Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 18 492
  • 337
  •   1
Отговори
# 105
Честно казано, и аз не съм наясно с това "ред пил". Може ли някой да обясни, ама като за динозавър от миналия век.....
Теории на хора, провалили си връзките, и търсещи оправдания.
..на мъжемразци/женомразци- също търсещи оправдания.
..и на останалите- до обед обидени на себе си, следобед на целия свят.

# 106
Още първият резултат в Гугъл дава добра основа https://egoist.bg/chervenoto-hapche-predi-upotreba-nyama-upatvane/

# 107
  • До хладилника, който обичам
Чат GPT и аз се притичваме на помощ.

Цитат
Redpill идеологията има силно изразено мнение за жените и техните взаимоотношения с мъжете, което варира от умерени до крайни и често противоречиви гледни точки. Основните идеи включват:

1. Хипергамия
Това е централна концепция в redpill философията – твърдението, че жените са „хипергамни“, т.е. винаги търсят най-добрия възможен мъж, особено по отношение на статус, богатство и социална доминация. Според redpill последователите, жените ще напуснат партньорите си, ако намерят „по-добър вариант“, а мъжете трябва да се стремят постоянно да се усъвършенстват, за да не загубят интереса на жената.

2. Жените избират победителите („Alpha Fucks, Beta Bucks“)
Според тази теория жените са привлечени от „алфа“ мъже (доминиращи, уверени, успешни), но в крайна сметка се омъжват за „бета“ мъже (стабилни, грижовни, но не толкова привлекателни), когато търсят сигурност. Това кара някои redpill последователи да твърдят, че мъжете трябва да избягват „бета“ поведение и винаги да се позиционират като „алфа“.

3. Феминизмът и „измамата“ на съвременното общество
Redpill средите често твърдят, че феминизмът е създал изкривено общество, което дава на жените прекалено много привилегии, докато мъжете са потиснати. Те вярват, че медиите, образованието и държавните политики насърчават жените да бъдат независими и да отхвърлят традиционните роли, което според тях води до нещастие и дисфункционални връзки.

4. Мъжката стойност се изгражда, женската е даденост
Една от популярните redpill тези е, че мъжете трябва да изграждат своята стойност чрез постижения, докато жените разчитат на външния си вид и младостта. Според тази логика мъжете трябва да се фокусират върху кариера, сила и социален статус, вместо да преследват жени.

5. Контрол и „рамка“ във връзките
Redpill философията насърчава мъжете да „водят“ връзката и да не се поддават на женски желания или емоционални манипулации. Според тази идея жените не уважават мъже, които са прекалено емоционални или податливи, и затова мъжете трябва да бъдат „непоклатими“ лидери.

Критика и проблеми
Крайните версии на redpill често се разглеждат като мизогинистични, защото представят жените като манипулативни и неспособни на лоялност.

Определени идеи са прекалено генерализирани, като например хипергамията, която не отчита емоционалните и личностните фактори във връзките.

Много от твърденията почиват на анекдотични доказателства, а не на научни изследвания.

# 108
Твърде често се повтаря едно и също в тази, и другите ти теми, Бу.
Според мен е изкривено, но има и още нещо, което си мисля -

Много Red Pill последователи в САЩ са NEETs – млади мъже, които не работят и не учат, често поради чувство на отчуждение, разочарование или липса на мотивация да се впишат в модерната икономика и социална структура. Те виждат себе си като жертви на система, която ги е „изоставила“.
България има сравнително висок процент NEETs, като мъжете са значителна част от тях. Основните причини за това са икономически, социални и образователни фактори.
NEETs (от английски "Not in Education, Employment, or Training")- нито учещи, нито работещи.
През 2012 г. този дял е бил почти 25% за България, докато през 2022 г. е около 15%, което все още е над средното за ЕС от 11,7%.
https://medianews.bg/bg/a/okolo-15-ot-blgarite-do-30-g-nito-rabotyat-nito-uchat

Ако наистина в България има нарастващ интерес към Red Pill идеи, в онлайн форуми, групи, форуми като БГ Мама (от женска гледна точка) ,в ютуб канали..., аз бих направила връзка между двете . Не директна, разбира се.

Продължавам да мисля, че в България Red Pill идеите са по-скоро нишово явление, отколкото нещо масово - най-малкото, тук във форума също са ограничени до тази и другата тема Wink.
В сравнение със САЩ, където  може и да има цяла система от подкасти, курсове и влиятелни личности, в България тези идеи се разпространяват вяло...

Закостенялата народопсихология и чалга действителността , са по-големи фактори от каквато и да е Red Pill философия.

# 109
Много се радвам да прочета, че всичко е тип-топ.

# 110
Много се радвам да прочета, че всичко е тип-топ.
Не извъртай!
Аз съм твърдо,  за свалянето на розовите очила, но  също така- не нося черни маски, и не развявам черни знамена.

# 111
Извъртане? Дали не проектираш прекалено? Въртиш, сучеш и викаш, няма такова нещо, не съм видяла, не съм чула, не може да бъде.
Повече от веднъж написа, че само такива неща пиша с дебел намек, че е в моя телевизор грешката. Супер е, ако е така, всъщност.

# 112
Цифрите в YouTube мисля, че са красноречиви колко много потребление има на такова съдържание на български.

# 113
Цифрите в YouTube мисля, че са красноречиви колко много потребление има на такова съдържание на български.

Цитирай цифрите щом са красноречиви и кое съдържание наричаш такова, не така с недомлъвки?

# 114
Достатъчно е да се напише ред пил в YouTube, няма недомлъвки, никой не се крие.

# 115
В моля телевизор не се вижда. Напиши ги тези въпросни канали, които промотират токсичната мъжественост.

# 116
Много интересно, и доста невъзможно. Но не бих си позволила под никакво форма да споменавам каквито и да било имена, които смятам за вредни и опасни. Всеки може да разбере сам колко е лесно да се достигне до такова съдържание.

# 117
Ох, четох, четох и нищо не разбрах....(блондинка съм, ш'мъ прощавате)

Какво общо има тази идеология red pill със сериала и по-точно с агресията и отношенията между децата в училище?

Това, което прочетох, са някакви щуротии как мъжът, ако не е успешен, ще си остане самотен и/или жена му ще го напусне за някой по-добър от него....

# 118
Връзката със сериала е съотношението 80 : 20 - осемдесет процента от жените спят с 20 процента от мъжете. Тоест, има много голям брой мъже, които са неволни девственици ("инсел"), без шанс да се вредят сред готините момичета. Техният единствен шанс е да се преборят за някое от 20-те процента оставащи момичета, които обаче са непопулярни/непривлекателни/пренебрегнати от успешните мъже.

Спойлер
Скрит текст:
Момчето от сериала и двамата му приятели бяха неудачници и се изживяваха като инсели, без успех сред момичетата. Затова той се пробва с компрометирано момиче (от 20-те процента непривлекателни), но дори тя го отхвърля, което предизвиква агресията му.

# 119
  • Somewhere far away
А гледахте ли сериала?

Точно това е проблема- тази идеология промива мозъци на деца и е показано много ясно до какво може да доведе.

Общи условия

Активация на акаунт