Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 48

• 22 920
  • 470
  •   2
Отговори
# 450
Всичко със стърчащи железа според мен е оставено за бъдещо застрояване. Такива външни колони се правят или за укрепване или при надстрояване.

# 451
Здравейте, наскоро някой правил ли е мълниезащита на къща?
Интересуват ме ориентировъчни цени понеже днес говорих с майстор и ми каза цена около 2 500 лева приблизително.
Покрива ми е двускатен ламаринен и общата площ е около 110 квадрата.
Каза, че ако всичко е наред за ден ще свърши работа.
Цената е с материалите.

# 452
  • София
Струва ми се добра цена, даже към евтино.

# 453
4200 ни струваше на нас със съответния сертификат.

# 454
  • София
На нас ни струваше 2500, но преди 3г. Така, че тази цена е добра в момента.

# 455
Здравейте , какви са цените за поставяне на гранитогрес 40/40 и цокъл на тераси, за Бургас ,ориентировъчно. И други се сетих да попитам , стените в банята и мокрото помещение да равни , но с по - груба мазилка, знам че така трябва да бъде , за  да  може да се лепят плочките . Майстора каза а,че трябва първо да ги шпакловал и после да лепи плочки. Много се обърках вече, сега така ли се прави ?  Благодаря ви за помощта !

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 07:53 от sunrise_67

# 456
Зависи от локацията.

# 457
Редактирах си запитването, за Бургас е питането

# 458
Шпакловката е СМР, която има за цел да постигне гладка повърхност на стени и тавани. Обикновено преди финишни покрития, които изискват идеална основа, като латекс, декоративни мазилки, тапети и тн.

# 459
Здравейте.
Някой запознат,какви документи,последователност кое ,къде- са нужни за узаконяване на градинска барака от бетонни блокчета,10кв външни размери ,от начарото на 2025год е?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 13:55 от Meikana

# 460
Здравейте , какви са цените за поставяне на гранитогрес 40/40 и цокъл на тераси, за Бургас ,ориентировъчно. И други се сетих да попитам , стените в банята и мокрото помещение да равни , но с по - груба мазилка, знам че така трябва да бъде , за  да  може да се лепят плочките . Майстора каза а,че трябва първо да ги шпакловал и после да лепи плочки. Много се обърках вече, сега така ли се прави ?  Благодаря ви за помощта !
Да, някои майстори "шпакловат" с теракол (лепило) стените, ако са по-ронливи, за да заздравят основата или ако нещо не им харесва.  После лепят плочките, които пък залепват по-здраво. Освен това, като се обмазва с хидроизолация, повърхността е по-гладка и няма много дупчици. Може и по-малко разход на лепило да даде в зависимост от причината за "шпакловането".

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 10:53 от drago_2008

# 461
  • София
Здравейте, дайте идеи с какво може да се измаже дувар ог кирпич?
Ако трябва да се бута и да се строи наново става доста скъпо - около 40 мегра е ..

# 462
На първо четене, за глинена мазилка се сещам Малката Ида. Но нямам лични впечатления как се държи във времето. Зная, че се използва при реставрационни работи на стари сгради паметници на културата, при които е важно да се съхрани автентичния им вид.

# 463
  • София
Един съсед ми дава идеи с мрежа и цимент, но не знам дали няма да падне такава мазилка

# 464
Според мен не е добра идея. Не мисля, че  кирпич и цимент ще работят добре заедно. Започват непредвидими химически процеси и най - много да се сдобиеш с "лекьосана" и ронеща се мазилка след няколко години. Навремето са си варосвали кирпичените къщи, но това трябва да се подновява всяка година. Иначе, варта се отмива.

Общи условия

Активация на акаунт