резонно вашият архитект да ви препоръча строителни фирми, с които е работил и познава работата им?! Може би е добре, да поискате препоръки от него, особено ако е работил с фирми от вашият регион. За над 100 кв. не може да се строи с бригади.

# 635
Аз се интересувам за препоръки за Стара Загора, над 100м2. Дано някой тук има отзиви.

Нашата е 190кв.м, едноетажна в Стара Загора
Грубият строеж ни е от Бигла 90 (Владимир Петков).
Изключително сме доволни и от изпълнението и от отношението.

# 636
Не е ли по-резонно вашият архитект да ви препоръча строителни фирми, с които е работил и познава работата им?! Може би е добре, да поискате препоръки от него, особено ако е работил с фирми от вашият регион. За над 100 кв. не може да се строи с бригади.
За съжаление имахме много трудна комуникация с архитекта ни и не останахме много доволни. Насочи ни към фирма,която ни каза, че на този етап са заети. Не сме го търсили за контакти на други фирми. Наясно сме, че над 100 кв трябва да е фирма към Камарата на строителите. Също има и бригади, които си работят с фирми, които подписват документите.

# 637
Доста от строителните фирми са заети минимум за година напред. Дано намерите тогава!

# 638
  • София
Това изискване за фирма от регистъра на КС над 100 км. за ЗП или РЗП се отнася?

За съжаление имахме много трудна комуникация с архитекта ни и не останахме много доволни. Насочи ни към фирма,която ни каза, че на този етап са заети. Не сме го търсили за контакти на други фирми. Наясно сме, че над 100 кв трябва да е фирма към Камарата на строителите. Също има и бригади, които си работят с фирми, които подписват документите.

# 639
РЗП без сутерен

# 640
Отдавна не съм се включвала. Ние напредваме със строежа, бавно но славно.

Искам съвет от вас относно нещо което го нямаме в проекта.
Пред дневната имаме по проект веранда, на този етап са оставени железа да се свърже верандата към плочата на Кота 0. Но ако се направи както майсторите предлагат, ще има термомост между двете. Имате ли идеи как да стане, или да не се впрягам чак толкова…

# 641
А защо искаш въобще да е вързана? Ние решихме да не го правим, точно поради споменатата от теб причина. Да, недостатъкът е, че сляга различно от къщата. Но има решения, които да коменсират това.

# 642
Майсторите казват, че ще пропадне, че може да влиза вода във фугата между нея и къщата…и такива неща.
А там където ще е тя, беше дълбок изкоп около къщата, съответно и почвата не е слегнала.
На мен изобщо не ми се иска да е вързана с къщата.

# 643
И при нас случаят е абсолютно същия - верандата попада на 100% в обратния насип на къщата, така че сме наясно, че ще пропада.
Това, което решихме, е самата веранда да е лека дървена конструкция, която да си спада колкото си иска - ще я сложим на такива специални подложки, които се регулират по височина. Като слегне - ще я вдигнем пак.
Бидейки несвързана по никакъв начин с къщата, ми е и все тая каква вода попада между нея и къщата. Самата къща си има хидроизолация до горе, така че верандата по никакъв начин не я бърка.

# 644
Може ли малко инфо за какви подложки става въпрос? Изобщо за цялата идея на изпълнение.

Общи условия

Активация на акаунт