На море в България на All inclusive 2025 г. - тема 1

• 54 962
  • 779
  •   3
Отговори
# 705
Не виждам какъв е проблемът?! Правилата са  за да се спазват, нали? Хотелът може да не е само за възрастни, но щом има обособени зони, какво пречи те да се спазват? Такова разделение не е прецедент, а често срещано в нормалния свят. Друг е въпросът, че чисто по нашенски Ганьо е решил, че щом си е платил, има пълното право да си избива комплексите.
Проблемът е в това, че когато резервираш в концепцията на ОИ няма такова ограничение, което се е появило като прищявка на една новоизлюпена кифла - управителка в хотела по средата на сезона! В случая става въпрос за абсолютна дискриминация на семейства с деца. Има и други ненадейни решения и промени в условиата на хотела, също прищявка на Веселинчето, които не се възприемат от гостите и това със сигурност ще окаже влияние върху резервициите за следващият сезон. Мда, малка промяна в управлението на хотела, но съществена.

Русалка, не бих коментирала хотел, в който не съм почивала и да давам оценки! Разбрахме, че ти е скъпо.

# 706
  • Сф
Не мога да разбера за какво се карате точно. В хотела ,в който отивам е описано, че има зона на басейните само за 16+. Ще видим. По принцип на всяка програма на ОИ в края си пише, че хотела си запазва правото на промени по същата тая програма ОИ. Аз се притеснявам за запазването с хавлии. Нагледах се тая година . Ама им ги събираха поне от плажа.  Не че ме касае особено,  но обичам реда. Simple Smile.

# 707
Аз също мразя да се нарушават правилата! Ето сега съм в хотел и в чекмеджето има правилник за гостите. Е, прочетох си го и го спазвам.

Каква дискриминация?!? А хотели адълтс онли тогава.....защо не протестирате за тях щом смятате това за дискриминационно? Също за платените зони по плажовете....за зобраните за мятане но кърпи от вечерта..и т.н и т.н....?

Май избирателно се негодува ми се струва Simple Smile

# 708
  • Sofia
Скрит текст:
Hе виждам какъв е проблемът?! Правилата са  за да се спазват, нали? Хотелът може да не е само за възрастни, но щом има обособени зони, какво пречи те да се спазват? Такова разделение не е прецедент, а често срещано в нормалния свят. Друг е въпросът, че чисто по нашенски Ганьо е решил, че щом си е платил, има пълното право да си избива комплексите.
Проблемът е в това, че когато резервираш в концепцията на ОИ няма такова ограничение, което се е появило като прищявка на една новоизлюпена кифла - управителка в хотела по средата на сезона! В случая става въпрос за абсолютна дискриминация на семейства с деца. Има и други ненадейни решения и промени в условиата на хотела, също прищявка на Веселинчето, които не се възприемат от гостите и това със сигурност ще окаже влияние върху резервициите за следващият сезон. Мда, малка промяна в управлението на хотела, но съществена.
Скрит текст:
Русалка, не бих коментирала хотел, в който не съм почивала и да давам оценки! Разбрахме, че ти е скъпо.
Нищо дискриминационно не виждам в случая. Отказан ли е достъпът на семейства с деца до плажа - не, обособена ли е зона специално за тях -да! Промени в концепцията могат да се правят по всяко време, нищо ново и нищо фрапантно. В нормалния бял свят подобни разпределения са в услуга и за удобство на клиента, не на Ганя! Крайно време е да загърбим дълбоко вкоренените ни комплекси и егоизъм, да започнем да спазваме правилата и да се съобразяваме с правата и на останалите.

# 709
  • Beyond the stars
Били сме на all in със зона в ресторанта, която е 16+. Настанява те персонала и се спазваше. Не виждам дискриминация, при все че бяхме с дете. Никой не е длъжен да слуша цяла вечер Гошко.
Също сме били в all in хотел със зона в СПА-то до която децата нямат достъп и си има басейн, където никой не шляпа и няма надуваеми неща за настъпване.
Не мисля, че има проблем с all in концепцията и подобни ограничения на общите пространства, на фона на това колко неща има по принцип за семейства с деца, даже е приятно когато има такъв реверанс към хората без.
Мисля, че в Wave resort също имаше басейн обособен като релакс зона 14+ , ама някой друг да потвърди, че бяхме с тодлър тогава и са ми мъгляви спомените Grinning

# 710
И във Воя има външен басейн 16+ или 18+ беше, не помня точно.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:11 от Melusine

# 711
  • В.Търново

Не искам да споря с теб, но ти масово коментираш хотели, които не си посещавала и то не само в тази тема. Така, че забележката ти към мен е неуместна. Имам доста голям поглед върху хотелите, имам доста информация. Това ми е образованието. Не го работя, но това ми един вид хоби.
Да, добавя по повод коментара ти към мен, че ми е било скъпо. Не мисля, че цената отговаря на качеството и услугите, които предлага хотела. Хотела не е много голям, басейна не отговаря на капацитета на гостите, а и кофти плажа съощо е един минус за хотела. Има също други забележчици, но повече да не коментирам, все пак не съм била гост на хотела, нали това ни го напомни на всички.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:10 от Русалка_1

# 712
Ние българите не сме много по правилата, особено ако ги сметнем за тъпи и безмислени. Бях на командировка с екипа наскоро в Западна Европа. Там трябваше за изберем да отидем на закуска в 7 или 8. Първия ден спазихме правилата, но ни светна лампата, че ако отидем в 7.30, всъщност е доста по-спокойно, няма навалица и тн. След това нашата група беше единствената, която започна да закусва в 7.30, и когато всички други (вкл.и други балканци), ни заобясняваха, че правилата не са такива, ние отговаряхме: е как така, много ясно че ще закусваме в 7.30, не виждате ли, че тогава няма хора и няма проблеми. Ние се водим интелигентни хора, с висше образование, магистратури, езици, работещи в международна среда. Ноо просто това ограничение ни се стори изключително глупаво, и категорично отказахме да го спазим. Те ще ни казват кви са правим, как пък не ... Народопсихология, какво да се прави Joy

Във wave има също ограничение за един от басейните, и бях чела изключително негативен коментар от майка, която отишла все пак с детето си на този басейн, и останала изключително разочарована и обидена, след като няколко пъти и направили забележка и накрая нещо и се поскарали.

# 713
Няма проблем да има такива зони, ако това е ясно упоменато в условията на хотела, а не на някой нов управител по средата на сезона нещо му хрумнало и о, табелка с измислени надписи. И да дискриминация е, защото точно зоната без камъни не е достъпна за деца. Много умно решение нали?! Дали е ок това, не е! Ако това е новият имидж на хотела, то тогава за следващият сезон да го обявят като хотел само за възрастни и всичко ще си е наред.

# 714
  • Sofia
Хайде стига с тази избирателност! Да се използва термин "дискриминация", когато нещо не ни отърва, не "говори" добре за "дискриминиранирания". На този принцип, какво пречи една компания от 8-10 човека да окупира детския басейн, защото там водата е най-топла?!Или при разделение на зони пушачи и непушачи, някой да се изтипоса в забранената за пушене част, и да пуфти на воля, защото там повече му харесва! Двойни стандарти, май, май! 😊 Допълвам се: Всеки има право да харчи собствените си пари, както намери за добре. Включително да преценява, кое му е скъпо и кое не, и не виждам смисъл от подобни коментари.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 11:47 от Crystal_Noir

# 715
  • Beyond the stars
И в Sentido Marea не пише в условията, че по-хубава част от ресторанта е 16+.
Дискриминацията е неравноправно третиране - разделянето на зони на общи части определено не може да бъде третирано като такова. Не е отказан достъп до плаж/ресторант, а са определени зони по възрастов признак.

# 716
Влизам този път с положителен отзив за Палас-Слънчев ден. Хотелът 5 звезди, а ресторанта 4. Видях удостоверението на стената. Защо е 4, а не 5, не знам. Но за вечеря се бяха постарали-миди,суши,калмари,агнешко, патешко, ципура, френски макарони и по-читави пасти. Имаше музикална програма на пианото в ресторанта, да не повярва човек, с нулевите развлечения в този хотел. Заговорихте за басейни-на който е важен детски, да знае, че в Палас няма. Външният е от 1,20 до 1,50 дълбок. Вътрешният мисля, че е по-дълбок и друг в СПА центъра има. Запазване на шезлонги на плажа не съм забелязала, има достатъчно свободни. В стаите няма климатик, няма и комарник, явно защото сградата на Палас е от соц време строена. Иначе изключително чисти общи части и тоалетни, поддържа се.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 22:38 от Lady B

# 717
Хайде стига с тази избирателност! Да се използва термин "дискриминация", когато нещо не ни отърва, не "говори" добре за "дискриминиранирания". На този принцип, какво пречи една компания от 8-10 човека да окупира детския басейн, защото там водата е най-топла?!Или при разделение на зони пушачи и непушачи, някой да се изтипоса в забранената за пушене част, и да пуфти на воля, защото там повече му харесва! Двойни стандарти, май, май! 😊 Допълвам се: Всеки има право да харчи собствените си пари, както намери за добре. Включително да преценява, кое му е скъпо и кое не, и не виждам смисъл от подобни коментари.
Абсолютно подкрепям! Ганьо не признавал правила, ми да си стои на село или в панелката! Браво на управителката, опитала се е да удовлетвори всички гости, понеже пък не може като си без дете да ти сипват пясък на хавлията и да притичват детски краченца, да слушаш писъци и ревове. Точно така се прави, с отделни зони и правила, както и санкции за неспазването им.

# 718
  • Велико Търново
Обещах снимки от Лотос, само две направих, но ще добиете представа

За съжаление не можаха да ни удължат престоя, защото нямаха стаи и вчера се прибрахме. Поканиха ни пак догодина, само че след реновацията, която са планирали, цените сигурно ще са доста нагоре (мое мнение). Но ще го следя със сигурност.

На нас ни останаха пет дни от 20ти септември на Аркутино и приключваме морския сезон.

За разделените шезлонги аз като майка на все още малко дете бих направила проблем единствено ако от разделението няма къде да почиваме ние (ако зоните са неправилно разделени спрямо типа гости), иначе не ме притеснява. Дори адмирирам да има такива неща, защото оценявам когато остана 20мин без хлапето 😁

# 719
  • Beyond the stars
На сайта им снимките са още с кинескопните телевизори Bowtie За това ми беше въпросът за стаите. Благодаря Heart

Общи условия

Активация на акаунт