Adolescence / Юношество - или къде сбъркахме?

• 18 547
  • 337
  •   1
Отговори
# 120
Ох, ясно..... Вярно е "къде сбъркахме"....

# 121
  • Somewhere far away
Аз съм погнусена и изумена как 13 годишно момче толкова убедено съобщава "не го направих аз" и продължава да лъже ДОРИ след като полицията му показва записа от видео камерата! То да би само интернет виновен.. това е патология извън границите на познатата ни психология, това дете е не психопат , ами не знам какво... най- ми е тъжно за родителите му и сестра му. А това изчадие заслужава да седи в затвора завинаги.

# 122
А знаете ли това по действителен случай ли е или е измислено?

# 123
  • До хладилника, който обичам
Комбинация е от няколко действителни и изглежда доста подобни случая, или поне така четох.
Но сега видях интервю със сценариста, който казва, че никоя част от филма не се основава на конкретен истински случай.

Цитат
“I have told a lot of real life stories in my time, and I know the harm that can come when you take elements of a real life story and put it on screen and the people aren’t expecting it. There is no part of this that’s based on a true story, not one single part.”
He added: “We’re not making a point about race with this. We are making a point about masculinity. We’re trying to get inside a problem. We’re not saying this is one thing or another. We’re saying this is about boys.”
Stephen Graham told the Radio Times that his inspiration for Adolescence came from a series of different killings he had read about.
He said: “Where it came from, for me is there was an incident in Liverpool, a young girl, and she was stabbed to death by a young boy. I just thought, why?
“Then there was another young girl in south London who was stabbed to death at a bus stop. And there was this thing up north, where that young girl Brianna Ghey was lured into the park by two teenagers, and they stabbed her. I just thought, what’s going on? What is this that’s happening?”

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 00:59 от Бу

# 124
  • Somewhere far away
Има много такива случаи, и са действителни, да.

# 125
На мен ми изглежда преувеличено. Дори и да съществува такова дете, то просто би било психопат – независимо дали е родено в миналото или сега, с интернет или без. То проявява агресия и когато е изолирано, което означава, че проблемът не идва от външни фактори, а от самата му психика.
В крайна сметка това е художествена творба и не е сигурно, че в реалността събитията биха се развили точно по този начин. Престъпления винаги е имало – и преди интернет. Наскоро гледах случай за момичета, които удушили своя съученичка и след това носели дрехите ѝ, просто защото била по-популярна.
Също така, в сериала училището беше в пълен хаос и не се справяше с дисциплината. Насилието обаче не беше предизвикано толкова от интернет, колкото от бащата, който изпадаше в ярост и рушеше бараката.Вредни течения винаги е имало и ще има, прекалено драматизира сериала и малко като да сплаши - виж какво се случва влиза полицията до зъби въоръжена в къщата на 13 годишно невъоръжено момче, ами да ама тинейджърите не е толкова лесно да ги сплашиш.Може би целят да сплашат родителите?

# 126
  • Somewhere far away
Не е само интернет, както казах - нещата са много, комплексно е. И децата не попиват само от родителите. Най-големият проблем е че той не смята това, което е направил за грешно. Проблем е, че останалите се хилят когато  става дума за мъртво момиче. И още .. и още.
 И това е проблем като цяло, защото в това общество живеем.
Живеем в общество, в което малки  момчета намушкват малки момичета.

# 127
  • По света и у нас
“Ние” никъде не сме сбъркали, а инселите и Андрю Тейтовците ни са натрапени от соц. медиите, най вече ютюб.

Това са Американизмите за които ви обяснявам от край време. Ако не беше Холивуд и Америка с извратените си идеологии, нито щяхте да сте чували за инсели, нито за ред-пилъри нито нищо.

А нашите тийнове копират ли копират като зубрачи.
Единственото, което трябва да направите вие като родители  е да им спрете телевизора и интернета и да им говорите на децата. Да разпознават кое е брейнуош и кое не е.

Ако съм на ваше място бих спряла и сериала който гледате с интерес, защото точно това възпитава да приемате всичко извратено за все по-нормално, без да се усещате. Влиза ви в подсъзнанието и после сте по-податливи за следващите извращения.
 Не се бъзикам. Не подценявайте телевизора си.
 Аз не гледам никакви сериали вече, никакви нетфликси - не желая да ме облъчват ЛГБТ+тата, сатанистите, масоните, пирамидките им , зомбитата им и производните им пумии.

Децата ми гледат ютюб, а аз им дудна кое какво е и контролирам каналите отстрани.
Онзи ден им обяснявах за були-тата, че някакво момиченце се е самоубило на 10 години защото идиотчетата от училище направили сайт да я тормозят и как да процедират ако нещо подобно ги мъчи.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 02:41 от PriMadonna

# 128
Не е по конкретен действителен случай, но е направен, заради засилващата се агресия в училищата във Великобритания.

# 129
Но не бих си позволила под никакво форма да споменавам каквито и да било имена, които смятам за вредни и опасни. Всеки може да разбере сам колко е лесно да се достигне до такова съдържание.

Напред в темата дадох пример, естествено - без имена, по същите подбуди. Но на тези числа никой не обърна внимание. И изобщо темата е абсолютен пример за затваряне на очите и заравяне на главите в пясъка. Факт е, че много от активно пишещите в темата изобщо не живеят в България и нямат никакъв поглед над българските младежи и българските ютубъри и инстаграмъри, а останалите мислят, че темата не ги засяга.

Ситуацията е наистина тревожна. И разговорите по темата не трябва да са истерични и паникьорски ("Вземете им телефоните! Спрете им интернета!"), а информативни и образователни за родителите. Сериалът (който е доста семпъл, между другото) има такъв широк отзвук именно защото посочи с пръст родителите и им каза - "Ей ти, знаеш ли в какви ги върши кроткото ти и и свито дете, и какво се върти в главата му?"

Интернет средата на български език е отвратителна. Има не десетки, стотици публични групи и общности, където се публикуват снимки на момичета и жени, и отдолу за минути се пълни с гнусни коментари от мъже на всякаква възраст и всякакъв статут. Дори и в този - женски и майчински форум, поведението на мъжете (уж семейно ориентирани, с деца) е откровено мизогинистично - те са тук за да ни обяснят нещата от живота, изказват се винаги високомерно, ехидно, подигравателно. По-интелигентните го правят завоалирано, по-семплите - по-директно, но е ясно видимо в подфорум "Лични и семейни отношения".

Наистина не разбирам защо темата не успя да се превърне в констуктивна и образователна дискусия, а се обърна на караница "те такова животно нема", това не е у нас, това е някъде по света, при "ония", другите...

# 130

Единственото, което трябва да направите вие като родители  е да им спрете телевизора и интернета и да им говорите на децата. Да разпознават кое е брейнуош и кое не е.

Ако съм на ваше място бих спряла и сериала който гледате с интерес, защото точно това възпитава да приемате всичко извратено за все по-нормално, без да се усещате. Влиза ви в подсъзнанието и после сте по-податливи за следващите извращения.
 Не се бъзикам. Не подценявайте телевизора си.
 Аз не гледам никакви сериали вече, никакви нетфликси - не желая да ме облъчват ЛГБТ+тата, сатанистите, масоните, пирамидките им , зомбитата им и производните им пумии.

Децата ми гледат ютюб, а аз им дудна кое какво е и контролирам каналите отстрани.
Онзи ден им обяснявах за були-тата, че някакво момиченце се е самоубило на 10 години защото идиотчетата от училище направили сайт да я тормозят и как да процедират ако нещо подобно ги мъчи.
Това щеше да работи, ако децата Ви живееха на необитаем остров, неконтактуващи с други връстници, бяха тихи и кротки, послушни агънца, които дословно изпълняват това, което родителите им наредят и заповядат. Ама светът не работи така. Децата, тийнейджъри са независими личности, със собствен живот и собствени мисли и чувства, над които нямаме власт.
Наистина си заравяте главата в пясъка с успокоението, те на другите децата са такива, защото родителите им не са ги възпитали, а моето е невинно и кротко и послушно детенце... Без да имате реален поглед върху живота на децата си.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 09:35 от stefi2005

# 131
Четох, така че може да не препредавам съвсем точно, но в един епизод на Ергена една от участничките обяснявала как е за традиционните роли в семейството. И психологът, който участва в изданието, коментира че жените сме се били наиграли с работохолизма и желанието за равенство... Та здрава пропаганда си тече на традиционните ценности и подчиненото положение на жените. Потресаващо, от устата на уж професионалисти.

# 132
Мейнстрийм ентъртеймънта (реалити шоута, сериали, филми....) е не по-малко токсичен, но естествено няма кой да говори за това, защото генерира милиарди приходи.

# 133
........в един епизод на Ергена........Та здрава пропаганда си тече на традиционните ценности и подчиненото положение на жените.

Точно пък в Ергенът ли...? Какви ценности, пък дори и традиционни може да се видят там? Повечето са отишли да си изкарат една почивка, поне половината да станат известни, понеже са застаряващи моми, търсещи богаташ, който да ги издържа. Не, че има лошо, за всеки има място под слънцето, ама баш там да търсим ценности...?!?
Тези моми (повечето) искат някой да ги издържа и да не работят, но не и като традиционно семейство, където мъжът работи, а жената гледа деца и върти домакинство. Те искат на хляба мекото, на работата лекото, демек богат мъж, с къщи, коли и домашни помощници. И смятат, че със силикон и в*гина ще си ги осигурят. Сигурно на някои им се случва, де...

# 134
  • Somewhere far away
Сериала няма да го спра, даже втори път ще го изгледам! Уникално сниман е, всичко е one take , с почти никакви паузи и спирания! това не знам дали знаете но е много трудно. няма друг такъв сериал поне не в близките години.  Заслужава да обере всички награди.

Общи условия

Активация на акаунт